Първоначално изпратено от melon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
има доста голяма разлика в нашите виждания
не казвам, че не си прав - за себи си, трябва ти голяма доходност, иначе въобще защо се занимаваш
на мен и малко като % ми стига, вече всичко правя за удовослствие, не от нужда
Мойта кожа: трябваше да си купя повече GSK - отскочиха с 35 центаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Не виждам причина, поради която ако очакваш че цената на акцията ще е 8лв. примерно лятото, и очакваш примерно 500лв. дивидент, да ги извадиш сега, да купиш акции на 7лв., и като дойде лятото да си вземеш допълнителния дивидент, да продадеш с добра капиталова ако решиш...
Мнението ми не е препоръка, просто размишлявам на глас...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Направил си прилична капиталова доходност: и какво? Аз направих горе-долу същата - и то от облигации. Това означава ли, че поскъпването на акцията ще продължи със същото темпо до безкрайност? Впрочем не виждам къде е спорът, щом и на мен Трейдингът ми е основната акция в портфейлът - просто не се вманиачавам по нея, за дап родължавам да я купувам още и още и още и още и още и още и още - на каквато ще да е цена.
не казвам, че не си прав - за себи си, трябва ти голяма доходност, иначе въобще защо се занимаваш
на мен и малко като % ми стига, вече всичко правя за удовослствие, не от нужда
Коментар
-
Поскъпва даже по-бръже от очакваното от мен. Добър отчет - оказва влияние, въпреки че за мен е калкулиран и дори леко преекспониран в цената още от началото на годината. Седмак - хубаво... но ако напримерно акцията стане на Осмак когато дивидентът ни пъкне - какво правиш? Това, че досега имаме добър капиталов ръст не означава, че акцията след 3 години от 8 лева ще стане на 12.
Мнението ми не е препоръка, просто размишлявам на глас...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Ако човек е дългосрочен инвеститор няма смисъл да скача от позиция в позиция. Сравняваш кратък период, я се върни да кажем 5г назад да видим каква доходност имат същите ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от continental Разгледай мнениеЧестито на тези, които са хванали движението от септември насам!
И аз имах акции тук, но се разделих с тях. Защо? Да погледнем измененията за последните 6 месеца:
SOFIX - 34.30%
SFTRD - 29.61%
И сега...
CHIM - 38.48%
FIB - 73.76%
CENHL - 76.06%
SFTRD наистина се представя много добре като ценови ръст, спор няма! Пожелавам на всички този ръст да се запази! Въпреки това, SFTRD не е единствената компания, която реализира ръст през периода и това не е лошо да се има предвид, когато хората взимат инвестиционите си решения!
Някой ден може пак да вляза тук, но мисля, че все още има компании, които през следващите 6 месеца имат потенциал да се представят по-добре от SFTRD.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Честито на тези, които са хванали движението от септември насам!
И аз имах акции тук, но се разделих с тях. Защо? Да погледнем измененията за последните 6 месеца:
SOFIX - 34.30%
SFTRD - 29.61%
И сега...
CHIM - 38.48%
FIB - 73.76%
CENHL - 76.06%
SFTRD наистина се представя много добре като ценови ръст, спор няма! Пожелавам на всички този ръст да се запази! Въпреки това, SFTRD не е единствената компания, която реализира ръст през периода и това не е лошо да се има предвид, когато хората взимат инвестиционите си решения!
Някой ден може пак да вляза тук, но мисля, че все още има компании, които през следващите 6 месеца имат потенциал да се представят по-добре от SFTRD.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениепочти 7лвМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Две години цената на компанията беше 5.1-5.5, ти тогава какво пишеше тук? Да не се връщам назад....
Бил съм изостанал с доходността и др подобни глупости.
Сега като цената отива почти 7лв - това го забрави, а аз съм с повче акции от преди 2 години.
Сега ще тръгнеш да смяташ процентите на цената - нали? Ами това, че съм допълвал на тази цена две години????
Доста объркани представи за реалността имаш!!!
Уж ходиш по ОС, уж слушаш там ...... ама накрая ???Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Продадох малко количество, превъртях парите през по-изгодна позиция и се върнах. Това не е извратено. Средната ми цена на покупка туканка е 2.18 кинта.
Бил съм изостанал с доходността и др подобни глупости.
Сега като цената отива почти 7лв - това го забрави, а аз съм с повче акции от преди 2 години.
Сега ще тръгнеш да смяташ процентите на цената - нали? Ами това, че съм допълвал на тази цена две години????
Доста объркани представи за реалността имаш!!!
Уж ходиш по ОС, уж слушаш там ...... ама накрая ???
Коментар
Коментар