Първоначално изпратено от El Guapo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
То така от 2 на 20 лв. може да иде.
Но както се спомена стават за момента, но пък и не върви да сложиш 5 000 стари Трасета примерно и да чакаш да ги вземат за да мине 20 ст. нагоре.
Не беше и начина с налагане на минимална такса за сделка.
Не и за тези, извън БФБ-собствениците.Last edited by първи стъпки; 15.09.2011, 23:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от know how Разгледай мнениеРадвай се, че не работя в някой ИП или банка. През 94-96г. бях маркетмейкър на местният пазар $/лев. Ако сега бачках за някоя банка вЕрвай ми СОФИКС отдавна щеше да е там където е реалната му стойност 80-120 пункта. И не е да немога да бачкам в някой от тези.......просто не искам. На 01 януари '96 си обещах, че няма никога повече да работя за някой/и от тези мушмороци.
А това което сега си мислиш за "пазар" е функция от "професионализма" на всички с тапии издържали изпита пред Милчо Стоименов и КФН. Колко тъжно, нали ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеАз имам още по-добра идея. Направо да се гласува в Народното събрание закон и да се публикуват в Държавен вестник минимални цени на акциите които се търгуват на бфб-то. Тогава никой няма да може да ви тормози. Закона си е закон. Който не го спазва в затвора!
Коментар
-
Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнениеИдеята е добра . Тези с големите ордери (продава) ще ги прескачаме и ще си вървим нагоре смело и стабилно без да бъдем обезпокоявани и тормозени от същите .
Каро, кажи си!
Коментар
-
Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнениеИдеята е добра . Тези с големите ордери (продава) ще ги прескачаме и ще си вървим нагоре смело и стабилно без да бъдем обезпокоявани и тормозени от същите . Освен това тези притежатели на големи количества акции кой ги е карал да купуват толкова много ? Аз не съм , за вас не знам . Сега да си ги продават на този който ги е съветвал да ги купуват .Както и да е , думата ми е че тези същите също ще имат полза от тази процедура , защото в един бъдещ момент ,когато акцията стигне едни по нормални (високи ) нива ,тези същите ще могат да си продадат големите пакети на цените които в момента искат и явно ги устройват .В заключение искам да каже че в тия сложни времена , всички по веригата трябва да бъдем оптимално гъвкави и иновативни за да оцелеем ................... заедно...................................може би
А това което сега си мислиш за "пазар" е функция от "професионализма" на всички с тапии издържали изпита пред Милчо Стоименов и КФН. Колко тъжно, нали ?!www.finance5.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеАз имам още по-добра идея. Направо да се гласува в Народното събрание закон и да се публикуват в Държавен вестник минимални цени на акциите които се търгуват на бфб-то. Тогава никой няма да може да ви тормози. Закона си е закон. Който не го спазва в затвора!
А най-добре и по една жълта книжка, да се освидетелстват....Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнениеИдеята е добра . Тези с големите ордери (продава) ще ги прескачаме и ще си вървим нагоре смело и стабилно без да бъдем обезпокоявани и тормозени от същите .Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Идеята е добра . Тези с големите ордери (продава) ще ги прескачаме и ще си вървим нагоре смело и стабилно без да бъдем обезпокоявани и тормозени от същите . Освен това тези притежатели на големи количества акции кой ги е карал да купуват толкова много ? Аз не съм , за вас не знам . Сега да си ги продават на този който ги е съветвал да ги купуват .Както и да е , думата ми е че тези същите също ще имат полза от тази процедура , защото в един бъдещ момент ,когато акцията стигне едни по нормални (високи ) нива ,тези същите ще могат да си продадат големите пакети на цените които в момента искат и явно ги устройват .В заключение искам да каже че в тия сложни времена , всички по веригата трябва да бъдем оптимално гъвкави и иновативни за да оцелеем ................... заедно...................................може би
Коментар
-
Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнениеДемек иска да купи някои 1 акция минава през моита поръчка и си купува с 5 % отгоре.
То така от 2 на 20 лв. може да иде.
После иди чакай някой да оправя доходност.
Всичко в сферата на фантастиката разбира се.
Да, има всичко или нищо. Би следвало след като идва от Ксетра, да го има при всички брокери. Повече от трагично е ако го няма.
Но както се спомена стават за момента, но пък и не върви да сложиш 5 000 стари Трасета примерно и да чакаш да ги вземат за да мине 20 ст. нагоре.
Не беше и начина с налагане на минимална такса за сделка.
Не и за тези, извън БФБ-собствениците.
Коментар
-
Поръчките "всичко или нищо" се изпълняват веднага само при отсрешна отферта, така че не става. Виш ако ги направят прозрачни за по малко от зададените аз съм +++++++ (мразя кълвачите и наблюдателите).Демек иска да купи някои 1 акция минава през моита поръчка и си купува с 5 % отгоре.
Не се бъзи-кай !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнениеНямаше ли ксетрата възможност за поръчки от типа "всичко или нищо". Не съм я ползвал опцията, не мога да го твърдя, но бях срещал някъде нещо такова
Изразявам принципно мнение и осъзнавам, че съм последният човек, който да дава акъл, но ми е чудно как такава откровенна несправедливост няма достатъчно като сила и брой противници.
Коментар
-
[QUOTE=Fiscalist;1059145745]Твой си проблем. И ти и аз знаем как работи борсата ни - добра, лоша - това е. Ако не ти отърва, просто не участваш. Още повече, това което предлагаш - 1 - дава преимущество на продавачите.
2 - Намалява ликвидността, която и без това е "феноменална" на БФБ.
Не е препоръка.[/QUOTE
Имам предвид и в двете посоки да се отнася - и при купува и при продава, така че не дава на никого преимущество. Относно ликвидността не съм съгласен, защото ти ще си продадеш акцията, просто на по-ниска цена, даже си мисля обратното, че подобни продажби отбъскват клиенти, съответно и ликвидността пада. Първо зареди комисиона и второ е доста несериозно със сделка за 1 лв, Софикс да скочи с 1% например? И още нещо: по този начин и хляба и ножа е в посредниците, не казвам, че им нямам доверие, но по този начин им се дава инструмент за злоупотреби и измами.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениекак ще можеш да си купиш, като аз примерно продавам 100, а не 1? Като отидеш в магазина и ти се пие 150 мл. кола може ли да си отвориш шишето и да си отпиеш и платиш колкото искаш? Продавача определя количество на продажба и разбира се цена ЗА ТОВА КОЛИЧЕСТВО! Все пак, за да не ти се нарушат правата да си купиш 1 акция, ще можеш, но от човек, който иска да купи 1 акция, но на различна цена от най-добрата оферта. А ако никой не иска, значи на никой не можеш да се сърдиш, че не продава по 10 мл. кола например
Коментар
Коментар