IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Симов не си ли мислил за врътки- купуваш под0.20 и продаваш на 0.22
    Първо с кокошкарски работи не се занимавам от порядъка на 10, че и 30% в случая. Второ не мога да си позволя да извърша подобна операция щото аз туку продам ама после дали ще мога да си купя щото все пак не става дума за 1000 бройки

Аз съм тежка ситуация а и не мога да си позволя лукса да продам в момента щото все тая година очаквам поне за една седмица, че ще се обяви, че въпроса с запорираните сметките е разрешен та аз продавам и баш следобед обявяват нечувано положителна новина тук и направо отивам и се мятам от балкона.

И още нещо твърде съм стар и съм се научил, че играта на дребно може да ми изяде ушите Навремето преди 7 години и там когато го имаше още един Инвестиционнен бон преди да го спрат от борсата и аз ама като се накупих едно хубаво и се надам на 10%, че ще се увеличи а то като се спре и направо половин година и повече не мръдна даже леко падна и си изядох ушите щото влезнах за 10%. От тогава с глупости от порядъка на печалба 10-20% не се занимавам.

По отношение на Холдинга ако няма нови новини от сорта запорирани сметки и намалявания на дяловете в дъщерни дружества тук притеснения нямам никакви.
    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Симов не си ли мислил за врътки- купуваш под0.20 и продаваш на 0.22

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Симов дръж ХДПАТ- падаааа
        Стига си крещял на хората в ушите. Нищо не пада.
        Каквото падало, падало.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          Смея да те опровергая друже - по въпроса за кои са най-дебелокожите Пътят вече е отъпкан и обследван детайлно от майстори при Химко ! Предполагам дори, че там има повече хакционери, отколкото при патката.
          Има и други изчистени артии, така, че патоците не биха били прецедент. Всъщност те не са съвсем "очистени" още, но както казвали някакви умни китайци (или японци), по-важен е пътя към събитието, отколкото статичното присъствие в него, когато вече е преминало в крайната фаза
          Не е препоръка
          Много добър пример.

Акционерите на Химко също са изключително дебелокожи

Въпреки всичко ние тук сме подложени от доста време на непрекъснат стрес и пак оцеляваме и следователно ние сме най-издръжливите и дебелокожите.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
            Вижте са щом съм в патката начи определено може да съм поне малко луд или повече но не и психически нестабилен засега. Че патката ме подлудява в това спор няма но за сега се държа.

Принципно мнението ми е, че по-голямата част от миноритарните акционерите на патката са едни от най-дебелокожите и издръжливи създания на борсата щом все още са акционери тук при целия тоя спад и седене на ниска цена толкова много време.
            Смея да те опровергая друже - по въпроса за кои са най-дебелокожите Пътят вече е отъпкан и обследван детайлно от майстори при Химко ! Предполагам дори, че там има повече хакционери, отколкото при патката.
            Има и други изчистени артии, така, че патоците не биха били прецедент. Всъщност те не са съвсем "очистени" още, но както казвали някакви умни китайци (или японци), по-важен е пътя към събитието, отколкото статичното присъствие в него, когато вече е преминало в крайната фаза
            Не е препоръка
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Да Симов - ще ти трябват много здрави нерви

Коментар

Верно, че не си психически нестабилен, щом удържаш патката ! Извинявай. Просто д-р Черкезов ме провокира в друга тема и го подкарах с майтапа наред! Знам, че няма да се сърдиш, понеже си психически стабилен, а не емоционална единица като мен
                Вижте са щом съм в патката начи определено може да съм поне малко луд или повече но не и психически нестабилен засега. Че патката ме подлудява в това спор няма но за сега се държа.

Принципно мнението ми е, че по-голямата част от миноритарните акционерите на патката са едни от най-дебелокожите и издръжливи създания на борсата щом все още са акционери тук при целия тоя спад и седене на ниска цена толкова много време.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                  Много съжалявам но аз не съм психически нестабилен да продавам на 19ст. Дали е 19ст или е 50ст за акционерите е все едно това са цени на които масата никога няма да продаде без значение дали ще е 20ст или 50ст.
                  Верно, че не си психически нестабилен, щом удържаш патката ! Извинявай. Просто д-р Черкезов ме провокира в друга тема и го подкарах с майтапа наред! Знам, че няма да се сърдиш, понеже си психически стабилен, а не емоционална единица като мен
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

Msimov, да не хвърли патока на продан, че така е паднала патката ?!?
                    Много съжалявам но аз не съм психически нестабилен да продавам на 19ст. Дали е 19ст или е 50ст за акционерите е все едно това са цени на които масата никога няма да продаде без значение дали ще е 20ст или 50ст.

Коментар

• Симов дръж ХДПАТ- падаааа

Коментар

• Msimov, да не си си хвърлил патока на продан, че така е паднала патката ?!?
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Симов ти все повече се разочароваш

Коментар

• Както съм казал след годишния неконсолидиран баланс имам да напиша още 2 довода по отношение на стабилността на Холдинг пътища Ад.

