Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да стана портфолио мениджър?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Понеже съм имал такава идея - не можеш. Проверено. Така де факто извършваш посреднически услуги без лиценз, което е сериозно нарушение.
А желанието на Пандата не може да се осъществи в близките години. Освен някакъв див безумен късмет да го срещне с пият милиардер разсипник.
Пътищата са два и отнемат време:
1 - работа във финансова институция за някакъв брой години. По друг начин няма как да се регистрираш като финансов консултант. По закон не може финансов консултант на свободна практика.
Пращай мейли, мрънкай - дори на vanguard. Пиши на блогъри. На Майкъл Бъри. Не се ебавам. За портфолио мениджър никой няма да те вземе, но за анализатор може да се уредиш. Опитай и при малките. Ако си достатъчно упорит, ще си намериш място. Не ти препоръчвам с нашите да се занимаваш, ще се разочароваш. Мрънкай и на тези, с които си другаруваш в Алфата. Оная шваба не може ли да ти помогне?
2 - Създаване на бутиков etf. Ама ти казваш, че не ти се занимава.
===
На този етап препоръчвам да пъмпиш американските пенсионери през Алфата. И яко присъствие в социалките. На английски само.
Паралелно да направиш един напълно открит и проверяем портфейл и да пускаш ъпдейти всеки месец. Да си го сложиш в подписа на имейла, на твитъра, на всичко. Щях да ти кажа да е нов, сега да го започнеш и да е отделен от основният ти. Обаче тия 40 хил. са нещо брутално несериозно за някой, който инвестира от 20 години. Поне 10-20 хиляди трябва да ти е примерния портфейл. Честно казано съм шокиран от размера. Вярвай, има значение.
Коментар
-
Прав беше Моканина.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Ха-хА-ХАха-ха-ХА.... ДА СИ СЛОЖЕЛ ПОРТФЕЙЛА В ПОДПИСА...
Аз ако правех 165% доходност, дали щях да си сложа портфейла в подписа,
и да дам на кварталните некадърници, пияници и алкохолици от Радомир да печелят безплатни кинти от моите знания и умения ?!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Паралелно да направиш един напълно открит и проверяем портфейл и да пускаш ъпдейти всеки месец. Да си го сложиш в подписа на имейла, на твитъра, на всичко. Щях да ти кажа да е нов, сега да го започнеш и да е отделен от основният ти. Обаче тия 40 хил. са нещо брутално несериозно за някой, който инвестира от 20 години. Поне 10-20 хиляди трябва да ти е примерния портфейл. Честно казано съм шокиран от размера. Вярвай, има значение.Ха-хА-ХАха-ха-ХА.... ДА СИ СЛОЖЕЛ ПОРТФЕЙЛА В ПОДПИСА...
Аз ако правех 165% доходност, дали щях да си сложа портфейла в подписа,
и да дам на кварталните некадърници, пияници и алкохолици от Радомир да печелят безплатни кинти от моите знания и умения ?!( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Да дам и аз една идея ! В България вече може да се учредяват дружества с променлив капитал. Та моята идея е, че може да учредиш такава компания и заедно със собствените ти средства набереш и допълнително капитал от инвеститори. И това всъщност няма да е класически фонд, но ще действа като такъв, само че ще е инвестиционно дружество и компания.
А желанието на Пандата не може да се осъществи в близките години. Освен някакъв див безумен късмет да го срещне с пият милиардер разсипник.
Пътищата са два и отнемат време:
1 - работа във финансова институция за някакъв брой години. По друг начин няма как да се регистрираш като финансов консултант. По закон не може финансов консултант на свободна практика.
Пращай мейли, мрънкай - дори на vanguard. Пиши на блогъри. На Майкъл Бъри. Не се ебавам. За портфолио мениджър никой няма да те вземе, но за анализатор може да се уредиш. Опитай и при малките. Ако си достатъчно упорит, ще си намериш място. Не ти препоръчвам с нашите да се занимаваш, ще се разочароваш. Мрънкай и на тези, с които си другаруваш в Алфата. Оная шваба не може ли да ти помогне?
2 - Създаване на бутиков etf. Ама ти казваш, че не ти се занимава.
===
На този етап препоръчвам да пъмпиш американските пенсионери през Алфата. И яко присъствие в социалките. На английски само.
Паралелно да направиш един напълно открит и проверяем портфейл и да пускаш ъпдейти всеки месец. Да си го сложиш в подписа на имейла, на твитъра, на всичко. Щях да ти кажа да е нов, сега да го започнеш и да е отделен от основният ти. Обаче тия 40 хил. са нещо брутално несериозно за някой, който инвестира от 20 години. Поне 10-20 хиляди трябва да ти е примерния портфейл. Честно казано съм шокиран от размера. Вярвай, има значение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеВ Б-я няма как да си направиш фонд, освен ако нямаш стаж в банка, инв. посредник и пр. Има и други изисквания. Можеш да започнеш да работиш като трейдър и да ти дадат някакъв капитал да управляваш. Гледам че Frontpeak набират постоянно. Можеш да започнеш някаква копи стратегия и ако си добър други да те последват и ти ще вземаш част от печалбата. Карол имат някаква такава възможност и други, които знам са Darwinexdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеПоздравления за впечатляващата възвръщаемост.
