If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес има продадени 53 акции,а аз имам 53 хиляди.Плюс 9,79 %.И то само за един ден.Ще поканя FM да види как се правят пари.К'ва криза,к'ви лихви???
Генерале, какво се помотаваш? Попитай ген. Али какво би направил с 53 000 артии ако са 9%+ ... Все пак реалното си е реално, за разлика от ...виртуалното Ако ще предизвикваш FM, не подминавай факта, че неговите лихви са реални, а не виртуални !! Не е препоръка !!!
msimov кат гледам успя да подмамиш камилчетата, а успя ли да разкараш акцииките или още стоят
Аз съм им казал да не се занимават с тази позиция, че както се е качила така може и да падне тук стабилност няма и при каквито ще положителни новини вече да излязат.
Не пускам, че пукнем и ако трябва ще потънем с акцията ако така е писано.
Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
За тази седмица казах, че ще направя кратък анализ на събитията от миналата година само положителни новини.
Започваме с това, че на 14 април 2011-та на не регуларен пазар Маккап ЕАД купи дела от 9.78% на Васил Божков на цена по 1 лев за брой акция. По същото време Холдинг Пътища Ад се търгува за 68ст на борсата.
Събитието се е случило след обявяването на годишния одитиран неконсолидиран баланс както и е след обявяването на годишния не одитиран консолидиран баланс. И при двата баланса се показа, че дружеството е на малка печалба но печалба.
Както ясно се вижда по това време Васил Божков и Маккап ЕАД са смятали, че акциите струват по 1 лев за брой. И няма нищо чудно в това, че се е търгувала на по-ниска цена на борсата при условие, че търсенето намаля значително още в края на 2010-та заради някои новини които породиха известна доза негативизъм.
През 2011-та стана ясно, че лот 4 на Тракия ще се оскъпи с 28 милиона допълнително които ще се платят от държавата. Също така в края на 2010-та година Иван Иванов представляващ сдружението с водещ партньор Холдинг Пътища Ад което строи лот 4 на Тракия обяви, че тези разходи ще са за сметка на сдружението.
Като се приспадне предполагаемата печалба и дела на другите 3 фирми които строят лот 4 на Тракия и не са част от Холдинг Пътища и дъщерните му излиза, че едни 15-18 милиона се явяват вече приход а не разход за Холдинга.
Да не забравим да споменем, че обявяването за оскъпяването на лот 4 на Тракия е събитие месеци след като Маккап ЕАД купи дела на Божков по 1 лев за брой акция.
Друго важно събитие е спечелването на лот 2 на магистрала Марица от Пътностроителна Техника Ад в която Холдинг Пътища Ад има 32% плюс възможността да си върне основните дялове след около 3 години и половина. С две думи очаква се и от тук някой друг милион да се калкулира като плюс за Холдинга.
Както знаем през октомври 2011-та обявиха, че е направено плащане по лот 4 за Тракия за 26 милиона лева които ще се отразят в баланса за четвъртото тримесечие.
Също така знаем, че дружествата с намалените дялове показаха към 9-месечния консолидиран баланс, че са на печалба от 2 милиона и половина. Моето мнение е, че ако плащането от 26 милиона беше влязло в баланса за 9-месечието то трите дружества с намалените дялове щяха да покажат по-голяма печалба от 9-месечния консолидиран баланс на Трейс Груп Холд Ад.
При Трейс Груп Холд Ад около средата на тази година им изтичат договорите за Метрото и лот 2 на Тракия и с две думи ако дружеството трябва да покаже как се справя то ще го покаже сега към този си годишен баланс.
Всички видяхте какво се случи с Мостстрой Ад но това което се случи там беше следствие на не-сключването на достатъчно нови договори и намаляването на работата до степен невъзможност за обслужване на задълженията. Всички дружества имат задължения.
42 милиона от активите при консолидирания на Трейс Груп Холд Ад са в машини и транспортни средства което е повече от половината собствен капитал. Та въпросът е тези неща продаваеми ли са на реалната си цена ако се наложи.
Извода е, че докато има работа нещата са добре при този бизнес а в случай, че няма работа само за около 2-3 години без достатъчно работа и едно здраво дружество може да стигне до несъстоятелност. Та въпросът е кой гарантира, че утре точно това дружество ще спечели тази или онази поръчка.
С две думи дори стабилния Трейс Груп Холд Ад ако покаже един влошен годишен баланс по определени показатели може да отиде на цена от около а и под 1.50 лева и да си остане там за един дълаг период от време пък както се казва ако щете ми вярвайте.
Както съм казал а и, защото съм задължен като напиша, че мога да напиша нещо то наистина мога то най-късно с обявяването на годишния неконсолидиран баланс при Холдинг Пътища Ад имам да напиша още 2 малки довода за да до изясним още повече въпроса до колко Холдинга може да фалира през 2012-та година като по-мое мнение това е почти невъзможно но както се казва не възможни неща в живота няма.
