Толкова не съм се забавлявала от години
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможности за инвестиция в Исторически парк АД
Collapse
X
-
Да видимЧестно казано очаквам лоши неща от тая банда, все пак десетки милиони ги няма и не съм съвсем сигурен как ще реагират
Утре ще се видя с човек от системата, че кой знае какво ще се опитат да ми направят, та превантивно малко да подсигуря нещата.
Парка приключи, да видим втората серия каква е.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнениеНяма да се учудя, ако вече стягат куфарите
От старта на феисбук драмата до момента над 10 човека са ми писали за да ми разкажат за техните преживелици. На всички съм обещал, че няма да разкрия нищо за тях, освен пред органите на съда, прокуратура, полиция, ако се наложи, но и никой няма против, ако се стигне до там.
Разбира се има и фалшиви агенти, но за седмица да кажем 1% от "инвеститорите" са решили да си кажат и да им олекне.
Все още няма оригинален консултант или по-скоро някой по нагоре по веригата, който да се е свързал с мен, но предполагам е въпрос на време.
За да е ясно и това - няма да повлека никой с мен и съм много неща, но не и клюкаркаАко някой желае да сподели историята си с тия или да прати документите, които е подписвал може да го направи абсолютно анонимно, няма да разкрия самоличността му. Единствено трябва да е съгласен да потвърди казаното на мен пред съда, ако се стигне до там, защото не ми се занимава с фалшиви интриги, а и не смятам за редно да се лъже съда.
УСпех, ама имаш много работа по систематизиране на материалите. Държа да подчертая, нищо още не е решено, очакваме контакт с орлета, Ивелинка или който и да е. Замлъкването тотално не говори нищо хубаво в случая.
Очакваме да се обаждате ото време на време орлета. Не замлъквайте съвсем.
Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Няма да се учудя, ако вече стягат куфарите
От старта на феисбук драмата до момента над 10 човека са ми писали за да ми разкажат за техните преживелици. На всички съм обещал, че няма да разкрия нищо за тях, освен пред органите на съда, прокуратура, полиция, ако се наложи, но и никой няма против, ако се стигне до там.
Разбира се има и фалшиви агенти, но за седмица да кажем 1% от "инвеститорите" са решили да си кажат и да им олекне.
Все още няма оригинален консултант или по-скоро някой по нагоре по веригата, който да се е свързал с мен, но предполагам е въпрос на време.
За да е ясно и това - няма да повлека никой с мен и съм много неща, но не и клюкаркаАко някой желае да сподели историята си с тия или да прати документите, които е подписвал може да го направи абсолютно анонимно, няма да разкрия самоличността му. Единствено трябва да е съгласен да потвърди казаното на мен пред съда, ако се стигне до там, защото не ми се занимава с фалшиви интриги, а и не смятам за редно да се лъже съда.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Братя и сестри орлета,
всъщност, одеве като се опитах да направя бърз анализ и да ви посоча насоки, в които да търсите решение за подобряване на финансовото състояние на предприятието, силно ме притесни факта, на който досега не бях обърнал внимание, че паричките в дружеството преди около една година, са били само 25 хил. лв. общо, в брой и по сметка.
Плащат ли се редовно заплатите на слежителите в парка? Кандидатствахте ли по мерки 60/40 и други такива, които държавата предостави на бедстващия туристически бизнес? Съвсем отговорно питам, щото не виждам как сте се оправили миналата година, ако не сте съкратили поне 1/3 от персонала? То предишните две години(2018 и 2019) не са стигали парите от оперативна дейност за заплати, а миналата - направо не ми ражда акъла.
Или новите облигационери са щедри както и през 2019 година, и паркът е функционирал нормално, въпреки кризата?
Съвсем загрижено питам, днес появата на уважаваният от всички д.р Черкезов ни накара някак да гледаме по-християнски на тежката ситуация...
Е не е ясно 2020 на ква загуба е, но предполагам 1 млн. и малко? Някой друга нова емисия облигации предполагам, нищо по-различно от други години - 5 млн. ориентировъчно?
Дори си мисля, как да се намалят загубите през тази и другата година, и да се вдигнат значително приходите, та, ако кажем, минете без нови инвестиции, работите със съществуващите активи, ограничите разходите за заплати, разходи, външни услуги, и др. максимално, и докарате годишни разходи по около 1 млн. лв за 2021 и 2022 г., то ако не плащате нищо на облигационерите, те не мрънкат много, както се вижда, и генерирате оперативни приходи около 25 млн. за всяка година (малко резерв за непредвидени разходи да има), то след приключване на на ГФО 2022, ще сте си изплатили облигационните заеми от около 14 млн. лв. към края на 2019, ще сте платили, да кажем 3 млн. лв. разходи за 2те години, данъци осигуровки, амортизации, и е мнооого вероятно да ви останат 25 млн. лв. да платите обещания дивидент на акционерите в размер на 5000 лв. за пакет от 200 акции. Само предполагам, не ви знам числата за 2020, така на ангро са сега, но нямаме инфо и само гадаем. На база предишни отчети и екстраполации на данните.