Обаче трябва да ни кажеш колко ти е размера на портофела който управляваш като абсолютно стойност.
Ако портофела ти е само 40-50 хил евро, не може да искаш да управляваш клиентски активи за 400-500 милиона и нагоре...
Елана или карол едва ли ще се заинтересуват от човек като тебе, защото политиката на фондовете им е максимална сигурност, а не максимален риск.... Но може пък и да имат интерес, кой знае ?
Според мен най-дорбия вариант е сам да учредиш собствен взаимен фонд или собствен активно управляван Итиеф, на който сам да станеш едноличен мениджър. При такава впечатляваща доходност, и ако можеш да докажеш и задържиш резултата, хората сами ще те потърсят...
https://www.elana.net/bg/fund-manage...den-fond#sec-2
Защо реши, че има висок риск при мен? Избрал съм предвидими и нециклични компании като Orsero и Italian Exhibition Group, Flow Traders се представя ок при висока волатилност. Като се сетя през 2007г как бях инвестирал в Капман Макс като бях на 20 и тепърва започвах, докато не разбрах че основните им позиции са Холдинг Пътища и Мостстрой. Това никак не беше нискорисково.
Не се интересувам сам да учредявам каквото и да е, искам ок базова заплата и добър upside при висока доходност.Last edited by Black and white cat-foot; Вчера, 20:21.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеВ Б-я няма как да си направиш фонд, освен ако нямаш стаж в банка, инв. посредник и пр. Има и други изисквания. Можеш да започнеш да работиш като трейдър и да ти дадат някакъв капитал да управляваш. Гледам че Frontpeak набират постоянно. Можеш да започнеш някаква копи стратегия и ако си добър други да те последват и ти ще вземаш част от печалбата. Карол имат някаква такава възможност и други, които знам са Darwinex( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеАз съм близо до топ 1% сред финансовите блогъри в света според ТипРанкс, имам над 800 анализа в SA като там съм водил и собствена инвестиционна група преди да стана съавтор на Microcap Review с около 70 плащащи членове, в момента съм с над 7,000 последователи само там, IBKR показва 165.62% доходност за почти три години и 19.47% YTD. Не че инвестирам от само три години, занимавам се с това от 2007г, просто бях излязал от пазара по едно време за да купувам имоти.
https://www.tipranks.com/experts/bloggers/gold-panda
https://seekingalpha.com/author/gold-panda
[ATTACH=CONFIG]n4271501[/ATTACH]
И напоследък започнах да се замислям - възможно ли е да стана портфолио мениджър с този трак рекърд? И ако да, как? Едва ли мога просто да пиша на някой в да кажем Елана или Карол и да им пратя trading statement и линк за SA с надеждата, че ще ме поканят на среща. Някакви съвети, инвестори?
Коментар
-
В Б-я няма как да си направиш фонд, освен ако нямаш стаж в банка, инв. посредник и пр. Има и други изисквания. Можеш да започнеш да работиш като трейдър и да ти дадат някакъв капитал да управляваш. Гледам че Frontpeak набират постоянно. Можеш да започнеш някаква копи стратегия и ако си добър други да те последват и ти ще вземаш част от печалбата. Карол имат някаква такава възможност и други, които знам са Darwinex
Коментар
-
Поздравления за впечатляващата възвръщаемост.
Обаче трябва да ни кажеш колко ти е размера на портофела който управляваш като абсолютно стойност.
Ако портофела ти е само 40-50 хил евро, не може да искаш да управляваш клиентски активи за 400-500 милиона и нагоре...
Елана или карол едва ли ще се заинтересуват от човек като тебе, защото политиката на фондовете им е максимална сигурност, а не максимален риск.... Но може пък и да имат интерес, кой знае ?
Според мен най-дорбия вариант е сам да учредиш собствен взаимен фонд или собствен активно управляван Итиеф, на който сам да станеш едноличен мениджър. При такава впечатляваща доходност, и ако можеш да докажеш и задържиш резултата, хората сами ще те потърсят...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Как да стана портфолио мениджър?
Аз съм близо до топ 1% сред финансовите блогъри в света според ТипРанкс, имам над 800 анализа в SA като там съм водил и собствена инвестиционна група преди да стана съавтор на Microcap Review с около 70 плащащи членове, в момента съм с над 7,000 последователи само там, IBKR показва 165.62% доходност за почти три години и 19.47% YTD. Не че инвестирам от само три години, занимавам се с това от 2007г, просто бях излязал от пазара по едно време за да купувам имоти.
https://www.tipranks.com/experts/bloggers/gold-panda
https://seekingalpha.com/author/gold-panda
И напоследък започнах да се замислям - възможно ли е да стана портфолио мениджър с този трак рекърд? И ако да, как? Едва ли мога просто да пиша на някой в да кажем Елана или Карол и да им пратя trading statement и линк за SA с надеждата, че ще ме поканят на среща. Някакви съвети, инвестори?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubbyТагове: Отмаркиране на всички
- 1 like
Коментар