Първоначално изпратено от Poncho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Dronamics Capital - BEAM IPO (DRO1)
Collapse
X
-
И за да няма повече спорове по въпроса:http://csd-bg.bg/Dokumenti/CSDMESSG_v21.11.08.pdf стр. 23, т. 2.4.9.
2.4.9. Сделки за вторична търговия с временна емисия акции (сделки с права върху записани акции), при увеличение на капитала на BEAM пазара на БФБ. Приключването на тези сделки е по общия ред за сделки на организиран пазар или организирано място за търговия. Предвид временния характер на емисията, в тези случаи сумите от продажбите на акции от временната емисия се съхраняват по сметка на „Централен депозитар“ АД, по аналогия със сделките за продажба на права при увеличение на капитала. В съобщението за продажба МТ 543 задължително се посочва паричната сметка на „Централен депозитар“ АД. Сумите от приключилите сделки се съхраняват до успешното вписване на увеличението на капитала в ЦД, след което се разпределят по сметките на съответните участници, чиито клиенти са продавачи. При неуспешно увеличение на капитала, сумите се възстановяват обратно на купувачите, чрез заверката на сметките на техните инвестиционни посредници. Използва се същата временна емисия, с която е проведен аукциона.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Марияне, съгласен съм че е така с правата, но в случая сделките имат реален сетълмент и парите се изплащат от депозитаря. Проверих, няма грешка, мога да си изтегля парите
- 1 like
Коментар
-
Марияне, съгласен съм че е така с правата, но в случая сделките имат реален сетълмент и парите се изплащат от депозитаря. Проверих, няма грешка, мога да си изтегля парите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
това са права
видял си парите в акаунта за 2та дни докато трае сетълмента но после изчезват (дефект в брокерските платформи за тези 2 дни)
ще ги видиш пак когато впишат емисията в ЦД
така е при емисиите права от десет и повече години
това което се трейдва сега са права
сделките са необратими но кеша малко по натам
Проверено
питано и логично
не харчете парите от правата че ИПто ще ви се обади че сте шорт на кеша
Поздрави
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеХм, взема да си сменя и аз посредника, ли?
Мариян поне е проявил завидно търпение и педагогически умения.. адмирации
- 1 like
Коментар
-
Парите са ми по сметка от деня на сетълмента и могат да бъдат изхарчени. Така че както казах сделките са необратими и явно някой друг се опитва да заблуждава хората
видял си парите в акаунта за 2та дни докато трае сетълмента но после изчезват (дефект в брокерските платформи за тези 2 дни)
ще ги видиш пак когато впишат емисията в ЦД
така е при емисиите права от десет и повече години
това което се трейдва сега са права
сделките са необратими но кеша малко по натам
Проверено
питано и логично
не харчете парите от правата че ИПто ще ви се обади че сте шорт на кеша
Поздрави
- 2 Харесвания
Коментар
-
Парите са ми по сметка от деня на сетълмента и могат да бъдат изхарчени. Така че както казах сделките са необратими и явно някой друг се опитва да заблуждава хората
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Защо заблуждаваш хората, каква ти е целта!? Парите са блакирани както казва Пончо.. ти не знам какво точно си похарчил, но не и тях!
Коментар
-
Тъкмо ще им отидем на гости
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеСедем инвестиционни посредника са записали акции от „Дронамикс“
Едно физическо лице е купило 9,44% от емисията, или 503 620 акции
https://www.investor.bg/novini-i-ana...namiks-341608/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеСедем инвестиционни посредника са записали акции от „Дронамикс“
Едно физическо лице е купило 9,44% от емисията, или 503 620 акции
https://www.investor.bg/novini-i-ana...namiks-341608/Инак много ме кефи липсата на образование у местния "инвеститор" в дисциплината аритметика, в прав текст е обяснено как ще го оберат
Коментар
Коментар