IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
    Колеги ,колегата който знае как , явно го трият , та реших да дам шанс на поста му - щото човека се е потрудил да напише част от спомените си а някой да ги изтрие с едно кликване , някак си не е редно . Прав си колега , само дето в бързината си пропуснал по една нула - сигурно си искал да напишеш 800 - 1200 пункта . Наистина е тъжно да си стоим на тези незаслужено ниски нива .
    Правилно. Мисля, че на всеки един от нас (или почти на всеки) е ясно, че "играта" на БФБ си е игра в прекия смисъл. Въпрос на надлъгване. И на самочувствие в изкуството на лъжата.

Коментар

• ами да го направят, който добавя ликвидност да не плаща такса и така
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

То така от 2 на 20 лв. може да иде.
        Но както се спомена стават за момента, но пък и не върви да сложиш 5 000 стари Трасета примерно и да чакаш да ги вземат за да мине 20 ст. нагоре.
        Не беше и начина с налагане на минимална такса за сделка.
        Не и за тези, извън БФБ-собствениците.
        Въпрос на математическа сметка е, има среднопретеглена стойност и може би десетки други варианти. А тези с огромните ордери и сега си ги разменят шепа хора, аз поне не знам някой да е тръгнал с 5000 лв да кажем и сега да купува по 10 000 акции на Софарма примерно. Просто си задаваш ордер от 100-1000 бр., който иска да продаде 10 да си ги продаде на друг с рейндж 10-100. Ако няма такъв значи никой не иска да купи тази стока. Аз ако произведа нещо, което никой не иска да купи трябва ли да съдя за това потребителите?
        Last edited by първи стъпки; 15.09.2011, 23:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение
          Радвай се, че не работя в някой ИП или банка. През 94-96г. бях маркетмейкър на местният пазар $/лев. Ако сега бачках за някоя банка вЕрвай ми СОФИКС отдавна щеше да е там където е реалната му стойност 80-120 пункта. И не е да немога да бачкам в някой от тези.......просто не искам. На 01 януари '96 си обещах, че няма никога повече да работя за някой/и от тези мушмороци.
          А това което сега си мислиш за "пазар" е функция от "професионализма" на всички с тапии издържали изпита пред Милчо Стоименов и КФН. Колко тъжно, нали ?!
          Колеги ,колегата който знае как , явно го трият , та реших да дам шанс на поста му - щото човека се е потрудил да напише част от спомените си а някой да ги изтрие с едно кликване , някак си не е редно . Прав си колега , само дето в бързината си пропуснал по една нула - сигурно си искал да напишеш 800 - 1200 пункта . Наистина е тъжно да си стоим на тези незаслужено ниски нива .

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Аз имам още по-добра идея. Направо да се гласува в Народното събрание закон и да се публикуват в Държавен вестник минимални цени на акциите които се търгуват на бфб-то. Тогава никой няма да може да ви тормози. Закона си е закон. Който не го спазва в затвора!
            Мастере това със закона е добре и не е добре (кой знае колко европейски разпоредби ще нарушим и после предпазни клаузи и глоби , а ние сме там да вземаме а не да даваме ) , та работата ще стане и с една наредба ( може и негласна ) от страна на отговорните институции .Същото може да се приложи и на тези с депозитите - малък депозит с по голямя лихва , голям депозит с по малка лихва , за да има равенство и социална справедливост , което всъщност е основата на тезата която ти защитаваш и аз подкрепям

Коментар

Идеята е добра . Тези с големите ордери (продава) ще ги прескачаме и ще си вървим нагоре смело и стабилно без да бъдем обезпокоявани и тормозени от същите .

Каро, кажи си!

Коментар

Идеята е добра . Тези с големите ордери (продава) ще ги прескачаме и ще си вървим нагоре смело и стабилно без да бъдем обезпокоявани и тормозени от същите . Освен това тези притежатели на големи количества акции кой ги е карал да купуват толкова много ? Аз не съм , за вас не знам . Сега да си ги продават на този който ги е съветвал да ги купуват .Както и да е , думата ми е че тези същите също ще имат полза от тази процедура , защото в един бъдещ момент ,когато акцията стигне едни по нормални (високи ) нива ,тези същите ще могат да си продадат големите пакети на цените които в момента искат и явно ги устройват .В заключение искам да каже че в тия сложни времена , всички по веригата трябва да бъдем оптимално гъвкави и иновативни за да оцелеем ................... заедно...................................може би
                Радвай се, че не работя в някой ИП или банка. През 94-96г. бях маркетмейкър на местният пазар $/лев. Ако сега бачках за някоя банка вЕрвай ми СОФИКС отдавна щеше да е там където е реалната му стойност 80-120 пункта. И не е да немога да бачкам в някой от тези.......просто не искам. На 01 януари '96 си обещах, че няма никога повече да работя за някой/и от тези мушмороци.
                А това което сега си мислиш за "пазар" е функция от "професионализма" на всички с тапии издържали изпита пред Милчо Стоименов и КФН. Колко тъжно, нали ?!
                www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Аз имам още по-добра идея. Направо да се гласува в Народното събрание закон и да се публикуват в Държавен вестник минимални цени на акциите които се търгуват на бфб-то. Тогава никой няма да може да ви тормози. Закона си е закон. Който не го спазва в затвора!
                  Или лагер в Белене
                  А най-добре и по една жълта книжка, да се освидетелстват....
                  Custodite sortem vestram

