IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИмПулс I АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.linkedin.com/posts/tiger...016308227-PBb4
    Ако някой се интересува какво всъщност правят Тайгър Текнолоджис.

Коментар

• Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение

големите варантодържатели има смисъл да продават над 1,50 и да записват варантите едновременно.

До края на май по скоро цената ще гравитира около 1,50 според мен.
      Стига да има кой да купува,както върви със изсипването ,утре няма да има и котировки 1.5 купува

Коментар

• Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение

големите варантодържатели има смисъл да продават над 1,50 и да записват варантите едновременно.

Зная. Аз също бих направил така. Само дето имам варанти, а акциите ги продадох преди година.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение

Чудесно! В Кикимора, Импулс има добър процент собственост. За съжаление, нашата борса си следва собствена логика и обикновено някой винаги използва добрите новини, за да излезе от позицията, и вместо да се качи цената, тя пада.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
            Ей, няма кой да каже едно "Добре дошъл" на новото другарче. Понапълних каквото бях решил последните дни.
            На 27ми г-н Мартинов ще открие срещата с една виртуална баница!

Коментар

• Ей, няма кой да каже едно "Добре дошъл" на новото другарче. Понапълних каквото бях решил последните дни.
              Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение

Чудесно! В Кикимора, Импулс има добър процент собственост. За съжаление, нашата борса си следва собствена логика и обикновено някой винаги използва добрите новини, за да излезе от позицията, и вместо да се качи цената, тя пада.
                Разглеждай този "дефект" на нашата борсичка като позитивен ефект за мислещите хора. В дългосрочен план всичко си идва по местата.

Коментар

• Чудесно! В Кикимора, Импулс има добър процент собственост. За съжаление, нашата борса си следва собствена логика и обикновено някой винаги използва добрите новини, за да излезе от позицията, и вместо да се качи цената, тя пада.

Коментар

• ЕБВР ще подкрепи шест стартъпа от България

https://forbesbulgaria.com/2025/05/1...-ot-balgariya/

Коментар

• Първоначално изпратено от Mat-e-matika Разгледай мнение
                      IRR=7%

10 000 акции купени при ППП и с правата купени варанти, сега могат да се продадат по 1,50
                      IRR({-11000,0,0,-500,15000})=7%

Не е лоша доходност, но за облигации например.
                      1.50 - 1.10=0.40 стотинки печалба = 36% печалба / 4 години = 9% печалба на година.
                      Който си е продал правата е взел още 4 стотинки минимум.
                      Т.е. 44 стотинки печалба = 40% печалба / 4 години = 10% печалба на година.

Май "облигацията" се оказа доста по - мазна.
                      И това е, без да се е налагало да продава дружества от портфейла си. Ами, ако беше продал някое от дружествата и разпределил дивидента, то " облигацията" щеше да се "угои като свинкя майка с 12 прасенца".

Защо обаче не иска да продава в този момент? Много пъти е обяснявал това. Защото счита, че дружествата в портфейла са подценени и не иска да изпусне потенциална по - голяма доходност. Ще продава когато не вижда потенциал, при търгови предложения или при изтичане на инестиционния срок на Имвенчър 1 и Имвенчър 2.

Коментар

• Май съм пропуснал, че се задава уебинар:
                        Среща с инвеститорите Q1/2025

Last edited by tony1975; 17.05.2025, 18:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mat-e-matika Разгледай мнение
                          IRR=7%

10 000 акции купени при ППП и с правата купени варанти, сега могат да се продадат по 1,50

Ако си продал правата си по 4 или 5 стотинки и не си купувал варанти, картинката става доста по - различна.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Точно този въпрос си зададох миналата година и си отговорих като продадох Импулса и всичко в Шели(не че беше много де).По някаккъв начин акцията се държи като скачено с Шели (особенно при спадовете) ,според мен не носи очакваната добавена стойност от непубличните в цената си и за това няма смисъл от двете.Ще се окаже,че Импулса е повече за "пенсионери"
                            Според китайският АИ:

Conclusion:

The two stocks appear to have a positive correlation, meaning they tend to move in the same direction, though not perfectly. For a precise measure, you should calculate the Pearson correlation coefficient using the full dataset.

Очевидно има някаква позитивна корелация според пазара. Използвал съм данните на седмична база от започвайки от 02/12/2024 до 12/05.2025.
                            Last edited by Yordan_Nickolov; 17.05.2025, 12:12.

Коментар

• IRR=7%

Last edited by Mat-e-matika; 17.05.2025, 12:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

За какво да съдят Дискордия?
                                Ако визираш катастрофата, Дискордия не е участник.

Ето какво публикува Николай Попов в своя Фейсбук профил:
                                УБИЙЦИ
                                Auswärtiges Amt
                                Време е да покажем кой е собственика на камиона убил Сияна:
                                Влекач с рег.№ Е9391НВ
                                Марка / Модел МЕРЦЕДЕС АКТРОС
                                Собственост и в лиценз на „ВИТТВЕР БЪЛГАРИЯ“ ООД
                                ЕИК 202846008
                                лиценз № 11346;
                                МОЛ: БОРИСЛАВ БОЯНОВ СТОИМЕНОВ.

Водача на камиона е Георги Боянов Александов на 65 г.

Ремаркето размазало Сияна е собственост на немската компания майка…..
                                Мажоритарен собственик на капитала е “ВИТТЕР СПЕДИЦИЯ И ЛОГИСТИКА” със собственик Марсел Виттвер – гражданин на ФР Германия. Притежава дял от 67%.

Миноритарен собтвеник е Борислав Боянов Стоименов с 33%

Бих искал да попитам немските собственици на фирмата, които дори не ме потърсиха да ми изкажат съболезнования, как назначават шофьорите си?

В Германия биха ли допуснали пътен рецидивист с присъди да убива немски деца. Шофирайки като бесен на ръба на ограниченията в пороен дъжд?
                                България се оказва удобно използвана за далавери и плащане на ниски данъци на шофьори от “кол и въже”.
                                Много, много удобно.
                                Смятам да информирам и немското посолство за дейноста на това дружество.
                                Ще ви гоня до край!
                                Убийци!
                                Явно са ме подвели по разцветката. Извинявам се за грешката!

Коментар

Working...
                                X