IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИмПулс I АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой знае ли дали ще има запис от уебинара

Коментар

• ИмПулс растеж АД
      Друга нерегулирана информация
      11:37
      Ръководството на ИмПулс Растеж АД уведомява, че ИмВенчър III КДА участва в рунд на финансиране на GlycanAge Ltd. Инвестицията на ИмВенчър III КДА възлиза на 500 хил. евро под формата на предварително споразумение за покупка на дялове (advanced subscription agreement). Общият размер на рунда достига до 5 милиона долара и се подкрепя както от съществуващи, така и от нови институционални инвеститори. Очаква се той да бъде финализиран в следващите месеци. Събраните средствата ще бъдат използвани основно за оперативни дейности, стратегическия преход на компанията от продукти за здравословен начин на живот към продукти, подпомагащи диагностиката, както и за последващи инициативи за набиране на капитал.
      Прикачени файлове: УВЕДОМЛЕНИЕ ОТНОСНО ТРАНСАКЦИЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение
        мда..като ония баби дето хвърлят пари на ало измамниците
        Не бива да сравняваш акцията с ало измамници и други схеми!Това че за момента не ни изнася да инвестираме тук и търсим най доброто място в момента за и без това ограниченият кеш,не означава че не вярваме на Мартинов.Просто оценяваме фактите и че евентуалното бъдещо развитие може да бъде малко забавено,но в никакъв случай никой не си мисли, че хвърля пари на вятъра.Сравнението е цинично и крайно неуместно!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение

Е, аз ги купих август на 0.25 лв. Продадох си акциите на 1.60-1.63, докупих варанти за застраховка и имах 9 месеца да развъртя парите. Ама така ги развъртях...Вярна стратегия, лошо изпълнение.
          мда..като ония баби дето хвърлят пари на ало измамниците

Коментар

ама за какво да купуваш варанти и да записваш при 1,5 като можеш да си ги купиш от пазара на по-ниска цена?
            Е, аз ги купих август на 0.25 лв. Продадох си акциите на 1.60-1.63, докупих варанти за застраховка и имах 9 месеца да развъртя парите. Ама така ги развъртях...Вярна стратегия, лошо изпълнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение

Ако възнамеряваш да закупиш голямо количество акции, което би вдигнало цената на борсата съответно твоята средна значително. Пък и парите влизат директно във фонда
              не благодаря, тук се чувствам като старец излязъл на балкона и хвърлил торба пари на ало измамници

Коментар

ама за какво да купуваш варанти и да записваш при 1,5 като можеш да си ги купиш от пазара на по-ниска цена?
                Ако възнамеряваш да закупиш голямо количество акции, което би вдигнало цената на борсата съответно твоята средна значително. Пък и парите влизат директно във фонда

Коментар

Юни можеше да пуснат резултат от първо тримесечие, това имах предвид. А варанти купих, за да ги запиша, не да ги продавам. Развръзката е скоро.

Коментар

• Единственото положително нещо на което се надявам е тези които си купиха варанти на една десета от стотинката около 400000 бр да ги упражнят и да ни отсрамят, иначе не виждам защо да ги вземат.

Коментар

Благодаря за информацията. Явно съм закъснял. Чудно защо от Импетус не свикаха такова събрание с оглед на ситуацията. Един месец можеше да е решаващ. Както и да е, вече е късно. Ще изгоря със 7-8 хил. Но когато ги купувах напълно осъзнавах риска, та не съжалявам.
                      Вероятно и аз ще изгоря с няколко хиляди,но не смятам да продавам по 0,001 !
                      Вероятно има и хора ако си дадат при тази цена варантите комисионнатта ще им е по-висока от стойността им.
                      Затова според мен трябва да се потърсят всякакви варианти за удължаване на живота на варантите по законосъобразни начини.
                      Признавам ,че г-н Мартинов е вероятно най-големия капацитет на БФБ през последните 30 години и постигна невероятни неща не само с Алтерко.
                      Но според мен направи няколко технически грешки при това дружество:

1. Първата година след листването имаше невероятен ентусиазъм при търговията с акции на дружеството и го пропуснаха.
                      А можеха да влязат в Софикс при тези критерии,ако се бяха преместили на основен пазар - от там може би щеше да има интерес от фондове при бъдещо увеличение на капитала.
                      2.При 1 уебинар преди години спомена цената на вероятно бъдещо увеличение на капитала ,която беше доста по ниска от пазарната и акцията естествено върна на тези и по ниски нива.
                      3.Тайминга на издаване на варантите беше доста закъснял тъй като последните години имаше редица увеличения на капитали ,а ресурса на БФБ е доста ограничен.Освен това срока на записване не беше удачен.
                      4.Вероятно трябваше да помислят и за други инструменти при увеличение на капитала - примерно издаване на конвертируеми облигации или...- за привличане на по-големи инвеститори ,а не само на спекулантите,които вярват на г-н Мартинов.
                      Не ме разбирайте погрешно - само този който не прави нищо не греши .Аз вярвам на г-н Мартинов и бъдещето на дружеството и затова имам акции и варанти.
                      Last edited by vale1; 05.05.2025, 10:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Up Up Разгледай мнение

Един месец нищо не решава. Друго щеше да е, ако можеше да се отложи до края на годината, но не може, заради правилата на борсата.
                        И според мен, няма да изгориш с всичките пари. Видя се, че има купувачи на варанти, но се крият за да не вдигат цената. Вчера лапнаха 385326 бр.
                        Рано или късно, но най - късно на 9ти или 12ти май ще трябва да се покажат и да развържат кесиите, защото варантите са ограничено количество и са само 2849125 бр. Като извадим изтъргуваните вчера 385326 бр, остават 2463799 бр. една част от които ще си ги използват за акции и няма да ги продават, така че реално има още по - малко варанти за продаване.
                        Юни можеше да пуснат резултат от първо тримесечие, това имах предвид. А варанти купих, за да ги запиша, не да ги продавам. Развръзката е скоро.

Коментар

Благодаря за информацията. Явно съм закъснял. Чудно защо от Импетус не свикаха такова събрание с оглед на ситуацията. Един месец можеше да е решаващ. Както и да е, вече е късно. Ще изгоря със 7-8 хил. Но когато ги купувах напълно осъзнавах риска, та не съжалявам.
                          Един месец нищо не решава. Друго щеше да е, ако можеше да се отложи до края на годината, но не може, заради правилата на борсата.
                          И според мен, няма да изгориш с всичките пари. Видя се, че има купувачи на варанти, но се крият за да не вдигат цената. Вчера лапнаха 385326 бр.
                          Рано или късно, но най - късно на 9ти или 12ти май ще трябва да се покажат и да развържат кесиите, защото варантите са ограничено количество и са само 2849125 бр. Като извадим изтъргуваните вчера 385326 бр, остават 2463799 бр. една част от които ще си ги използват за акции и няма да ги продават, така че реално има още по - малко варанти за продаване.
                          Last edited by Up Up; 03.05.2025, 12:02.

Коментар

• Самата идея на варанта е запазването на дела с отсрочка във времето на упражняване.
                            Късия срок една година от своя страна трябваше да предполага листване на вече заети позиции в едно с преоценките им или екзит от такива(най малко вероятното).
                            Подготовката по първия вариант липсваше или се е провалил ,- предстои да чуем, от там и резултата!
                            С този инструмент място за спекулации е само във вантазиите, тк че купувайте от разочарованите и не се къхарете за резултатите си след година две!
                            ----
                            пп. - така де за не разбралите го пиша;-
                            -де са две години от сегиЗ = 1,46 до май 2027г.
                            -де ще да е БРЕФчо Груеф от=4,16 до май 2027г.
                            Last edited by inta53; 03.05.2025, 14:46.

Коментар

• Перефразирайки Бъфет, който казваше нещо такова - аз не знам къде ще са акциите в края на седмицата, месеца и дори след една година, но знам че в дълъг период след 5-10години те ще са се представили значително добре.

Желанието на мениджмънта бързо да получи средства за инвестиции наложи този кратък период и това им изигра лоша шега, защото пазарите в цял свят направиха корекция точно в този период. Тук в момента ако съм влязъл за да спекулирам, с вярата че в края на 12м период варанта ще е направил 100-200% , съм приел и риска че може да греша или нещо може да се обърка докато продам. Но от друга страна ако съм купил голяма бройка варанти, за да запиша акции - не виждам защо да реализирам загуба. Вместо на 1.42-1.46(пазарната цена) , ще страйкна мойте варанти на 1.5лв, но вместо да реализирам загуба е много вероятно след 1-2-3г. отново да съм на печалба. Но да очаквам мениджмънта да прави щуроти, защото съм поел спекулантски риск със залог за 10-11м. - не съм съгласен.

Last edited by tony1975; 03.05.2025, 11:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Малко късно: https://download.bse-sofia.bg/prospe...0240513_FS.pdf

Можело е удължаване на срока с един месец, но времето за това е минало.

Коментар

Working...
                                X