IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
    Мисля си, че 5% месечно ще стане задължително от 2017 г.
    Човек, това няма как да стане! Сметни капитализиращия ефект какъв е при ръст от 5% на месец.
    BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнение
      Най-печелившите акции в SOFIX за последния месец

http://profit.bg/news/Naj-pechelivsh...id-155993.html
      Мисля си, че 5% месечно ще стане задължително от 2017 г.

Коментар

• Най-печелившите акции в SOFIX за последния месец

Родният индекс SOFIX направи много силно представяне през втората половина на годината. Само за последния месец (2 октомври - 2 ноември) индексът се е повишил с 5.7%. Този ръст е в пъти повече от средните лихви по стандартните депозити, които БНБ обяви преди седмица - около 1%. Това означава, че индексът SOFIX само за месец е донесъл доходност на инвеститорите, която те биха получили за парите си, ако ги бяха държали повече от 5 години на депозит. Разбира се, SOFIX е сборен индекс от някои от водещите компании на БФБ. Някои от тях се представиха по-добре, а други не толкова. Най-висока доходност за последния месец са донесли на акционерите си Първа инвестиционна банка (с ръст от 20.5%), Стара планина холд (15.9%) и Химимпорт (13.7%).

Отчетите на ПИБ към края на третото тримесечие показаха, че банката се намира в добра форма и реализира ръст на печалбата си с 453%, до 55.1 млн. лв. Нетният приход на банката също се увеличава с 27.6% за последните 12 месеца и достига до 338 млн. лв. На среща с миноритарните акционери ръководството на банката загатна, че обмисля през следващите години да започне да разпределя част от реализираната печалба като дивидент. Стара планина холд и Химимпорт също привлякоха вниманието на инвеститорите, след като на редовните общи събрания на инвеститорите през лятото гласуваха разпределяне на част от печалбите си като дивидент към акционерите. За Стара планина холд брутната сума на дивидента бе 0.206 лв. на акция. След като бъдат приспаднати данъците, акционерите получиха по 0.195666 лв. за всяка своя акция. Решението на Химимпорт да разпредели дивидент бе първото в десетгодишната история на компанията като публично дружество и изненада приятно миноритарните акционери. Дружеството изплати 10.8 млн. лв. под формата на дивидент по обикновените акции. Към края на месец септември 2016 г. Химимпорт отбелязва лек спад в печалбата си, но тя остава на стабилни нива от 32.5 млн. лв.

http://profit.bg/news/Naj-pechelivsh...id-155993.html
        Last edited by Barky; 03.11.2016, 13:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          Мдаа, скептицизъм, негативизъм и недоверие... Спокоен съм, ще продължим да растем!

Не искам да ме бъркаш с познатите личности, надничащи и чупещи с поглед чуждите чинии !!!
          Показваш топките си все още, макар и изцедени по "Батювски" ! В този ред на нещата , що не вземеш и изнесеш една успокоителна лекция на начинаещите- прохождащи, облъчени от "ЕТФ"лъчи "привлечен маТриал", че и поражения са възможни и взорът - разнопосочен е най рентабилен, да не го задържат , че почваш да виждаш туй що дощяло ти сЕй ! Речи им още, ако ти не тежко , колко чине показност на "деликатеси" по БФБейски ширини . Оти нема веке разжалвали се хамериканци и бавно се носи водата по туй пусто корито, остала е сал ПФБК, а лихва тече ли тече !

- Сяташ ли се ?
          - Ха речи им като как се носи туй бреме !
          -Ама право им речи- и колко тежи !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
            Капитане идеята за дивидент не е чак толкова трудна и невъзможна, защото ние мишоците няма да вземем кой знае какво при положение, че притежаваме малък дял тук ! Така ,че голямата пара пак ще си влиза при Цеко и компания !
            100 мил. лв. печалба разделено на 110 мил. акции, с 15 мил. акции фрий флоут, прави около 0.91 лв. дивидент на акция или 13,64 мил. лв. за другите, не за нас!
            Е това НЯМА как да се случи другари инвеститори!
            Продължаваме усърдно да си смятаме P/B-то и другото го забравете!
            IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
              Чакането на дивидент от Цеко, ми прилича като чакането на повишението на лихвите от Йелън.
              Е, може пък да вдигнат лихвите още днес....
              Изглежда няма да има покачване на лихвите в ЕС! За другата възможност с дивидента от банката - изобщо няма да го анализирам
              IM d best

Коментар

• Мдаа, скептицизъм, негативизъм и недоверие... Спокоен съм, ще продължим да растем!

Коментар

• Чакането на дивидент от Цеко, ми прилича като чакането на повишението на лихвите от Йелън.
                  Е, може пък да вдигнат лихвите още днес....

Коментар

• Първоначално изпратено от Captain Morgan Разгледай мнение
                    Банка, която е спасявана на два пъти в последните няколко години от държавата, ще започне да мисли за раздаване на дивиденти
                    Ама видиш ли лошите чичковци няма да им разрешат, иначе те тръпнат в очакване на деня ,в който ще започнат да споделят печалбите с мишоците
                    Капитане идеята за дивидент не е чак толкова трудна и невъзможна, защото ние мишоците няма да вземем кой знае какво при положение, че притежаваме малък дял тук ! Така ,че голямата пара пак ще си влиза при Цеко и компания !

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
                      дали ще бъде тези няма и 200млн евро пазарна оценка или поне 5 пъти по висока.
                      1 млрд. евро цена за ПИБ ...... ?!?!?
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                        С по-голям собствен капитал от ПИБ, говори се, че ОББ ще бъде продадена за 400-500 млн. евро...

http://www.capital.bg/biznes/kompani...redi_sdelkata/
                        Извади от тези числа 130 млн. евро дивидент.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                          С по-голям собствен капитал от ПИБ, говори се, че ОББ ще бъде продадена за 400-500 млн. евро...

В Европа банките се търгувата на P/B в широк диапазон - под 0,30 за немските, над 1,50 за KBC, около 1 за ING и около 0,500 - 0,70 за френските.

Мисля, че TBI бяха купени за над 1,10 P/B.

Та оценка около 0,50 P/B дава цена на акция към 3.6; За всеки 0,10 промяна в P/B промяната в цената на акцията е около 0,74лв. Това са моите сметки.

Не е препоръка за инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
                            най-простичкия въпрос, който винаги съм задавал е.....
                            ако ПИБ се обяви за продажба в момента, колко би била цената?
                            дали ще бъде тези няма и 200млн евро пазарна оценка или поне
                            5 пъти по висока. та оттам мисля че потенциала за цената е ясен.
                            не казвам че ЩЕ се продава, но един ден може и това да стане

Коментар

• най-простичкия въпрос, който винаги съм задавал е.....
                              ако ПИБ се обяви за продажба в момента, колко би била цената?
                              дали ще бъде тези няма и 200млн евро пазарна оценка или поне
                              5 пъти по висока. та оттам мисля че потенциала за цената е ясен.
                              не казвам че ЩЕ се продава, но един ден може и това да стане

Коментар

• Аз не знам държавата да е спасявала Хима два пъти, а и собствениците са различни...По вероятно е ЦКБ да даде някой път..Ами те и БАКБ са давали вече..

Коментар

Working...
                                X