Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Благодаря за анализа на поведението ми, но личното ми мнение е, че не е подходящо човек да анализира другите без те да са го поискали. Вярвам, че ако всички постъпват така, комуникацията между хората би била много по-лоша, да не кажа невъзможна.
Относно дивидента - говорил съм с доста хора, които участват на БФБ и болшинството от тях споделят, че дивидентът е много важен. Какво се има предвид - при липсата на дивидент, човек започва да губи доверие в компанията и усещането, че всички в нея сме в една лодка. Аз лично НЕ мога да бъда спокоен за дадена инвестиция без това чувство. Когато не сме спокойни, ние/хората/ най-често продаваме. А когато продадеш и не държиш дадена акция, то тя и чудеса да направи, няма значение. Ще дам за пример Спиди - от създаването си /на 16 лева ли беше/, през цялото си съществуване раздаваше поне 50% от печалбата си и както сами виждаме, това никак не и попречи да се разраства и то с огромни темпове! Ще дам и друг пример - ето Бг банките имат огромен фундамент, все не дават дивиденти заради прекрасни инвестиции /видиш ли за доброто на акционерите/ и отново всички виждаме резултатите.
Нямам представа за какви нтереси говорите - казвам, че дивидента спомага за доверието, което според мен е най-важната част от търговията на всеки един участник, на всеки един пазар!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Marie-Sophie Germain Разгледай мнение
Говорите емоционално и импулсивно.
Моето скромно лично мнение е, че никога няма да станете милионер чрез дивиденти.
Особено, ако акциите падат.
Вие си преценете чий интерес обслужвате в случая
Не е препоръка
Относно дивидента - говорил съм с доста хора, които участват на БФБ и болшинството от тях споделят, че дивидентът е много важен. Какво се има предвид - при липсата на дивидент, човек започва да губи доверие в компанията и усещането, че всички в нея сме в една лодка. Аз лично НЕ мога да бъда спокоен за дадена инвестиция без това чувство. Когато не сме спокойни, ние/хората/ най-често продаваме. А когато продадеш и не държиш дадена акция, то тя и чудеса да направи, няма значение. Ще дам за пример Спиди - от създаването си /на 16 лева ли беше/, през цялото си съществуване раздаваше поне 50% от печалбата си и както сами виждаме, това никак не и попречи да се разраства и то с огромни темпове! Ще дам и друг пример - ето Бг банките имат огромен фундамент, все не дават дивиденти заради прекрасни инвестиции /видиш ли за доброто на акционерите/ и отново всички виждаме резултатите.
Нямам представа за какви нтереси говорите - казвам, че дивидента спомага за доверието, което според мен е най-важната част от търговията на всеки един участник, на всеки един пазар!Пътека се прави камък по камък!
- 11 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
Просто попитах дали са обяснили, защо се предлага да няма дивидент, след като доста години се е разпределял такъв.
Без лоши чувства.
Коментар
-
За какво ви е дивидент ???
30 стинки на хартия. Та това е подигравка, ако на това разчитате
За това ли сте на борсата?
Коментар
-
Аз съм точно затова на борсата и разчитам на него! Ако искам да ставам милионер за година, ще търгувам крипто, форекс и т.н.
Моето скромно лично мнение е, че никога няма да станете милионер чрез дивиденти.
Особено, ако акциите падат.
Вие си преценете чий интерес обслужвате в случая
Не е препоръкаLast edited by Marie-Sophie Germain; 05.06.2021, 14:49.
Коментар
-
За какво ви е дивидент ???
За това ли сте на борсата?Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеА някой каза ли защо се предлага да няма дивидент?
За това ли сте на борсата?
Коментар
-
За първи път от 13 години „Софарма Трейдинг“ предлага да не плаща дивидент
От компанията уточниха, че акционерите ще решат дали ще има, или няма да има такова изплащане.
Коментар
-
Чичо започна да си пазарува Фарми, но тук нещо не продава както правеше преди. Цената сигурно не му харесва за продажба....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениепродаваПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЧичо знае най добре, кога да продаде!
Горещия картоф и прехвърли от "самара"
на магарето товара!
https://www.investor.bg/novini-i-ana...sonala-328960/Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
Коментар