IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интересен пакет мина днес. На фона на "нормалния" оборот на борсата си е направо събитие...

Коментар

• Виждали сме нива 1.09 или 1.07, не помня на колко "усреднявах", но там беше дъното. После разпродавах на 3.50. Така че всеки си носи отговорността. Това, за което говорехе, че ако хартията Х е стигала примерно 3 лв. преди 1г., а сега е паднала на 2 лв., чисто психологически връщането на 3 лв. по същите причини, по които и тогава е стигала това ниво, ще се води 50% печалба.
      Това с гнусните облигации, раздавани на приближени хора под масата си е факт от години и според мен няма отношение към текущата цена. За мен тази хартия е идеалната спекулантска хартия - има регулярни и силно изразени цикли.
      Ако някога "Инвестор"-ът ме покани на интервю, мотото ми ще бъде - "Ако след като си влязъл в една позиция тя върви само нагоре, значи късно си влязъл !" Същото в огромна степенважи и за 5F4, IMHO...
      Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

• Първоначално изпратено от педро леон Разгледай мнение
        Нормално е да се удари дъното, когато дивидентната доходност достигне 10 и повече проценти. Тя колко е при ПИБ (Химимпорт, ЦКБ, Еврохолд и т.н.)?

10 и повече проценти...?!?? При ПИБ е нула... И ще е така докато само избрани люде, вероятно по-специални акционери, притежават облигации от "онези", за които периодично подпитва колегата @inta53... Докато не се приключи изцяло тази практика с облигациите не очаквам дивидент. Лично мнение!
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Нормално е да се удари дъното, когато дивидентната доходност достигне 10 и повече проценти. Тя колко е при ПИБ (Химимпорт, ЦКБ, Еврохолд и т.н.)?

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
            Taka се говореше и при Хима а не спира да слиза От последния връх не само мина 33% но вече хваща и 50 % ... но надолу Погледнато откъм числа, дори там е и по-подценено - всяка година (още преди времето на кризата) правят по над 100 мил печалба, но играчите все още продължават разкешването Така че тази логика - "щом е спаднало с 33% значи ще се качва" - за съжаление не играе на бфб (поне не играе на 100% успешно)
            +++
            Tака си е при картони които са много трудно прогнозируеми и не можеш да кажеш дори и приблизително къде е феър валю. Айретен мажо, а и това че фундамента дори и разтеглив много често е без значение.
            Това че нещо е паднало наполовина нищо не значи, много повече може.
            Понякога усредняването е добро нещо, но доста по често боли от него, факт.

Ето един пример от моя опит, горчив, понеже затворих есента на 2014 40% загуба от него. Добре че го направих, после акцията падна 10 пъти спрямо цената където затворих. А ако бях продължил да усреднявам...

http://finviz.com/quote.ashx?t=SDRL&ty=c&ta=0&p=w

И един положителен пример, където имах позиция на 2.8 и усреднявах на порции до 2.35 . Само че тук бе друга бира и бе ясно че при 2.2 кеш на акция за добре менажирана компания без грам дълг цената няма как да потъне много под 2$

http://finviz.com/quote.ashx?t=NSU&ty=c&ta=0&p=w

Таа...умната с усредняването !

Коментар

• Не виждам какво се кахърите. Цялата ни борса върви надолу от година - две. Нормално е като няма никакви инвеститори всичко да пада. Ликвидните позиции падат с повече. Като има някакво раздвижване на пазара ще скочат с повече. За мен спадът тук е просто част от общия и не е провокиран от самата банка.

Коментар

• Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение
                Когато нещо е спаднало с 33% има шанс да скочи с 50% Търпение, усредняване и насмукване....

значи сега при хима някои са направо наркомани с акутна необходимост от лечение

Коментар

Когато нещо е спаднало с 33% има шанс да скочи с 50% Търпение, усредняване и насмукване....
                  Taka се говореше и при Хима а не спира да слиза От последния връх не само мина 33% но вече хваща и 50 % ... но надолу Погледнато откъм числа, дори там е и по-подценено - всяка година (още преди времето на кризата) правят по над 100 мил печалба, но играчите все още продължават разкешването Така че тази логика - "щом е спаднало с 33% значи ще се качва" - за съжаление не играе на бфб (поне не играе на 100% успешно)

Коментар

Въй човеек...
                    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Когато нещо е спаднало с 33% има шанс да скочи с 50% Търпение, усредняване и насмукване....
                      Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
                        За ПИБ продължаваме да мълчим, още по-усърдно.
                        Само да не е "мълчанието на агнетата" това, че иде Гергьовден

Имам и гузно-трепетно мълча...
                        Last edited by Чичо Манчо; 29.03.2016, 12:48.
                        Vanitas vanitatum...

Коментар

• За ПИБ продължаваме да мълчим, още по-усърдно.
                          Last edited by Pavlik Morozov; 29.03.2016, 02:30.
                          "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД
                            НЕКОНСОЛИДИРАНИ ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ
                            ЗА ГОДИНАТА, ПРИКЛЮЧВАЩА НА 31 ДЕКЕМВРИ 2015 Г.
                            ПРИДРУЖЕНИ С ДОКЛАД НА НЕЗАВИСИМИЯ ОДИТОР
                            http://www.fibank.bg/uploads/_AboutU...ons_aud_BG.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              Нарочно повдигам този въпрос периодично !

Какво правим ние дребните там? - от известно време имам, но можело и по късно ...
                              Въпросът е правилен, добре е, че питаш!
                              Ако и отговорът ми що-годе го бива, пак ще го пускам при следващите ти въпроси.
                              Някак не може абсолютно всички факти и обстоятелства да са ти в главата в мига, в който решиш да вземеш и по тази причина често повтарящи се, но важни въпроси, са удачни.

Христов е будещ симпатия някакво доверие мъж. Споменавам го, защото още при първия въпрос на срещата с миноритарите, доста подготвено изтъкна, че не може да представя информация само на този кръг заинтересова лица, което значи да лиши други от тази информация, което е нарушение.. Това и ние го знаем и по-скоро важното в случая беше, че по един деликатен начин той се обърна към нас още в началото с неизречени думи:
                              Не ме питайте за едновременно важни и особено пък за неприятни неща.
                              Ние сме се събрали на една протоколна и по-скоро ПР среща.

Разбрах, че може да се подуши въздуха, атмосферата и ... толкова.

Какво правим ние дребните там?
                              Ето го големият въпрос! И аз взех на 2,20 и отдолу още малко, като теб мисля вече, че съм избързал, но при сделките очевидно не съм мислел така.
                              Привилегиите предизвикват и в мен ... тъмни чувства и противоречиви мисли.

Коментар

• Хм! Май нещо си бях писал по едно време по този въпрос, ама не успях да го намеря?!
                                Поправи ме ако греша, но тук не ставаше ли дума за един дълг, който беше емитиран по време и при условия, щото нашата скромна инвестиционна общност беше провокирана спекулативно да предположи, че целта е да бъде поет и да иде в ръцете на точните хора. Възможно най-точните.

Ако има нещо вярно, отговорът на въпроса ти би бил: не се очаква намаление и предоговаряне[/QUOTE]

Нарочно повдигам този въпрос периодично ! Вече се прави нещо не без натиск от вън естествено, но трябва още и още! Това си беше източване с привилегии, заради което разпродавах при ръста . Вижда се намалението по тях , но има още ~ 110мил. което отговаря на привилегировани в/у целият капитал с 11% скубане !!!
                                Какво правим ние дребните там? - от известно време имам, но можело и по късно ...

Коментар

Working...
                                X