IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.capital.bg/biznes/energe...inansirane_za/

"Затова е възможно на по-късен етап тези условия да бъдат преразгледани."
    Ето в това се крие ужаса за Белене. Едно единствено последно изречение, което ще бъде скрито за години в анексите. Радев вече отиде да подмива задника на Путин и руското посолство отпусна милионите за пропаганда, която започна да се лее с цялата си отрова. Но има вече едно много силно ВЕИ лоби в Германия, Англия, Холандия, Италия, Испания .... мнооого ще им е трудно на тези малки човечета да го преодолеят.
    Last edited by fon; 06.06.2019, 20:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Нали?
      Да построим Белене, я колко е еФтин тока от козлодуй?

Браво вече узря !!!

Да със сигурност ще ни излезе по евтино АЕЦ белене отколкото ФЕЦ със същата мощност които ще ти набиват тока по 400+ лева за МВТЧ...
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Опитай , ама аз на прошляци пари не давам ....
        Той измамника също не дава, да ти кажа ли защо?
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Досира ти се щото моментално ти изстива стола ...
          Кратунчо за моя стол не се грижи пълно е с такива кат тебе дет се натискат да го подгряват

Коментар

С числа съм боравил , но АЕЦ не съм строил.

Доколкото знам и ти не си строил АЕЦ че да се изказваш като последна истанция , така че по-лека с пропагандата че е чак жалка .............
            Нали?
            Да построим Белене, я колко е еФтин тока от козлодуй?

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

И колко е според тебе? Разбирам. Завършил си икономически техникум и с такива числа не си боравил.
              С числа съм боравил , но АЕЦ не съм строил.

Доколкото знам и ти не си строил АЕЦ че да се изказваш като последна истанция , така че по-лека с пропагандата че е чак жалка .............

Коментар

Аз също съм съгласен да участвам в изграждането под всякаква форма като Богомил Манчев, Мултигруп и т.н. и ще се опитам да осигуря финансиране от джоба на Марков.
                Опитай , ама аз на прошляци пари не давам ....

Коментар

Това за газовата турбина е за киловат, значи $673 000/МВ

Цена на АЕЦ - минимум 6 000 000 евро/МВ. Поради което колкото и да струва газа, турбината може да я спреш за колкото време си искаш Цената на тока й се определя основно от газа. Дори и за заплати нямаш високи разходи, както при АЕЦ. Гъвкаво е, правиш я бързо във всякакъв мащаб, близо до товара, безопасно, няма финансов и физически риск. Това се прави за товар зимата 3 нощи когато е студено, а не като Марков и дедо Пешо - ще правят руски АЕЦ. А още по-добре - прави се саниране и отопление на газ.

Цената за ФЕЦ си я дал малко високо. Ето ти централа в Украйна изградена от китайците, поръчана преди повече от година на 6 април 2018, вече е пусната. 230 милиона евро за 200 МВ, което е 1 150 000 на МВ, завършен ФЕЦ с присъединяване, земя, трансформатори и всичко. Брой го вече по 1 милион на МВ. за България. Ама нали знаеш пък колко са тъпи украинците - не знаели, че са руснаци.
                  https://af.reuters.com/article/commo.../idAFL5N1RJ3MJ

Верно, грешка за турбината.
                  Крайната цена вярна ли е?

Колкото до украинците... Никой не иска да има квото и да е общо с ватниците ако не му платят
                  Last edited by Имхотеп; 06.06.2019, 20:00.

Коментар

Аре пак се изсили чак ще си счупиш крачетата .....понамали бая че дано познаеш
                    И колко е според тебе? Разбирам. Завършил си икономически техникум и с такива числа не си боравил.

Коментар

Ма те и Франсетата имали интерес да се строй белене бе :
                      „Фраматом“ ще се опита да намери финансиране за АЕЦ "Белене"

Днес, 16:25 • БГНЕС

Френската компания „Фраматом“ ще се опита да осигури финансиране за една четвърт от техническата част на проекта АЕЦ Белене. Това съобщи Станислав Георгиев - представител на компанията в България, след среща с представители на енергийното министерство, НЕК, Енергийния холдинг и АЕЦ „Козлодуй“.

Французите бяха посочени за главен подизпълнител на руската „Атомстройекспорт“, която беше избрана да построи АЕЦ „Белене“ преди спирането на проекта.

„Фраматом“ ще отговори на поканата за участие в процедурата за стратегически инвеститор, но все още не е ясно под каква форма, каза Станислав Георгиев, цитиран от БНР.

