If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Според мен ръста донесъл печалба на заложилите едва ли ще остане постоянна величина. Въпреки огромните печалби на банковата система за 2016 г. собствениците на БГ банките нямат ни най-малко намерение да дават дивиденти или да направят нещо за повишаване на цените на акциите или да увиличат свободно търгуващите се обеми. Какво може да очакват инвеститорите тук и изобщо по позициите на банките не знам. Виждам само ограничен пазар и добри печалби които по никакъв начин не вливат реални кешове в джоба. Да капитализират печалба, но както акцията върви нагоре така може и да слезе. Не искам да споря и да се заяждам с никого. Лично мнение.
If you are afraid of being lonely, don't try to be right. Jules Renard
Пари се правят, когато повечето други не го очакват. ПИБ сега пак се търгува на 0,5 P/BV и 4,5 P/E. За сравнение румънските се търгуват на 1,4 P/BV и 11 P/E, а гръцките на 0,3 P/BV, като са на загуба за втора поредна година.
Ако приемем, че тази година пак е успешна (managing expectations) и нивото на печалба остане същото, таргет е 0,75 P/BV trailing. И ако приемем, че повечето инвеститори не очакват такива ресултати, вероятността цената да расте е значителна.
Това е професията ни! Залагане на добре преценен риск. Без риск - ДЦК с 0,1% лихва
"Добре преценен риск" тук ? Караш ме да се усмихвам...
Респект за това, което ти донесе акцията ! Заслужаваш всеки лев доход, които си изкарал за смелостта да заложиш тук (въпреки че не съм убеден дали залогът ти не е бил по-скоро на психологически моменти като "мажо няма да остави акцията да се сгромоляса" отколкото на някаъв финансов анализ), но да третираш този залог като "добре премерен риск"..... За мен си е тежък хазарт... но едва ли ти пука, когато си нацелил цвета на рулетката...
Както съм го правил и преди, пожелавам успех на държащите тук, за мен е прекален хазарт, но всеки сам си преценява рисковете. Вашият риск е успешен засега, дано да е такъв и в бъдеще
Това е професията ни! Залагане на добре преценен риск. Без риск - ДЦК с 0,1% лихва
Винаги има риск, макар и много по - малък от акциите. ДЦК на нормални държави се намират и с доходност от 4%, но често не са подходящи за по - малките инвеститори поради изискуемите минимални обеми за закупуването им, които често са над 20 - 50к. С въвеждането на ДЦК на БФБ и SEE Link (хърватски ДЦК например) по - консервативните инвеститори ще получат чудесна възможност за диверсификация.
А БГ банките се справят чудесно, рекордни печалби и то няма как друго да е при пик на такси и исторически дъна на лихви по депозити.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Както съм го правил и преди, пожелавам успех на държащите тук, за мен е прекален хазарт, но всеки сам си преценява рисковете. Вашият риск е успешен засега, дано да е такъв и в бъдеще
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар