Първоначално изпратено от Eminem
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнениеНай-печелившите акции в SOFIX за последния месец
http://profit.bg/news/Naj-pechelivsh...id-155993.html
Коментар
-
Най-печелившите акции в SOFIX за последния месец
Родният индекс SOFIX направи много силно представяне през втората половина на годината. Само за последния месец (2 октомври - 2 ноември) индексът се е повишил с 5.7%. Този ръст е в пъти повече от средните лихви по стандартните депозити, които БНБ обяви преди седмица - около 1%. Това означава, че индексът SOFIX само за месец е донесъл доходност на инвеститорите, която те биха получили за парите си, ако ги бяха държали повече от 5 години на депозит. Разбира се, SOFIX е сборен индекс от някои от водещите компании на БФБ. Някои от тях се представиха по-добре, а други не толкова. Най-висока доходност за последния месец са донесли на акционерите си Първа инвестиционна банка (с ръст от 20.5%), Стара планина холд (15.9%) и Химимпорт (13.7%).
Отчетите на ПИБ към края на третото тримесечие показаха, че банката се намира в добра форма и реализира ръст на печалбата си с 453%, до 55.1 млн. лв. Нетният приход на банката също се увеличава с 27.6% за последните 12 месеца и достига до 338 млн. лв. На среща с миноритарните акционери ръководството на банката загатна, че обмисля през следващите години да започне да разпределя част от реализираната печалба като дивидент. Стара планина холд и Химимпорт също привлякоха вниманието на инвеститорите, след като на редовните общи събрания на инвеститорите през лятото гласуваха разпределяне на част от печалбите си като дивидент към акционерите. За Стара планина холд брутната сума на дивидента бе 0.206 лв. на акция. След като бъдат приспаднати данъците, акционерите получиха по 0.195666 лв. за всяка своя акция. Решението на Химимпорт да разпредели дивидент бе първото в десетгодишната история на компанията като публично дружество и изненада приятно миноритарните акционери. Дружеството изплати 10.8 млн. лв. под формата на дивидент по обикновените акции. Към края на месец септември 2016 г. Химимпорт отбелязва лек спад в печалбата си, но тя остава на стабилни нива от 32.5 млн. лв.
http://profit.bg/news/Naj-pechelivsh...id-155993.htmlLast edited by Barky; 03.11.2016, 13:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМдаа, скептицизъм, негативизъм и недоверие... Спокоен съм, ще продължим да растем!
Не искам да ме бъркаш с познатите личности, надничащи и чупещи с поглед чуждите чинии !!!
Показваш топките си все още, макар и изцедени по "Батювски" ! В този ред на нещата , що не вземеш и изнесеш една успокоителна лекция на начинаещите- прохождащи, облъчени от "ЕТФ"лъчи "привлечен маТриал", че и поражения са възможни и взорът - разнопосочен е най рентабилен, да не го задържат , че почваш да виждаш туй що дощяло ти сЕй ! Речи им още, ако ти не тежко , колко чине показност на "деликатеси" по БФБейски ширини . Оти нема веке разжалвали се хамериканци и бавно се носи водата по туй пусто корито, остала е сал ПФБК, а лихва тече ли тече !
- Сяташ ли се ?
- Ха речи им като как се носи туй бреме !
-Ама право им речи- и колко тежи !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеКапитане идеята за дивидент не е чак толкова трудна и невъзможна, защото ние мишоците няма да вземем кой знае какво при положение, че притежаваме малък дял тук ! Така ,че голямата пара пак ще си влиза при Цеко и компания !
Е това НЯМА как да се случи другари инвеститори!
Продължаваме усърдно да си смятаме P/B-то и другото го забравете!IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеЧакането на дивидент от Цеко, ми прилича като чакането на повишението на лихвите от Йелън.
Е, може пък да вдигнат лихвите още днес....IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от Captain Morgan Разгледай мнениеБанка, която е спасявана на два пъти в последните няколко години от държавата, ще започне да мисли за раздаване на дивиденти
Ама видиш ли лошите чичковци няма да им разрешат, иначе те тръпнат в очакване на деня ,в който ще започнат да споделят печалбите с мишоците
Коментар
-
Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнениедали ще бъде тези няма и 200млн евро пазарна оценка или поне 5 пъти по висока.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеС по-голям собствен капитал от ПИБ, говори се, че ОББ ще бъде продадена за 400-500 млн. евро...
http://www.capital.bg/biznes/kompani...redi_sdelkata/Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеС по-голям собствен капитал от ПИБ, говори се, че ОББ ще бъде продадена за 400-500 млн. евро...
http://www.capital.bg/biznes/kompani...redi_sdelkata/
Мисля, че TBI бяха купени за над 1,10 P/B.
Та оценка около 0,50 P/B дава цена на акция към 3.6; За всеки 0,10 промяна в P/B промяната в цената на акцията е около 0,74лв. Това са моите сметки.
Не е препоръка за инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнениенай-простичкия въпрос, който винаги съм задавал е.....
ако ПИБ се обяви за продажба в момента, колко би била цената?
дали ще бъде тези няма и 200млн евро пазарна оценка или поне
5 пъти по висока. та оттам мисля че потенциала за цената е ясен.
не казвам че ЩЕ се продава, но един ден може и това да стане
С по-голям собствен капитал от ПИБ, говори се, че ОББ ще бъде продадена за 400-500 млн. евро...
http://www.capital.bg/biznes/kompani...redi_sdelkata/
Коментар
-
най-простичкия въпрос, който винаги съм задавал е.....
ако ПИБ се обяви за продажба в момента, колко би била цената?
дали ще бъде тези няма и 200млн евро пазарна оценка или поне
5 пъти по висока. та оттам мисля че потенциала за цената е ясен.
не казвам че ЩЕ се продава, но един ден може и това да стане
Коментар
Коментар