По 25 млн. оперативни приходи за всяка следваща година 2021 и 2022 и дружеството ИП става бонбон - всеки ще го признае
какво мислят за това финансовите ви експерти? а Ивелин? Чакаме мнения, само предполагаме какво е и се мъчим да помогнем....Last edited by Kildirim_Bei; 14.02.2021, 20:46.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Само с уважение трябва да се говори за д-р Черкезов, - Богът на пирамидите.Орлетата трябва на ръце да го носят, заради късмета който им внася в орловия птичарник
Дрънкаме общи приказки те се спотайват. Ама си седят въпросите за липсващите 58 млн. лева, за частното село, сега Монопола нещо ги налази по друга линия.... Тежко е брат...
Даже д-р Черкезов не се включва, поне да размърда застоялата вода с някой свеж полет на мисълта
А, уважаеми д-р Черкезов, двамата с totenkopf сте фенове още от самото начало на темата, лайкнали сте анкетата, отговорили сте с ДА, че ще инвестирате. Разкажете ни някоя весела лакърдия из живота на орлетата, не вярвам Ивелинката де не ви е правил тиймбилдинги, губи се духът, пък и това са млади хора, искат веселби. Има ли в парка специални колиби, само за орлетата, така вечер, като пийне групата, малко танци, хър-мър, а?
Кажете нещо весело, отделете се за малко от тъмните облаци, надвиснали над предприятието, покажете дух
Обещаваме да ви слушаме с интерес, няма да ви прекъсваме, честна пионерскаLast edited by Kildirim_Bei; 14.02.2021, 20:10.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеБратя и сестри орлета,
тъй като уважаваният от мен д-р Черкезов е вече на линия, трябва да се смирим малко
Що ви забраняват в публични дискусии да говорите за каквито и да е числа, освен за "въздигащите" се постоянно цени на пакетите? Не е ли малко изтъркана тая плоча за 4-5 години, а? Верно че има чл. 12, ал.3 и 4, от устава, който едва ли някой от вас е чел, ама кажете нещо, де...
иля няма какво да се каже, да гледаме отчетите, ако се появят скоро
На Бърни Мадоф му е опряло яйцето до задника, когато вече не може само с думи да се водят дискусиите
дотам ли стигнАхме?Орлетата трябва на ръце да го носят, заради късмета който им внася в орловия птичарник
- 1 like
Коментар
-
Братя и сестри орлета,
тъй като уважаваният от мен д-р Черкезов е вече на линия, трябва да се смирим малко
Що ви забраняват в публични дискусии да говорите за каквито и да е числа, освен за "въздигащите" се постоянно цени на пакетите? Не е ли малко изтъркана тая плоча за 4-5 години, а? Верно, че има чл. 12, ал.3 и 4, от устава, който едва ли някой от вас е чел, ама кажете нещо, де...
или няма какво да се каже, да гледаме отчетите, ако се появят скоро
На Бърни Мадоф му е опряло яйцето до задника, когато вече не е можело само с думи да се водят дискусиите
дотам ли стигнАхме?Last edited by Kildirim_Bei; 14.02.2021, 20:20.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hitman47 Разгледай мнениеКолко просъществува пирамидата на Бърни Мадоф? И кога всъщност изгърмя?Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от totenkopf Разгледай мнениеможе ли да попитам от кой момент в действителността, една пирамида се смята за гръмнала, понеже виждам, че тук пишат доста компетентни хора?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от totenkopf Разгледай мнениеможе ли да попитам от кой момент в действителността, една пирамида се смята за гръмнала, понеже виждам, че тук пишат доста компетентни хора?
Нещо, което е официално проверено, и не само Ивелинката, ами и независим одитор се е подписал под него. Разбра ли що се одитират отчетите на АДта задължително? За да има поне един независим, извън дружеството, да потвърди данните, които държавата, чрез ТР, ще предостави на скромното ми внимание, като достоверни данни за едно дружество. Тия данни може да ги види който си иска, абсолютно безплатно, трябва му само нет.
А не разни хвърчащи бизнес планове и приказки на кило от сектата, и видеа на километри.
Официални данни брат, проверени. Да напиша ли тук, колко струва пакет от 200 акции по данни от отчета Ви за 2019, публикуван в ТР?