По отношение на въпроса с запорираните сметки не го взимам особено от значение, защото знам какво е финансовото състояние на Инфра ком 2007 Еоод и, че ако се стигне до там Холдинга да плаща то той може да си изиска парите по съдебен ред да му се възстановят от Инфра ком 2007 Еоод като и в най-лошия случай ще си получи поне по-голямата част.
Мойте очаквания са, че след около 2 седмици когато Холдинга обяви годишния си неконсолидиран баланс той ще покаже, че е на печалба. Очаквам и годишния консолидиран баланс също да покаже, че е на печалба а дружествата с намалените дялове пък да покажат, че са на милиони печалба което ще е значителна разлика спрямо 2010-та година когато 3-те дружества с намалените дялове показаха, че са на скромна печалба.
2012-та не я виждам по различна от 2011-та пак ще се работи по Тракия почти до края на годината.
Оценките ми са, че Холдинга след обявяването на консолидирания си баланс реално ще струва около 1.50лв все пак очаквам той да покаже подобрение по всички линии спрямо миналата година и времето в което Маккап ЕАД купи акциите по 1 лев за брой.
Разбира се това, че аз очаквам и оценявам определена цена изобщо не значи, че на борсата цената ще се качи. Напълно е възможно цената да си остане в диапазона от 20 до 50ст както и дори да се качи но веднага след това да падне. С две думи тук не препоръчвам на никой да се приближава тъй като нещата са твърде нестабилни.
Аз вече съм се хванал с Холдинга и квото и да става някакси претръпнах и ми е все тая за това ще си ги стискам моите и ще си чакам реалната цена от около 1.50лв
Ако всичко се случи така като съм го написал и се появи някакъв интерес към тая позиция. То по отношение на покачването на цената като цяло не очаквам масата от народа да се юрне да продава до около 80ст. Вече от около 80ст до 1 лев ще има повече оферти продава като около 1 лев може да има и оферти от около няколко процента от дружеството на хората желаещи да продадат акциите си.
При излизането на годишните баланси само ще се правят леки уточнения и леки анализи напълно достатъчни за изясняване на ситуацията.
Аз лично си запазвам най-сериозните оценки които нямам намерение да публикувам до достигането на цената на Холдинга от около 1 лев което може и да не се случи никога. Оценките се изразяват в това, че ми е направило нещо много голямо впечатление в консолидирания баланс на Холдинга и това нещо значително влияе и на печалбата и на Собствения капитал. С две думи ако цената на Холдинга се качи до около 1 лев и реши по-някаква причината да се задържи там аз ще трябва да направя всичко възможно да разубедя хората да продават за да може цената да продължи и да се качи до около 1.50лв. За да мога да разубедя хората ще направя анализ на баланса на всяко едно дружество по-отделно в Холдинга от всякъде печалба, собствен капитал, задължения. Както намерих баланса на Инфра ком 2007 Еоод така мога да намеря баланса на дъщерните дружества на Холдинга като и да дъщерните на дъщерните дружества на Холдинга.
Ще опитам да разубедя хората и с това което съм научил как да си намалят риска в портфейла като за целта ща се отрегулираме с Трейсето и по този начин ще опитам да намаля продаващите на около 1 лев.
Забравих да допиша, че ще говорим и за перспективите какви са и възможностите ако се стигне до там да разубеждавам народа да продаде на около 1 лев.
Абсолютно съм безсилен да повлияя по-какъвто и да било начин при цена от около 1.50лв и ако вземе да се качи до там напълно очаквам над 5% от миноритарните акционери да искат да продадат, защото тази цена тук е и психологическа. На около тази цена Холдинга намали дяловете си което беше в интерес на акционерите но една част от хората може да се чувстват ощетени което ги прави инати а един инат по-скоро ще пукне от колкото да продаде под определена цена.
2 часа го пиша тва и може и да е тенденциозно написано но цялото е изтъкано от доста не успорими факти тай, че написах го просто за да се има едно на ум.
Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Много важен въпрос. В отговора му е цялото бъдеще на много фирми.Ако знае някой, защо не подскаже. От месеци чета как всички се упражняват тук с какви ли не глупави въжделения. Явно никой незнае какво ще става, а може и В.Б да не е решил. То в тази държава вече е пълен хаос и се живее ден за ден. Едно е сигурно, че утре ще е по-зле от днес, а вдругиден по-зле от утре и т.н. И при тази "розова" прогноза, как да реши човека дали да го има или не в строителния бизнес.
Дето се казва - нищо не писа , но от сърце........
За мене е важно дали Черепе ще зае.е и продаде строителния бизнес за да се концентрира върху залаганията и хазарта или не....?????????????????????
Един въпрос за 100К...
Коментар