If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не, не, извинявай ако съм те засегнал. Изобщо не съм искал това и не мисля, че покупка на тези нива е грешка. Спадът почти достигна средната ми в портфейла, но си ги държа, защото ужким гонят растеж и поне пазят дивидента (засега) и т.н. Обаче много ме притеснява ОББ какво вижда и знае и защо ако те правят грешка, някой друг институционален не ги "поправя" откъм бида, а оставят салфетките да се разпиляват от вятъра?
Всъщност откъде знаеш че никой институционален не се е включил и всичко е обрано само от ритейла.......?
Много често сме се питали защо и пенсионните фондове продават когато го правят, но много често отговора остава неясен за нас. Дано не си прав, че ОББ знаят нещо негативно, което ние не знаем.
Поне аз не съм забелязал ОББ да са се дънили в продажбите си, обикновено запоздозрените са Алианц и ДСК или чужденед. Чужденци почти няма вече, така че може да е местен клиент, а може и нещо белградското шефче да ги е изнервил и те да искат да му покажат кой раздава картите, ма тогава пък шефчето можеше да се включи. А може и да знаят нещо, което ни е не знаем (примерно за дивидента) - остава ни само да гадаем
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Не, не, извинявай ако съм те засегнал. Изобщо не съм искал това и не мисля, че покупка на тези нива е грешка. Спадът почти достигна средната ми в портфейла, но си ги държа, защото ужким гонят растеж и поне пазят дивидента (засега) и т.н. Обаче много ме притеснява ОББ какво вижда и знае и защо ако те правят грешка, някой друг институционален не ги "поправя" откъм бида, а оставят салфетките да се разпиляват от вятъра?
Много често сме се питали защо и пенсионните фондове продават когато го правят, но често отговора остава неясен за нас. Дано не си прав, че ОББ знаят нещо негативно, което ние не знаем.
събират кинти, за да направят конкурентно търгово на френците в Спиди, затова
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Това ще се разбере след време. Усещам иронията, но точно заради такива съмнения и величаене на големи играчи съм пропускал най-добрите сделки. Изводът за мен е, че какъвто и фонд да е, винаги може да сгреши и то с мноооого. С толкова много, че не съм виждал ритейл да бърка с толкова.
Значи ОББ са тъпи, а ритейлът пълни мрежата, така ли? За един поизнервен държател питам.
Това ще се разбере след време. Усещам иронията, но точно заради такива съмнения и величаене на големи играчи съм пропускал най-добрите сделки. Изводът за мен е, че какъвто и фонд да е, винаги може да сгреши и то с мноооого. С толкова много, че не съм виждал ритейл да бърка с толкова.
Коментар