If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
как ще можеш да си купиш, като аз примерно продавам 100, а не 1? Като отидеш в магазина и ти се пие 150 мл. кола може ли да си отвориш шишето и да си отпиеш и платиш колкото искаш? Продавача определя количество на продажба и разбира се цена ЗА ТОВА КОЛИЧЕСТВО! Все пак, за да не ти се нарушат правата да си купиш 1 акция, ще можеш, но от човек, който иска да купи 1 акция, но на различна цена от най-добрата оферта. А ако никой не иска, значи на никой не можеш да се сърдиш, че не продава по 10 мл. кола например
Ми нямате ли си ордери всичко или нищо при бъкетите???
как ще можеш да си купиш, като аз примерно продавам 100, а не 1? Като отидеш в магазина и ти се пие 150 мл. кола може ли да си отвориш шишето и да си отпиеш и платиш колкото искаш? Продавача определя количество на продажба и разбира се цена ЗА ТОВА КОЛИЧЕСТВО! Все пак, за да не ти се нарушат правата да си купиш 1 акция, ще можеш, но от човек, който иска да купи 1 акция, но на различна цена от най-добрата оферта. А ако никой не иска, значи на никой не можеш да се сърдиш, че не продава по 10 мл. кола например
Твой си проблем. И ти и аз знаем как работи борсата ни - добра, лоша - това е. Ако не ти отърва, просто не участваш. Още повече, това което предлагаш - 1 - дава преимущество на продавачите.
2 - Намалява ликвидността, която и без това е "феноменална" на БФБ.
Не е препоръка.
Трябва да се сложат минимални лотове на търговия на БФБ това е може би най-лесната и в същото време с най-значителен ефект промяна. Няма нужда лотовоте от акции да са кой знае колко големи но да кажем да се приближават до 300 или 500 лева на сделка. Поне комисионните да идват нормален процент.
Нищо не пречи да има и сегмент с криви лотове, където който иска да си пуска и по една акция за 3 стотинки.
Румънците поне са така и е доста по-нормално от тукашната простотия.
Ама и вие сте едни... нещо не ви отърва свободния пазар. Кой ви кара да слагате оферти като не ви се плащат комисионни? Стойте и си гледайте... ако искам и 1 акция мога да си купя - моя си работа. Не е препоръка.
ПП Само да поясня - за информация днес сделки нямам.
Не съм аз човека, който ще управи нещата, но все пак да изкажа мнение: Когато някой ми продаде или купи по 10 бр. от нещо, за което съм дал поръчка за 1000 е абсолютно нарушаване на прават ми. Дали ще ми продаде 10 или 3000 за мен е едно и също - аз не ги искам! Може би трябва да се въвеждат поръчки с диапазон, напр. купува от 500 до 1000. на 1 лв примирно. Ако някой иска да си пробута 10 бр. или да разбере кой купува нека да се удоволетворява от друг, който е задал рейндж примерно 10-100 бройки, но 10 поръчка примирно и на цена 0,02 лв. при най-добра оферта примерно 1 лв.
Ама и вие сте едни... нещо не ви отърва свободния пазар. Кой ви кара да слагате оферти като не ви се плащат комисионни? Стойте и си гледайте... ако искам и 1 акция мога да си купя - моя си работа. Не е препоръка.
ПП Само да поясня - за информация днес сделки нямам.
Днес са манипулирани 62 позиции на БФБ!!!
- 35 от сегмент А + АДСИЦ-и
- 27 от "пазар" Б
....
Без коментар!!
Това не е манипулация.....доколкото знам, така процедират някой посредници, за да видят кой продава по дадена позиция.....купуват 5-10 бр.......да Булброкърс процедира по същия начин....
Не знам какво оправят.... Но днес си е брутална манипулация - над 30 позиции са вдигнати с по някаолко десетки лева.... Определено има материал за КФН.... дори и да не ги глобят - поне едно официлано предупреждение трябва!
Така е днес е деня на дигането на боклуците от неофициалния пазар сегмент Б
КФН нищо не може да направи като няма оферти между купува и продава и от 1 на 10 лева може.
Xetrata дойде ама май повече за лошо
Преди си беше добре знаеш, че не можеш да паднеш или да се качи с много а сега за един ден милионер или бедняк
Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Не знам какво оправят.... Но днес си е брутална манипулация - над 30 позиции са вдигнати с по някаолко десетки лева.... Определено има материал за КФН.... дори и да не ги глобят - поне едно официлано предупреждение трябва!
Коментар