Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За т.н.възобновяеми източници на енергия, колко са полезни?

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Всъщност, информацията тук е толкова много - разбира се - за хората, които могат да погледнат обективно на нещата - и точно така: НЕ ЧЕРПЯТ инфото си основно от нета и от... пропагандата...

  Най-първо, разбира се /според мен/ - трябва да си дадем сметка, че /в най-ново време/ - енергията се дели на:

  1. ПРАВИЛНА - тая, която носи ГОЛЯМА ЧАСТ от нерегламентираните доходи на: политици, управляващи, "наши" хора, независимо коя е причината, за да определим последните като наши..., които си служат с "международен" опит на бързоориентиращи се в обстановката "печалбари", мотивирани от неясни на обществото идеи, които се тълкуват най-често от позициите на "чистата енергия", "екологията", "опазване на околната среда"... - все теми, от които всички днес разбираме и сме толкова чувствителни, когато печалбарите опънат тънката струна, напр.: на въздухът, който дишаме, на глобалното затопляне...

  2. НЕПРАВИЛНА - това е всяка друга енергия, която НЕ носи директни облаги на хората по веригата, които дават всички разрешителни, за да бъде "правилна" енергията..., това /подразбира се от само себе си!/ - е и НЕЕКОЛОГИЧНАТА енергия - характерната черта на НЕПРАВИЛНАТА енергия, която задължително търси подкрепата на "здравомислещите ни съвременници", последните от които - са организации, финансирани ведна с подкупните медийни журналисти, които могат да получат /нееднократно/ финансови инжекции от фонд "черна каса" на печелещите от т.нар. ПРАВИЛНА енергия.

  Всяко друго разделяне на видовете енергия - напр. - на по-евтина и по-скъпа - обслужва точно радетелите на ПРАВИЛНАТА енергия...

  ...ще има продължение...

  Коментар


  • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

   Няма да ги чуеш аз отдавна съм пуснал тема за енергетика ама не пишат там.
   Не я знам, не съм я видял.
   Ако не е заключена, бих се прехвърлил в нея.

   Коментар


   • Давайте, давайте - кой както мисли, ако може.

    Коментар


    • Да не опростачваме ВЕИ до „производство на ел.енергия”. ЕНЕРГИЯта нито е само, нито е задължително електрическа. В тази връзка, не е задължително ВЕИ и да дестабилизират ЕЕС. СПОКО. Свят широк, място много.
     Last edited by Pyramid; 11.04.2019, 18:31.
     Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

     Коментар


     • Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение
      И аз така мисля, бат Пешо.

      Да чуем какво и дали мислят милениалчетата?
      ​​​​​
      Няма да ги чуеш аз отдавна съм пуснал тема за енергетика ама не пишат там.Те са две категории едните са далавераджии точно с фотоволтаици а другите са промити мозъци и двете групи са тотално неграмотни и хабер си нямат за какво става дума.Е на Ткилата не му пукало...ама като се събуди шото му е студено или щото бебето му реве от студ и разбере че няма ток ще му запука.Като натисне бутона на дистанционото и нема никой ще му запука.А когато осъзнае че магазина е затворен няма бензин иде в банята и разбере че няма вода ще побеснее....А като разбере че не може да отиде на работа или ако е близко и отиде ама там нема кафе и му кажат ми оди си е тогава ше озверее и на обяд ще вика или на прозореца на Бойко или на Караянчева

      Коментар


      • И аз така мисля, бат Пешо.

       Да чуем какво - и дали - мислят милениалчетата въздухарски?
       ​​​​
       Last edited by X_Y; 11.04.2019, 17:35.

       Коментар


       • Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение
        Вместо да офтопвате в темата за електромобилите (тема за консумация на ток, енергия), може тука да се говори за произвеждане на енергия, ток.
        Според мен фотоволтаиците имат своето място в ЕЕС но като инсталации по покривите на сградите.И до процент който не застрашава сигурността на ЕЕС или повишава цената на ел енергията.Тия паркове са безумие и са чиста далавера на мазни политици.Много хора бъркат енергетиката с програмирането и си мислят че всички хора седят в едни безумни сгради в Горубляне и се драпат за мъдете и по задниците.Дори си представят пещите на Стомана и Нефтохим на батерии...Срещу либерастията която се оказа чиста агресивна простотия трябва да се вземат крути мерки иначе тоя свят си заминава.

        Коментар


        • Вместо да офтопвате в темата за електромобилите (тема за консумация на ток, енергия), може тука да се говори за произвеждане на енергия, ток.

         Коментар


         • За т.н.възобновяеми източници на енергия, колко са полезни?

          Твърдя, че те са крайно неефективни, но че вашите кукловоди ви убеждават да им се радвате и да им плащате в пъти повече, отколкото би трябвало.

          По-точно, всеки, който е с акъла си, не би трябвало да е доволен, че го насилват да плаща на ......като него самия...
          Last edited by RUBLA; 11.04.2019, 16:14. Причина: Спазвайте добрия тон!
         Working...
         X