IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИмПулс I АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Тонка, за Биодит нещо не искаш ли да питаш или там вече сме им сложили кръста ? Лошото е, че дори с Мартинов в борда нищо не се подобрява !
    ей, стига се закачахте с мен - задай си въпросите за Биодит. Не помня да не са отговаряли на конкретен въпрос на уебинарите. Между другото да ги похваля и за добрия избор на борсови компании - И Уайзър и Смарт Орг и Телематик са кандидати за СОФИКС
    Ето какво намирам в Екстри:
    "
    • Биодит АД
    Биодит АД (BSE: BDT) отбелязва 16.5% ръст на годишна база в приходите от продажби
    през първото полугодие на 2024 г. до 472 хил. лв., като по предварителни данни на
    ръководството приходите от продажба на услуги (софтуер и лицензи) растат със
    129% за същия период.
    След края на периода, Биодит обявява партньорство с инженеринговата компания
    “Електро Елемент”, като дружеството оборудва първите три етажа в бизнес център
    N1 в град София.
    Допълнително, Биодит обяви спиране на развойната дейност в направление
    хардуерни продукти за хотелската индустрия и насочва фокуса си към развитието
    и продажбата на софтуерните продуктови решения. Реорганизацията на
    компанията се прави с цел максимално бързо подобряване на финансовите
    резултати и постигане на оперативна печалба в краткосрочен план"

ИмПулс растеж АД
    Друга нерегулирана информация
    16:14
    Обзор на дейността за четвърто тримесечие на 2024 г.
    Прикачени файлове: Обзор на дейността за четвърто тримесечие на 2024 г.
    Last edited by tony1975; 26.02.2025, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Понеже не знам дали ще успея в петък за уебинара, си задавам въпросите тук с надеждата че управата на Импулс чете, който иска да добавя.

1. Какво се случва с листването на Хидрогенера?
      2. Как ще се процедира от тук насетне с варантите и с втората им емисия най-вече?
      3. Ако пазарната цена на Импулс се запази под счетоводната ст-ст на потфейла от инвестиции, поради различни причини - голям продавач по много позиции на БФБ например, има ли възможност Импулс да се финансира през ЕИБ, за да не спира подкрепата за компаниите си?
      4. Имате ли информация дали НС, КФН, БФБ, БЕСКО работят за удължаване на необлагаемата търговия на Бийм пазара?
      5. С оглед на нарастващите разходи за отбрана и кибер защита - има ли новини около Со сайбър/Кикимора?
      6. С отваряне на Шенген, не идва ли време Дискордия да опита да получи оценка на Euro bridge?
      7. ....

п.п.какво ще посъветвате акционер ако е останал с незаписани варанти, а от друга страна може да се сдобие с акции на и под 1.50лв?
      Тонка, за Биодит нещо не искаш ли да питаш или там вече сме им сложили кръста ? Лошото е, че дори с Мартинов в борда нищо не се подобрява !

Коментар

• Защо варантите не растат с темпа на растеж на Шели ,а обратното -обезценяват се?
        П.П. Мисля даже че на теория трябваше да растат с двойно темпо.
        Last edited by спекуланта; 26.02.2025, 18:31.

Коментар

• п.п.какво ще посъветвате акционер ако е останал с незаписани варанти, а от друга страна може да се сдобие с акции на и под 1.50лв?[/QUOTE]

Да си ги държи за спомен или да си ги залепи на стената !

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Понеже не знам дали ще успея в петък за уебинара, си задавам въпросите тук с надеждата че управата на Импулс чете, който иска да добавя.

2. Как ще се процедира от тук насетне с варантите и с втората им емисия най-вече?
            3. Ако пазарната цена на Импулс се запази под счетоводната ст-ст на потфейла от инвестиции, поради различни причини - голям продавач по много позиции на БФБ например, има ли възможност Импулс да се финансира през ЕИБ, за да не спира подкрепата за компаниите си?
            4. Имате ли информация дали НС, КФН, БФБ, БЕСКО работят за удължаване на необлагаемата търговия на Бийм пазара?
            5. С оглед на нарастващите разходи за отбрана и кибер защита - има ли новини около Со сайбър/Кикимора?
            6. С отваряне на Шенген, не идва ли време Дискордия да опита да получи оценка на Euro bridge?
            7. ....

п.п.какво ще посъветвате акционер ако е останал с незаписани варанти, а от друга страна може да се сдобие с акции на и под 1.50лв?
            Ами към датата на падежа на варантите ако цената на борсата е под 1.50лв. и не търсиш акции повече отколкото Order Book-a предлага много ясно, че излизаш и купуваш от там .

Коментар

• Понеже не знам дали ще успея в петък за уебинара, си задавам въпросите тук с надеждата че управата на Импулс чете, който иска да добавя.

7. ....