За да се разбере по-ясно първия довод ще започнем с пример: Както всички знаят в началото на октомври 2010-та година Мостстрой заедно с дъщерните обяви, че иска несъстоятелност.

Неконсолидирания баланс на Мостстрой Ад към 6-месечието показваше че текущите му активи са 22 милиона в тези активи спадат по-ликвидните капитали на дружеството като материали, сметки в банката, вземания. както и показваше 22 милиона текущи пасиви или както се казва текущи задължения. С две думи до тук всичко е наред и никой не може да очаква, че това дружество ще фалира.

За съжаление провеката на едно дружество дали то е стабилно или не не се извършва с повърхностно гледане на баланса а трябва да се гледат текущите активи къде са и събираеми ли са.

За пример има дружества на борсата които показват, че имат доста голям текущ актив спрямо текущите си задължения и по-този начин заблуждават, че са стабилнни а всъщност могат да обявят несъстоятелност във всеки един момент.

За пример веднага давам Южен Индустриален Парк Ад. Там баланса показва добри активи обаче тоя актив е всъщност огромно несъбираемо вземане.

В случая с Мостстрой Ад нещата бяха далеч по прости и принципно до голяма степен финансовото невежество на акционерите доведе до техния крах. И сега да обясня какво имам в предвид. Начи огромната част на текущите активи на Мостстрой Ад беше под формата на предоставени средства на свързани предприятия в случая дъщерните му дружества. С две думи това налага не да се гледа неконсолидирания баланс а консолидирания когато става дума за стабилност в този случай. А там в консолидирания баланс към 6-месечието ясно се показва 22 милиона текущи срещу 40 милиона задължения. Абсолютно недопустимо е оставането в което и да било дружество ако текущите задължения превишават значително текущите активи.

На никое дружество съда няма да признае несъстоятелност ако текущите му активи са повече от текущите задължения. Но поставям и голямата въпросителна тези текущи активи да са събираеми.

И сега да се върнеме на първия довод. Ко показва нашто балансче в момента. Според годишния неконсолидирания Баланс Холдинг Пътища Ад има 128 милиона текущи активи срещу 102 милиона текущи пасиви. С думи тук не само, че няма проблем но е и на +. Разбира се за да не бъдем глупави ние правиме и по дълбока проверка и излиза, че по-голямата част от текущите активи е под формата на вземания от дъщерните му предприятия. За да не се допуска грешката на акционерите на Мостстрой Ад ние отиваме да гледаме консолидирания баланс на холдинг Пътища Ад за да видим има ли ги тези предоставени пари в текущите активи или са изхарчени или пък инвестирани в дълготрайни материални активи. Алелуя консолидирания баланс на Холдинг пътища Ад към 9-месечието показва 290 милона в текущи активи спрямо 286 милона в текущи пасиви. Извода е значи предоставените пари ги имаме и в текущите активи на дъщерните дружества на Холдинг Пътища Ад.

Тук вече в бъдеще ако се наложи да правя анализ баланс по баланс на дружествата в Холдинг пътища Ад може още по подробно да се изследва в къде и в какво са активите и пасивите на дружествата.

Толкова за първия довод сега довод номер 2.
                            Както всички знаете когато едно дружество му се поиска несъстоятелност се определя и дата на несъстоятелността. Датата на несъстоятелността е много важно нещо, защото веднъж определена всички сделки след нея подлежат на разваляне. Много хора закупили апартаменти или други имоти от дружества като се определи дата на насътоятелността преди тяхната сделка за закупуване и пият по една студена вода щото сделката им по покупка се разваля. важно е да се отбележи, че един съд може да определи дата на несъстоятелността и с години назад спрямо момента в който е поискана несъстоятелността. Не знам по какви критерии определя датата съда но мога да дам пример с друго дружество, че се искаше несъстоятелност с години назад спрямо датата на която е поискана несъстоятелността.

С две думи не може да шитнеш някой изгоден актив сега и да обявиш несъстоятелност след половин или 1 година и така да пият по една студена вода кредиторите, щото съда може да обяви дата на несъстоятелността преди твоите действия по шиткането на актива и актива ще се върне а сделката по прехвърляне ще се провери. Интересно е да се отбележи, че не знам дали примерно не се и обезсилват и всички решения на управата след датата на несъстоятелността. Примерно управата е назначила управителен съвет в дъщерно дружество. Ако се обезсили решението на управата то значи и решенията на управата в дъщерното дружество се обезсилват. С две думи може да се получи цял цирк.

Погледнах годишния неконсолидиран баланс и може да се направят не един а множество интересни коментари по него но това ще остане за когато се обяви консолидирания баланс. При обявяването на консолидирания баланс ще разгледаме и сравняваме подробно балансите спрямо миналата година за да изясним влошаваме ли се или се подобряваме.

Ако не излизаха новини като тая с запорираните сметки щях да се чувствам много по добре тук.

Коментар

• Всичко е схеми на ВБ

Коментар

• Старите им номера ,но по - интелигентно ги правят.Поставят критерии на ОСА и после менижмънта им ги изпълнява и пак източват.
                                Дано не съм прав,но при тази липса на инфо какво друго да си мислиш.

Коментар

Working...
                                X