„Фраматом“ е готов да участва в осъществяване на проекта с обема от дейности такъв, какъвто беше през 2012-та година, в момента на спиране на проекта. „Фраматом“ ще потърси възможност за финансиране на тази част от работата по проекта, тоест това, което е дадено като дейности на „Фраматом“, и „Фраматом“ ще осигури съответно политическа поддръжка при осъществяване на проекта“, посочи представителят на френската компания.

п.п

Барби какво става , предателство......
                      Френската компания "Фраматом" ще се опита да осигури финансиране за дейностите, които й бъдат възложени по проекта АЕЦ "Белене", но няма да бъде инвеститор в ядрената централа.
                      https://www.capital.bg/biznes/energe...inansirane_za/

Аз също съм съгласен да участвам в изграждането под всякаква форма като Богомил Манчев, Мултигруп и т.н. и ще се опитам да осигуря финансиране от джоба на Марков.

Коментар

Цена на АЕЦ - минимум 6 000 000 евро/МВ.
                        Аре пак се изсили чак ще си счупиш крачетата .....понамали бая че дано познаеш

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Без да защитавам марков, но не съм видял някъде да е написал да се дадат пари на север или юг. И той и аз казваме едно и също- ако се дават на ВЕИ тата и на АЕЦ едни и същи пари то е по добре да строим аец отколкото ВЕИ. Ако се строи един нов аец ще живне българия, ако се строят няколко вентилатора- е ще живнат няколко човека.

Попитах преди време- някой има ли информация колко перки/ физически/ имаме, колко ток произвеждат. И същото за панелите
                          Даже АЕЦ е по-изгоден дори и да се субсидира защото абсолютните суми са много-по ниски , искат да ни набият ФЕЦ с дотиране 12 години .....само че там договорите за разлика дето покриване са от порядъка на по 300 + лева

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                            Цена на соларки - $0.87 са ват. Инсталирани - около $1.30 ~ $1.50.
                            Цена за газова турбина $673 за мегават инсталирана мощност. Това е $0.673 за ват.
                            Това за газовата турбина е за киловат, значи $673 000/МВ

Цена на АЕЦ - минимум 6 000 000 евро/МВ. Поради което колкото и да струва газа, турбината може да я спреш за колкото време си искаш Цената на тока й се определя основно от газа. Дори и за заплати нямаш високи разходи, както при АЕЦ. Гъвкаво е, правиш я бързо във всякакъв мащаб, близо до товара, безопасно, няма финансов и физически риск. Това се прави за товар зимата 3 нощи когато е студено, а не като Марков и дедо Пешо - ще правят руски АЕЦ. А още по-добре - прави се саниране и отопление на газ.

Цената за ФЕЦ си я дал малко високо. Ето ти централа в Украйна изградена от китайците, поръчана преди повече от година на 6 април 2018, вече е пусната. 230 милиона евро за 200 МВ, което е 1 150 000 на МВ, завършен ФЕЦ с присъединяване, земя, трансформатори и всичко. Брой го вече по 1 милион на МВ. за България. Ама нали знаеш пък колко са тъпи украинците - не знаели, че са руснаци.
                            https://af.reuters.com/article/commo.../idAFL5N1RJ3MJ

Коментар

• Ма те и Франсетата имали интерес да се строй белене бе :
                              „Фраматом“ ще се опита да намери финансиране за АЕЦ "Белене"

Днес, 16:25 • БГНЕС

Френската компания „Фраматом“ ще се опита да осигури финансиране за една четвърт от техническата част на проекта АЕЦ Белене. Това съобщи Станислав Георгиев - представител на компанията в България, след среща с представители на енергийното министерство, НЕК, Енергийния холдинг и АЕЦ „Козлодуй“.

Французите бяха посочени за главен подизпълнител на руската „Атомстройекспорт“, която беше избрана да построи АЕЦ „Белене“ преди спирането на проекта.

„Фраматом“ ще отговори на поканата за участие в процедурата за стратегически инвеститор, но все още не е ясно под каква форма, каза Станислав Георгиев, цитиран от БНР.

„Фраматом“ е готов да участва в осъществяване на проекта с обема от дейности такъв, какъвто беше през 2012-та година, в момента на спиране на проекта. „Фраматом“ ще потърси възможност за финансиране на тази част от работата по проекта, тоест това, което е дадено като дейности на „Фраматом“, и „Фраматом“ ще осигури съответно политическа поддръжка при осъществяване на проекта“, посочи представителят на френската компания.

п.п

Барби какво става , предателство......

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Само няма да ми говориш за свободен пазар че ми се досирга.Я ни разкажи що се прчи на Хуя вей в САЩ и какво общо има тва с пазаря....какво общо с пазаря имат заплахите за война и мита срещу половината държави по света...Или свободен пазар ама когато е в наш интерес....
                                Досира ти се щото моментално ти изстива стола ...

Коментар

Working...
                                X