Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lpef Разгледай мнениеДивидента вече е по сметките. Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениевъобще не съм любител на врътките
стискам си акциите в трейдинга и това е, чакам си дивидентите през годинитеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМен гризе: но туканка няма мегдан за врътки, защото движението ще е основно нагоре, а корекциите ще бъдат минимални и непредвидими.
Спокойно, още Костолани е казал, че след трамвай и артия не се тича.
Дуче щял да ми става, с това добро заешко сърце, кое по-напред - дучето или артията да хванешНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнениеСъгласен съм! Щом се чувстваш спокоен и не те гризе за спекулативния бизнес.
Дивидента е приличен. Не съм смятал, но май доходността надхвърля тази по депозитите.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАз туканка в обозромо бъдеще не мисля да излизам, дори и за врътки: напротив - по-скоро може да долея още малко.
Дивидента е приличен. Не съм смятал, но май доходността надхвърля тази по депозитите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВ съобщението от борсата ясно си пише, че печалбата е преди данъци.
При тази схема на раздаване на над 85% от печалбата за дивидент няма как СК да се повиши. Това може да стане с оптимизация на задълженията, т.е. оптимизиране и намаляване на вземания и СМЗ. Но това е свързано с разрастването на бизнеса. Явно се търси баланс на всичко.
Фактите са отразени в отчета, всеки да се преценява.
моята позиция е - купува, не продава, т.е. всяка година мизерни обороти на борсата правя
Явно г-н Донев правилно е преценил с подбора на оперативния мениджмънт !!!!!!!!!
Коментар
-
В съобщението от борсата ясно си пише, че печалбата е преди данъци.
При тази схема на раздаване на над 85% от печалбата за дивидент няма как СК да се повиши. Това може да стане с оптимизация на задълженията, т.е. оптимизиране и намаляване на вземания и СМЗ. Но това е свързано с разрастването на бизнеса. Явно се търси баланс на всичко.
Фактите са отразени в отчета, всеки да се преценява.
моята позиция е - купува, не продава, т.е. всяка година мизерни обороти на борсата правя
Явно г-н Донев правилно е преценил с подбора на оперативния мениджмънт !!!!!!!!!
Коментар
Коментар