Last edited by tony1975; 26.02.2025, 15:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Up Up Разгледай мнение
                Забавянето на листването на Хидрогенера, изигра негативна роля за записването на варанти и на търговията с акции и варанти.
                Ако беше се осъществило през декември 2024, каквито бяха първоначалните очаквания, сега Имп щеше да отчете добра преоценка на активите, третата процедура за записване на варанти щеше да е по успешна и търговията на акции и на варанти щеше да е на по - високи цени.
                Не зная какви са очакванията Ви за оценката на Хидрогенера. За Q2 на 2024 в отчета на Имвенчър 2 е оценена на 35 500 500 лв. В края на 2024 г MFG я оценяват на 48 000 000 лв, приблизително. Това прави около 310 х лв положителна преоценка за Имвенчър 2. Импулс имат 43.5% от ИмВенчър 2.
                Аз лично нямам чак толкова големи очаквания от Хидрогенера. Но винаги може да ни изненадат приятно, разбира се.

Коментар

• Забавянето на листването на Хидрогенера, изигра негативна роля за записването на варанти и на търговията с акции и варанти.
                  Ако беше се осъществило през декември 2024, каквито бяха първоначалните очаквания, сега Имп щеше да отчете добра преоценка на активите, третата процедура за записване на варанти щеше да е по успешна и търговията на акции и на варанти щеше да е на по - високи цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                    Аз мисля да си запиша варантите май, но за да е успешно това, а и следващи увеличения според мен ще трябва да почне да "капе" дивидент. Другото според мен е че трябва да се преместят на официален пазар. Облагане на сделките на beem след 2025, ако не се промени законодателството/а то не мисля, че в момента е в полезрението на някой/, ще отблъсне част от инвеститорите и ще намали активността по позицията.
                    Аз не бих очаквал дивидент тук до ликвидацията на Имвенчър 2. Преките инвестиции в компании от БФБ са 2435 х.лв към 30.09.24 г. При 5% дивидентна доходност е 120 х.лв. Има такси за управление и други разходи. При 6 млн акции, какъв дивидент да дадат? На официален пазар разходите ще са още по-големи. Пенсионни фондове няма да инвестират в такъв вид дружества. Остава само въпросът с данъците, а той хич не е маловажен. Мен лично, би ме отблъснал от BEAM пазара.

Коментар

• Аз мисля да си запиша варантите май, но за да е успешно това, а и следващи увеличения според мен ще трябва да почне да "капе" дивидент. Другото според мен е че трябва да се преместят на официален пазар. Облагане на сделките на beem след 2025, ако не се промени законодателството/а то не мисля, че в момента е в полезрението на някой/, ще отблъсне част от инвеститорите и ще намали активността по позицията.

Коментар

• За мен, варантите тук са най-интересното събитие на БФБ за 2024г. За съжаление на г-н Мартинов, повечето инвеститори явно предпочетоха като моята стратегия и така се провали постепенното увеличение на капитала. Но предполагам, че май месец всички ще се върнем на кораба и то с двойно повече акции, като по този начин дадем на Дружеството необходимия капитал за нови интересни инвестиции. Ако се случи така, ще легитимираме издаването на варанти и можем да очакваме следваща емисия. Ако не...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Мдааа, изключително е сложно да се инвестира в подобен тип компании /Импулс и 11/. И думичка лоша не мога да кажа и за двете, но прави впечатление, че и на тях самите им е трудно да се ориентират в оценките, а какво остава за нас простосмъртните. Имам предвид, че имаха една и съща компания и двата фонда, но бе оценена различно. Накрая всичко опира до доверието, както навсякъде в живота.
                          И това е така, но според мен и двете са силно подценени поради този фактор. Дори при Импулс е много повече, защото не дават дивиденти в класическия смисъл на думата. Всички техни инвестиции са много интересни, ще мине време, докато пораснат, но пазарът няма търпение. Може би ако наистина бяха на основния пазар щяха да са мааалко по-разпознаваеми и ликвидни. Най-малкото защото на всеки три месеца трябва да споделят резултатите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
                            Акциите на Импулс и Илевън не са за всеки. Тук повечето дружества не са публични и се отчитат само веднъж годишно. Трябват доста здрави нерви. Почти всичко около тях е търговска тайна и фонд мениджърите не могат да изнасят пред нас неща от "кухнята ". Преди да реша да запиша, продам или "преглътна " варантите си, бих изчакал резултатите за 2024 в края на февруари.
                            Мдааа, изключително е сложно да се инвестира в подобен тип компании /Импулс и 11/. И думичка лоша не мога да кажа и за двете, но прави впечатление, че и на тях самите им е трудно да се ориентират в оценките, а какво остава за нас простосмъртните. Имам предвид, че имаха една и съща компания и двата фонда, но бе оценена различно. Накрая всичко опира до доверието, както навсякъде в живота.

Коментар

• Гледайте в „Успехът: Forbes по NOVA” историите на Красимир Коцев и Неда Малчева. Поредицата се излъчва всяка събота в предаването „Събуди се“

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

На теория е така,но едва ли е обещавал че щв стане точно така.Чудя се ако инвестиралите във варанти загубятт пари на практика, как ли ще се отнесат към бъдещите емисии?
                                Според мен за бъдещи емисии в близките една две години трябва да забравят ! Вижда се, че трудно вървят тези увеличения, особено като се разчита основно на дребни риби ! Аз виждам два минуса от това, че са на Бийм пазар. Първо, че институционални инвеститори не могат да купуват и второ, че след изтичането на тази година почват да се дължат данъци на капиталовите печалби !

Коментар

Working...
                                X