IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИмПулс I АД

Collapse
X
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Малко сметки. Ако греша, моля да ме поправите.
    Притежавани акции: Смарт органик-18400. Спиди-1625, Бфб-114500, Уайзър-63500, Телематик-21000. От 31.03 до 06.06 печалба от преоценката 348 310.
    За Шелли съм си записал, че имат 34 000 акции. Смятал съм го преди 2 години, но мисля, че % в Имвенчър 1 и 2 не е променен. Значи още 836 400 печалба. От варанти 1 544 000 лв. Станаха 2 728 715.
    Акциите вече са 7 067 320. Значи + 0.38 лв на акция.
    Цена на 31.03 - 1.45 лв.
    Прилича ми на доста подценена.
    Не е препоръка, имам акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Ще се слуша!
      Едно много добро интервю. Има какво да чуят и начинаещи и напреднали в материала инвеститори. Тони, благодаря че споделяш новини и събития сред инвестиционната общност. Предполагам, че има и други мнения как се инвестира и тук е местото да се споделят. Г-н Мартинов показа по един добър начин как избира компании, какви са критериите му, кога се "сяда на ръцете" и какво очаква.

Коментар

• Малко данни за ИмВенчър II към 31 март 2025 г.

---

Брой компании в портфейла: 15

От които на печалба: 9

От които без доходност: 2

От които на загуба: 4

С най-добра възвръщаемост: Шелли Груп АД (мултипликатор 19.56)

С най-лоша възвръщаемост: А4Е ООД (мултипликатор 0.17)

Обща възвръщаемост спрямо направените инвестиции (мултипликатор): 1.99

---

Следващата най-добре развиваща се комапния след Шелли е Кикимора Аи О АД (мултипликатор 2.71), а следващата най-лошо представяща се компания след А4Е е Трансметрикс АД (мултипликатор 0.43).

Коментар

• Ще се слуша!

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
            защо активи / и то горещи/ за над 1,80 се продават за 1,50
            И аз се чудих, чудих, пък взех заем на 10% годишна лихва и накупих.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
              защо активи / и то горещи/ за над 1,80 се продават за 1,50
              трябва малко време и реотана ще загрее до 1.80

Коментар

• защо активи / и то горещи/ за над 1,80 се продават за 1,50
                Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• 4. Одобрява проспект за първично публично предлагане на емисия акции, която ще бъде издадена от „Грийн Иновейшън“ АД, гр. София.

Емисията е в размер до 500 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев, минимална емисионна стойност 12 лева и максимална емисионна стойност 20 лева, с ISIN код BG1100023222.

Вписва посочената емисия облигации, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

https://www.fsc.bg/resheniya-ot-zase...-04-06-2025-g/

Коментар

Постъпленията от емисията са в размер 1 543 971.00 лева (един милион петстотин четиридесет и три хиляди деветстотин седемдесет и един лева)
                    и още около 460к лв от варантите - общо 2 009 694.70 лева
                    "нот грейт, нот терибъл", както казваха в един руски филм
                    Last edited by Slg; 04.06.2025, 13:13.

Коментар

• Постъпленията от емисията са в размер 1 543 971.00 лева (един милион петстотин четиридесет и три хиляди деветстотин седемдесет и един лева)

Коментар

• Първоначално изпратено от Up Up Разгледай мнение

На уебинара казаха, че всичко ще отиде в Имвенчър 3 и от там за нови дружества.
                        Сигурно така ще направят. При 1.5млн. лв. вноска, делът на Импулс в Имвенчър 3, ще е 35% по мои сметки. Специално в Хидрогенера, за нас от Импулс, ще е по-добре да не минаваме през Имвенчър 3.
                        От друга страна, Тайгър ми се виждат доста перспективни, но едва ли ще компенсират загубата от косвено инвестиране в Хидрогенера.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
                          Аз бих оставил 500 х за директна инвестиция в Хидрогенера на IPO, а останалия милион в Имвенчър 3. Така делът на Импулс в Имвенчър 3 ще стане 28 % и ще има 1 150 000 евро за инвестиране.
                          На уебинара казаха, че всичко ще отиде в Имвенчър 3 и от там за нови дружества.

Коментар

• Аз бих оставил 500 х за директна инвестиция в Хидрогенера на IPO, а останалия милион в Имвенчър 3. Така делът на Импулс в Имвенчър 3 ще стане 28 % и ще има 1 150 000 евро за инвестиране.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Не съм сигурен.

Правилото Т+2 тук не важи ли ?

Колкото до мажоритаря Батя е прав ,но всички знаем кого имах впредвид.

А правилото записваш,но случайно забравяш да внесеш пари по сметка в посредника…

Коментар

Явно е това - 1,5млн.лв.(3-4 инвестиции)
                                Не съм сигурен.

Правилото Т+2 тук не важи ли ?

Колкото до мажоритаря Батя е прав ,но всички знаем кого имах впредвид.

Коментар

Working...
                                X