If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
След толкова шикалкавене и лъжи логично го свалиха.Пътя му е надолу.
Здравейте колега, моето мнение е, че въпреки неочакваните военни действия в последно време, променливите в политическите събития у нас и в контролиращите за деня политически пактове, процедурите по издаването на разрешителни в Европа и навън, компанията си се развива логично нормално (никъде по света издаването на разрешителни в новооткриващата се пазарна ниша няма стандартни срокове). Освен това те не само се опитват, а и разширяват кръга от клиенти на няколко континента, но и успяха да намерят съмишленици/инвеститори в производствтото на летателните апарати (доколкото знам на 3 континента). Старта винаги е бавен, но стъпките са направени и предстои до месец-два първата линия. Не забравяйте, че това не е нишата за малки разстояния, където има много конкуренция, а нещо, което е много ресурсоемко и почти на никой не му се занимава толкова дългосрочно (относно полагането на основите)! Почти всяка компания предпочита друг да го разработи а те да наливат само средства, както и става.. Така че нишата е прекрасна, началото е положено, всички ресурси са налице ... само търпение ни остава.. а късите позиции винаги ще напускат след страх/интерес на друго място или липса на търпение! Относно думите "шикалкаване" Ви напомням за дългите процедури през които минаха, а за "лъжи" не е коректно даже и на маса да се набеждава, който и да било, освен ако нямате интерес да купувате ниско ... Поздрави и пожелавам успех на братята през 2024 г! Наслука и на Вас колеги!
Тук параметрите по серия А финансирането трябваше вече да са ясни. Не знам дали имат спазен срок за нещо досега и е нормално на някои вече да не им издържат нервите.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Тц, доста разпродават, защото вместо да излетят потънаха. Инвестираха с мисъл за самолет, а то се оказа подводница. Сега нашиват пари в модерното хвърчило продаващо китайска електроника. След време пак ще потънат и ще продават на загуба.
Умните си знаем къде е истината:-)
Успехи!
И къде е истината, колега? Не се заяждам, само питам, защото ми стана интересно. Просветете ни и нас ...
По скоро някой умишлено разпродава, за да напълни по големи обеми на ниска цена
Тц, доста разпродават, защото вместо да излетят потънаха. Инвестираха с мисъл за самолет, а то се оказа подводница. Сега нашиват пари в модерното хвърчило продаващо китайска електроника. След време пак ще потънат и ще продават на загуба.
Умните си знаем къде е истината:-)
Успехи!
А, какво е становището на форумните ни експерти в логистиката и авиацията. Рентабилно и целесъобразно ли е самолетче да лети с 350кг товар, между островчета в Гърция и да пренася сирене. Това са дължини които и ферибот изминава в рамките на ден. Охладителните камери са широкоразпространени в земен и воден транспорт от поне 40 години насам.
Аз трудно бих си представил такъв транспорт да достигне мащаб, че да е рентабилен, имайки предвид, че все пак трябва да има диспейчъри, механици, инженери и обучен летищен персонал, който и да проверява преди и след всеки полет дали дронът е в изправно състояние, защото все пак минава над главите на милиони души по пътя си, включително болници и детски градини и пр и трябва да отговаря на стандартите в авиацията. Дори няма да коментирам летищните такси, които големите пътнически вериги с 180 пътника гледат да избягват и ходят в евтини летища и по-неудобни часови периоди.
В Руанда има много опростен вариант на самолетни дронове за пренасяне на лекарства, ваксини, и сакове с кръв. Толкова опростен вариант, че даже бият и на голяма прашка с умен снаряд който може да се контролира (така се изстрелват и кацат). Очевидно действа, но това е в държава с ниско развитие на инфраструктура и медицина.
Братчетата определено изостанаха.Пренос на пратки с дронове вече не е такава екзотика,както преди 9г,когато започнаха.Нищо до тук,освен една камара потрошени средства и два МАКЕТА със съмнителни качества.Успех им пожелавам,но съм скептичен
Първи търговски полет с товар сиренепървата половина на 2024г.
А, какво е становището на форумните ни експерти в логистиката и авиацията. Рентабилно и целесъобразно ли е самолетче да лети с 350кг товар, между островчета в Гърция и да пренася сирене. Това са дължини които и ферибот изминава в рамките на ден. Охладителните камери са широкоразпространени в земен и воден транспорт от поне 40 години насам.
Аз трудно бих си представил такъв транспорт да достигне мащаб, че да е рентабилен, имайки предвид, че все пак трябва да има диспейчъри, механици, инженери и обучен летищен персонал, който и да проверява преди и след всеки полет дали дронът е в изправно състояние, защото все пак минава над главите на милиони души по пътя си, включително болници и детски градини и пр и трябва да отговаря на стандартите в авиацията. Дори няма да коментирам летищните такси, които големите пътнически вериги с 180 пътника гледат да избягват и ходят в евтини летища и по-неудобни часови периоди.
В Руанда има много опростен вариант на самолетни дронове за пренасяне на лекарства, ваксини, и сакове с кръв. Толкова опростен вариант, че даже бият и на голяма прашка с умен снаряд който може да се контролира (така се изстрелват и кацат). Очевидно действа, но това е в държава с ниско развитие на инфраструктура и медицина.
Това трябваше преди 1г да стане.
Много разпъване на локуми,ама много
Ако имаха маркетинга на Шменти груп, сега да са поне 20-30лв
Напротив, маркетингът го има и то много убедително. Проблемът според мен е, че ни си спазват обещанията относно сроковете последните 2 години,
а 20-30 лв ще стане ако можеш да изчакаш
Коментар