Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение....Включвай се по възможност...
Поне в темите за БФБ - трудно стало работать ! ...
http://www.youtube.com/watch?v=ugGpHD-F26s
Явно тълпата тук, е късопаметна при положение,че лекарството за това отдавна е открито :
http://www.youtube.com/watch?v=7ZUEV...endscreen&NR=1
Относно проблемите Ви за спада под 420 - по нормалните пазари това е ежедневие, а и заветите са такива :
.. Ничто не дается даром, за все надо платить — и не уклоняться от уплаты..
http://www.ria.ru/economy/20120209/561472187.html
Всичко, обаче за съжаление се свежда до :
http://www.youtube.com/watch?v=-hu0-lQORcs
ПС: Накратко - ситуацията в момента е толкова изстинала ,че дори пълната всеотдайност на Коко Шанел би отишла на вятъра ,ако действието от миналото се разиграваше в настоящето .Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение6 е защото софикс е извратен индекс БГ30 който е много по-нормално конструиран индекс P/E то е 32 според сайта на борсата поне, не ги знам кои отчети взимат. Това евтино ли ти се струва.
При всички положения в момента България не е евтина спрямо ЕС. Не казвам и че е скъпа, но просто не е по-евтина. Което при очевидната разлика в ликвидността, и бруталната мудност на нашия пазар, води до логичния извод.
Човек може да направи едни бързи 30-40 че 50% на запад и после съвсем спокойно да върне дори и само печалбите в българия. Пак няма да е изпуснал почти нищо. Аз поне се надявам да успея да направя тази врътка
Няма нищо по-хубаво от това да се вкарват печалби отвън на БФБ.
Ако се изкривяват примерите е лесно да излизат различни числа, аз говоря за основните индекси. Иначе могат да се намерят компании с стряскащи коеф., но там тежат и други фактори, за това са създадени индексите - за по-обобщаваша картина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеНе съм ги гледал специално, но коефициентите П/Е на Дакс и Дау са около 16, при Софикс окло 6! Как така са поеднакво евтини? За ликвидността си прав
При всички положения в момента България не е евтина спрямо ЕС. Не казвам и че е скъпа, но просто не е по-евтина. Което при очевидната разлика в ликвидността, и бруталната мудност на нашия пазар, води до логичния извод.
Човек може да направи едни бързи 30-40 че 50% на запад и после съвсем спокойно да върне дори и само печалбите в българия. Пак няма да е изпуснал почти нищо. Аз поне се надявам да успея да направя тази врътка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИначе за ситуацията на БФБ. Всяко нещо си има логично обяснение... споко още малко
Тегления от фондове за 2,4 млн. лв. вероятно натиснаха цените на БФБ-София
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМного по-добре е да се купуват евтини ликвидни акции, през също толкова евтини но неликвидни. Защото евтинията в момента е посвеместна.
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Очевидно е един голям инвеститор - притежаващ значителен % от активите... особено на евровия фонд..
Дали може да се види структурата на дяловете някъде?? В смисъл - дали има публична информация по въпроса някъде?
Коментар
-
На БФБ става най-нормалното нещо, всеки който е на нея, но играе и в чужбина постоянно сравнява оценките тук и оценките при алтернативите и.
В момента БФБ не е евтина, особено като се претегли през ликвидния риск. Това е истината. Много по-добре е да се купуват евтини ликвидни акции, през също толкова евтини но неликвидни. Защото евтинията в момента е посвеместна.
Като стигне европа нормални оценки и се изчерпи потенциалния растеж и част от парите пак ще тръгнат и насам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеКредитора пие една студена вода ...
...
Иначе за ситуацията на БФБ. Всяко нещо си има логично обяснение... споко още малко
Тегления от фондове за 2,4 млн. лв. вероятно натиснаха цените на БФБ-СофияLast edited by Батя; 09.02.2012, 18:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнениеПоздрави и на тебе,Мече.Връщам се 6 месеца назад.На 1.8.2011г. SOFIX е 420.54.Вместо очаквания от мене ръст с над 10 %,следва понижение със 120 пункта.Още плащам за проявената от мен недалновидност.Не се вслушах във FM и съответно бях заслужено наказан.Междувременно боите се сгъстиха.Не е необходимо,дори е погрешно да коментираме Dow Jones и DAX.Но наистина става нещо,което ми убягва,и то вещае неприятности.Когато Big Bear помоли всички ни за прогнози,се въздържах с отговора,че не очаквам нищо добро през 2012 г.Вече 2 или 3 пъти тествахме ниво 300,но не се очерта дъно.На път сме да направим поредния опит.Е,аз няма да бъда в отбора на кудкудякащите.Целта е да се съхрани капитала,ако е възможно.А там "кому как".Но нищо няма да ми попречи да се забавлявам.Въпрос на мироглед.И така, знаем че борсата се е превърнала с времето в символ - храм на капитализма по света. Какво говори състоянието на БФБ за българския капитализъм. И всъщност, като имаме предвид сравнителната макро ефективност на България, и пълния провал на всякакво по-ниско равнище, следва да попитаме - съществува ли изобщо капитализъм в България, и имало ли е някога такъв, или живеем в някаква друга система, с някакви други правила и механизми на функциониране. Прекрасен въпрос за държава без монетарна политика...
Горното не представлява препоръка.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнениеПоздрави и на тебе,Мече.Връщам се 6 месеца назад.На 1.8.2011г. SOFIX е 420.54.Вместо очаквания от мене ръст с над 10 %,следва понижение със 120 пункта.Още плащам за проявената от мен недалновидност.Не се вслушах във FM и съответно бях заслужено наказан.Междувременно боите се сгъстиха.Не е необходимо,дори е погрешно да коментираме Dow Jones и DAX.Но наистина става нещо,което ми убягва,и то вещае неприятности.Когато Big Bear помоли всички ни за прогнози,се въздържах с отговора,че не очаквам нищо добро през 2012 г.Вече 2 или 3 пъти тествахме ниво 300,но не се очерта дъно.На път сме да направим поредния опит.Е,аз няма да бъда в отбора на кудкудякащите.Целта е да се съхрани капитала,ако е възможно.А там "кому как".Но нищо няма да ми попречи да се забавлявам.Въпрос на мироглед.
Само един пример в тази насока . Миналият август стана проблема с Испания ,италия и т.н. и борсите рухнаха бях влезнал в МАН на 83 евро в разгара на кризата паднаха до 50 и сега са пак на 83 евра...ако не бях ги продал сега щях да компенсирал загубите ,но това е пример за нормалните държави ,общества ,природа а при нас има нещо сбъркано...
За това че ще е тежка година съм на 100 % съгласен и съм се скрил в АДСИЦ ,при Цецо при Алианц и т.н. за тръпката ...
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЗдравей Гаки,
За това което става от шест месеца .....!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеИма ли наистина случка като с Моста с репо примерно на 1.5, вързано дори на 0.5, а да отвори после на 0.15 и се пита в задачката - какво правим?
...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
Коментар