IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биодит АД (BDT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

20к от мен
    и само да напомня че е Коледа Авие се дърляте...хайде малко смирение...
    наздраве
    20к = 1/20 "д"

Коментар

• Преци, всеки влак си има пътници ..Ето , че Скоти ще купи..ТИ КОЛКО БРОЯ ЩЕ ВЗЕМЕШ-5 ИЛИ 10000..

Коментар

• Скоти, понеже ние сме се дърлили според теб, ти реши да се дърлиш последен , за да ни докажеш колко си смирен.. Няма ли да ни обясниш колко са лоши дивидентите и как не трябва да питаме за тях..Извикай Хари да изнесе и той една лекция и да каже, че ще купи 100000..Я по смирено моля..Коледа е..

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Сложни са твоите мисли.
          Н​​​​​е мога да ги разбера и това си е.
          Промени ли мнението си за дивидентата политика? Ако да - Моля обясни на Юлиян Софрониев че това има дисциплиниращ ефект. Или с две думи - трябват резултати.
          Когато знаеш че инвеститорите очакват нещо, то стимула би бил още по голям.
          Чакай, нека първо да излязат на печалба. С Кирето ще им извадите душата на мажовците. При тоя натиск, може да иновират с отрицателни дивиденти Пак ще са по-добре от положителните на меком

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Ух Ами ти пишеш общи теории, не съобразени с БФБ.. Последно.. С колко пари ще влезеш тук за да докажеш, че си прав.. Аз ще влезна след първият дивидент.. А ко няма да влизаш не ми давай акъл.. Застани с пари и пример зад поучителни те си теории.. Ти пишеш.. Или ще стане или не.. Е голямо откритие..
            20к от мен
            и само да напомня че е Коледа Авие се дърляте...хайде малко смирение...
            наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Киро, разгледай матрицата на бостънската консултантска група. Според мен Биодит е "въпросителна". Може да се развие към "звезда" и да се направят луди пари, но може и да не го постигне. Ти предлагаш нещо, което би затруднило този процес. Реално погледнато Биодит не е за твоят рисков профил. За теб са подходящи компании, които преминават от "звезда" към "дойна крава". Да доходността е по-ниска, но с твоите умения и търпимост към риск толкова. Единственото за което трябва да внимаваш е да я продадеш преди да се е превърнала в "куче" за да купиш с парите следващата, която се е превърнала в "дойна крава". Аз се интересувам от компаниите които пресекат границата и от въпросителна се превърнат в звезда. За моя радост в България имам възможност да вляза на безумно ниска оценка, поради некомпетентността на инвеститорите. Според мен Алтерко премина тази граница, или стана ясно че ще я премине, първо тримесечие на 2019 г. Аз съм с ясното съзнание какво представляват отделните компании, кой съм аз и какви компании са подходящи за мен. Просто не знам как да коментирам очакването на някой компания "въпросителна" да разпределя дивидент. В тази компания единственото което трябва да те вълнува е дали ще премине към "звезда". При успешен преход като при Алтерко ще направят луди пари. Но дали ще успеят? Аз лично нямам отговор. Всички въпроси в тази посока са конструктивни. Другото е некомпетентност. Понякога се чудя защо изобщо пиша след като почти никой няма да ме разбере.
              Сложни са твоите мисли.
              Н​​​​​е мога да ги разбера и това си е.
              Промени ли мнението си за дивидентата политика? Ако да - Моля обясни на Юлиян Софрониев че това има дисциплиниращ ефект. Или с две думи - трябват резултати.
              Когато знаеш че инвеститорите очакват нещо, то стимула би бил още по голям.
              Last edited by MrSi; 26.12.2020, 02:54.
              Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Ух Ами ти пишеш общи теории, не съобразени с БФБ.. Последно.. С колко пари ще влезеш тук за да докажеш, че си прав.. Аз ще влезна след първият дивидент.. А ко няма да влизаш не ми давай акъл.. Застани с пари и пример зад поучителни те си теории.. Ти пишеш.. Или ще стане или не.. Е голямо откритие..