Коментар

Идеята е добра . Тези с големите ордери (продава) ще ги прескачаме и ще си вървим нагоре смело и стабилно без да бъдем обезпокоявани и тормозени от същите .
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Идеята е добра . Тези с големите ордери (продава) ще ги прескачаме и ще си вървим нагоре смело и стабилно без да бъдем обезпокоявани и тормозени от същите . Освен това тези притежатели на големи количества акции кой ги е карал да купуват толкова много ? Аз не съм , за вас не знам . Сега да си ги продават на този който ги е съветвал да ги купуват .Както и да е , думата ми е че тези същите също ще имат полза от тази процедура , защото в един бъдещ момент ,когато акцията стигне едни по нормални (високи ) нива ,тези същите ще могат да си продадат големите пакети на цените които в момента искат и явно ги устройват .В заключение искам да каже че в тия сложни времена , всички по веригата трябва да бъдем оптимално гъвкави и иновативни за да оцелеем ................... заедно...................................може би

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
                        Демек иска да купи някои 1 акция минава през моита поръчка и си купува с 5 % отгоре.

То така от 2 на 20 лв. може да иде.
                        После иди чакай някой да оправя доходност.
                        Всичко в сферата на фантастиката разбира се.
                        Да, има всичко или нищо. Би следвало след като идва от Ксетра, да го има при всички брокери. Повече от трагично е ако го няма.
                        Но както се спомена стават за момента, но пък и не върви да сложиш 5 000 стари Трасета примерно и да чакаш да ги вземат за да мине 20 ст. нагоре.
                        Не беше и начина с налагане на минимална такса за сделка.
                        Не и за тези, извън БФБ-собствениците.

Коментар

• Поръчките "всичко или нищо" се изпълняват веднага само при отсрешна отферта, така че не става. Виш ако ги направят прозрачни за по малко от зададените аз съм +++++++ (мразя кълвачите и наблюдателите). Демек иска да купи някои 1 акция минава през моита поръчка и си купува с 5 % отгоре.
                          Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение
                            Нямаше ли ксетрата възможност за поръчки от типа "всичко или нищо". Не съм я ползвал опцията, не мога да го твърдя, но бях срещал някъде нещо такова
                            За ксетрата не знам, но дори да предлага, аз като краен клиент търгувам чрез Карол и там не съм виждал подобна опция.
                            Изразявам принципно мнение и осъзнавам, че съм последният човек, който да дава акъл, но ми е чудно как такава откровенна несправедливост няма достатъчно като сила и брой противници.

Коментар

• [QUOTE=Fiscalist;1059145745]Твой си проблем. И ти и аз знаем как работи борсата ни - добра, лоша - това е. Ако не ти отърва, просто не участваш. Още повече, това което предлагаш - 1 - дава преимущество на продавачите.
                              2 - Намалява ликвидността, която и без това е "феноменална" на БФБ.
                              Не е препоръка.[/QUOTE

Имам предвид и в двете посоки да се отнася - и при купува и при продава, така че не дава на никого преимущество. Относно ликвидността не съм съгласен, защото ти ще си продадеш акцията, просто на по-ниска цена, даже си мисля обратното, че подобни продажби отбъскват клиенти, съответно и ликвидността пада. Първо зареди комисиона и второ е доста несериозно със сделка за 1 лв, Софикс да скочи с 1% например? И още нещо: по този начин и хляба и ножа е в посредниците, не казвам, че им нямам доверие, но по този начин им се дава инструмент за злоупотреби и измами.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                                как ще можеш да си купиш, като аз примерно продавам 100, а не 1? Като отидеш в магазина и ти се пие 150 мл. кола може ли да си отвориш шишето и да си отпиеш и платиш колкото искаш? Продавача определя количество на продажба и разбира се цена ЗА ТОВА КОЛИЧЕСТВО! Все пак, за да не ти се нарушат правата да си купиш 1 акция, ще можеш, но от човек, който иска да купи 1 акция, но на различна цена от най-добрата оферта. А ако никой не иска, значи на никой не можеш да се сърдиш, че не продава по 10 мл. кола например
                                Нямаше ли ксетрата възможност за поръчки от типа "всичко или нищо". Не съм я ползвал опцията, не мога да го твърдя, но бях срещал някъде нещо такова

Коментар

Working...
                                X