Първоначално изпратено от Minavast
Разгледай мнение
Но кой е сметнал 800МВ панели -> 3 милиарда лева. Ето една сделка на 25 април 2012, хубави силиконови китайски панели, макар и за 5 годишна сделка ТУК, 500МВ -> EUR 300m. Е как да стигнем до 3 милиарда лева? Да вземем цени от преди 3 години ли?
Значи ако допуснем, че всички панели са купени април, на едро, по 0.60 евро/KWp, 600 МВ са 360 милиона евро. А 600МВ * 1250 МВч/година * 485лв = 360 милиона лева на година ще плащат потребителите на ток само за тези 600МВ ФЕЦ.
Те не са купени само април, все на най-добра цена, за транспорт, инсталация, за България сумата да се удвои и да стане 720 милиона евро за готовите ФЕЦ-ове. Тези пари пенсионерите ще изплатят на депутатите за 4 години и после ще плащат до 20-та година (а не съм сигурен не е ли 25г с грешката на Корнезов). Сложих преди 70% печалба и ме обявиха за идиот. Да, но депутат пари не дава, той само взима. С безлихвени заеми от банки, финансиране за ВЕИ и подобни аз съм сигурен, че някои депутати не са дали и лев но вече са горди собственици на ФЕЦ-ове от по няколко мегавата и договори за 20 години напред на цена 485лв/МВт - два пъти по-висока от тази в Европа (за което пък ДКЕВР е помогнал и едва ли закони от 2007-ма и задължения към ЕС са му пречели да направи цената адекватна на време на Семерджиев)
В онзи форум видях, че имало тема "национално предателство за 10 милиарда лева", но не я намерих (все едно от мойта уста е излязла темата, даже някъде съм го казвал, но не и там)
Коментар