Коментар

• Киро, разгледай матрицата на бостънската консултантска група. Според мен Биодит е "въпросителна". Може да се развие към "звезда" и да се направят луди пари, но може и да не го постигне. Ти предлагаш нещо, което би затруднило този процес. Реално погледнато Биодит не е за твоят рисков профил. За теб са подходящи компании, които преминават от "звезда" към "дойна крава". Да доходността е по-ниска, но с твоите умения и търпимост към риск толкова. Единственото за което трябва да внимаваш е да я продадеш преди да се е превърнала в "куче" за да купиш с парите следващата, която се е превърнала в "дойна крава". Аз се интересувам от компаниите които пресекат границата и от въпросителна се превърнат в звезда. За моя радост в България имам възможност да вляза на безумно ниска оценка, поради некомпетентността на инвеститорите. Според мен Алтерко премина тази граница, или стана ясно че ще я премине, първо тримесечие на 2019 г. Аз съм с ясното съзнание какво представляват отделните компании, кой съм аз и какви компании са подходящи за мен. Просто не знам как да коментирам очакването на някой компания "въпросителна" да разпределя дивидент. В тази компания единственото което трябва да те вълнува е дали ще премине към "звезда". При успешен преход като при Алтерко ще направят луди пари. Но дали ще успеят? Аз лично нямам отговор. Всички въпроси в тази посока са конструктивни. Другото е некомпетентност. Понякога се чудя защо изобщо пиша след като почти никой няма да ме разбере.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    +
                    Значи, поне късметът е по-добрата опция от дивидента
                    Ама ти май не чу. Освен дивидент смятам и други работи

Коментар

Смесил съм отговора към двама ви. Ти го описа а не Киро, за което се извинявам.
                      Не . Мисля че бъркаш. Поздрави.

Коментар

Киро не е казал нищо подобно.
                        Няма как да знаеш ако ApLe би раздал дивидент в началото какво би станало .
                        Поздрави.
                        Смесил съм отговора към двама ви. Ти го описа а не Киро, за което се извинявам.

Коментар

• 4D, ТИ ПАК СЪС ВСИЧКА СИЛА СЕ ИЗЛАГАШ ..Понеже събирам бисерите ти, ще те оставя да ги твориш и да ни обясниш неща, които не си научил, въпреки претенциите ти.. Срещу изброените от теб компании знаеш ли колко много има, които дават редовно дивиденти..Разбира се ти понеже си велик, ще избереш точно не дивидентните и винаги ще печелиш.. Я пак пиши , че си с лиценз хем за консултант, хем за фондов брокер, за да ти вярваме повече..
                          Last edited by Kiro; 26.12.2020, 02:13.

Коментар

Киро, изобщо не си осъзнал същността на дивидентната политика. Те свежда до едно просто правило. Когато възвращаемостта на новите инвестиции е по-висока от желаната от акционерите доходност е по изгодно за акционерите да няма дивидент. При нормални борси с компетентни инвеститори е така. В предходният пост описа компании като Амазон, Гугъл и Фейсбук като пълни измамници заради болезнен опит с ХДПАТ. Каква щеше да е възвращаемостта за Акционерите в Амазон ако беше разпределяла редовно дивидент? Драстично по-ниска от текущата. Същевременно компании които инвестират парите на акционерите с изключително ниска възвръщаемост би трябвало да прекратят тези лоши практики и да разпределят дивидент. Пример за такава лоша практика е Албена. За мен трябва да сведат "инвестициите" до минимум и да разпределят максимален дивидент. Освен това съм потресен от мисълта, че не би могъл да направиш разлика между паричните потоци на Алтерко, Телелинк и Биодит към този момент. Искането ти за дивидент веднага е унищожаване на доход за акционерите. Напълно разбираемо е да искаме гаранции, че когато растежа свърши печалбата ще бъде разпределена като дивидент, но до там. Вместо да се интересуваш от важните въпроси какъв ще е растежа на компанията и какви инвестиции ще са необходими да се постигне ти издигаш искане за унищожаване на стойност за акционерите.
                            Да. И друг път съм слушал такива сложни неща . С тях спокойно може да обучавате студенти които след време да губят парите на пенсионерите в някой пенсионен фонд. Само дето от най - дивидентите компании на БФБ сън изкарал достатъчно % доходност за последните 5 години , вместо да наливаш в компании които не плащат дивидент - ШИТОВЕ ги наричам тези които не разпределят печалбите с всички а само с онези които те решат
                            ​​​​​
                            Last edited by MrSi; 26.12.2020, 02:07.

Коментар

За мой късмет го пропуснах.
                              +
                              Значи, поне късметът е по-добрата опция от дивидента

Коментар

В предходният пост описа компании като Амазон, Гугъл и Фейсбук като пълни измамници заради болезнен опит с ХДПАТ.
                                Киро не е казал нищо подобно.
                                Няма как да знаеш ако ApLe би раздал дивидент в началото какво би станало .
                                Поздрави.

Коментар

Working...
                                X