Ако имате нов, одитиран отчет за 2020, и той е публикуван в ТР, и в него видя 39 млн. лв. приходи от оперативна дейност за миналата година, ще бъде супер и ще можете да платите по 5000 лв. дивидент на акционерите. Както обещавате от години.
P.S. Да те улесня в сметките, приходите от оперативна дейност на парка за 2019 са в размер на 531 хиляди лв.Last edited by Kildirim_Bei; 14.02.2021, 19:31.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от totenkopf Разгледай мнениеможе ли да попитам от кой момент в действителността, една пирамида се смята за гръмнала, понеже виждам, че тук пишат доста компетентни хора?
Не е препоръка
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Пирамидата се счита гръмнала, когато орлетата не видят грам обещан дивидент, както казвате. А те не знам кога ще видят,щото до 2019 сте на 2.5 млн. лв. загуба, и преди да раздадете дивидент, трябва да сте си оправили загубите от ОПЕРАТИВНА ДЕЙНОСТ, а не от облигации. Да поясня, оперативна дейност е да докарате поне 600 000 туриста на поляната и да вземете от всеки от тях по 50-100 кинта. Капиш?
До края на 2019 сте на общо 2 594 000 лв. загуба от дейността, като само за 2019 г. загубата е 1 453 000 лв. Да сте уволнили тоя-оня миналата година, да не сте оставяли ламБите в парка да горят ток напразно, да не сте стригали тревата 4 пъти в месеца, ама само 2 пъти, ей такива антикризисни мерки (не финанси) да сте взели, пък годината беше ужасно лоша - пандемия, знаеш... Колко да ви е загубата? Да сте намалили миналогодишната с 50% от икономии, да сте карали само на хляб и вода, слагам ви 1 млн. лв. загуба за 2020, щото грам турист няма брат... Съгласен ли си?
Общо до тук 3 500 000 лв. загуба. Ако не сте лапнали някой нов облигационен заем, активите - а, продали ли сте нещо да живеете? Нямате пари за инвестиции, щото икономии, активите са същите, само разходи за заплати и ток. Нещо построили ли сте? Ако да, дай фактури, разчети по СМР-та, финансиране на строежа... Абе брат, вие сте имали 25 хил. лв общо пари в дружеството, бе: 11 хил. лв. в касата, и 14 хил. лв. банката на 01.01.2020....
Кви сметки да правя? Заплати давате ли редовно на останалия персонал, след кризисните съкращения? Само това ми кажи, преди да подължим разговора? Става ли? Щото даже заплатите не мое си платите без облигации, приходите не ви стигат за тях, кво да говорим за инвестиции, маркетинг....
Ама ако дрънкаш за приходи, облигации, и не знам какво... документи, брат... като тия в регистъра... от приказки ни омръзна, приемаме ти ги приказките по 100 за лев.
ще даваш ли нещо, да продължаваме?
Коментар
-
До края на 2019 сте на общо 2 594 000 лв. загуба от дейността, като само за 2019 г. загубата е 1 453 000 лв. Да сте уволнили тоя-оня миналата година, да не сте оставяли ламБите в парка да горят ток напразно, да не сте стригали тревата 4 пъти в месеца, ама само 2 пъти, ей такива антикризисни мерки (не финанси) да сте взели, пък годината беше ужасно лоша - пандемия, знаеш... Колко да ви е загубата? Да сте намалили миналогодишната с 500 000 лв. от икономии, да сте карали само на хляб и вода, слагам ви 1 млн. лв. загуба за 2020, щото грам турист няма брат... Съгласен ли си?
Общо до тук 3 500 000 лв. загуба. Ако не сте лапнали някой нов облигационен заем, активите - а, продали ли сте нещо да живеете? Нямате пари за инвестиции, щото икономии, активите са същите, само разходи за заплати и ток. Нещо построили ли сте? Ако да, дай фактури, разчети по СМР-та, финансиране на строежа... Абе брат, вие сте имали 25 хил. лв общо пари в дружеството, бе: 11 хил. лв. в касата, и 14 хил. лв. банката на 01.01.2020....
Кви сметки да правя? Заплати давате ли редовно на останалия персонал, след кризисните съкращения? Само това ми кажи, преди да подължим разговора? Става ли? Щото даже заплатите не мое си платите без облигации през 2018 и 2019, приходите не ви стигат за тях, кво да говорим за инвестиции, маркетинг....
Ама ако дрънкаш за приходи, облигации, и не знам какво... документи, брат... като тия в регистъра... от приказки ни омръзна, приемаме ти ги приказките по 100 за лев.
ще даваш ли нещо, да продължаваме?
Дивидента не го виждам хич, как ще го плащате?Last edited by Kildirim_Bei; 14.02.2021, 18:00.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар