IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да стана портфолио мениджър?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

На мен повече ми харесва фразата " никога не губи пари". Няма голяма загуба която да няма ефект върху живота ти в обозримо бъдеще- дори да не е драматичен, а да се наложи да се лишиш от някоя почивка или покупка пак има ефект.
    Една годишна заплата в разплащателни сметки за спокойствие
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

На мен повече ми харесва фразата " никога не губи пари". Няма голяма загуба която да няма ефект върху живота ти в обозримо бъдеще- дори да не е драматичен, а да се наложи да се лишиш от някоя почивка или покупка пак има ефект.
      В сегашния свят това е невъзможна фраза. Буквално си принуден да рискуваш, за да си запазиш парите.

Нещо повече, неразумното рискуване и спекулациите се явявят по-малко рискови от трудови доходи и спестявания.

За мен твоята "стратегия" да бухаш в etf , дето дори не знаеш имената на компаниите е безумен свръх риск. На теб ти се струва нискорискова, защото вече си дресиран.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
        "Only invest what you could afford to lose without that loss having any effect on your daily life in the foreseeable future." — Peter Lynch

Коментар

• "Only invest what you could afford to lose without that loss having any effect on your daily life in the foreseeable future." — Peter Lynch
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

някакъв селски тарикат, който нямал пари дори да си купи жилище, щял да си крие скъпоценния портфейл..хахаха...най-вече крие размерчето му...сякаш няма сикинг алфа и д-р..смешник.
            Ха-хА-ХАха-ха-ХА
            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Ха-хА-ХАха-ха-ХА.... ДА СИ СЛОЖЕЛ ПОРТФЕЙЛА В ПОДПИСА...

Аз ако правех 165% доходност, дали щях да си сложа портфейла в подписа,
              и да дам на кварталните некадърници, пияници и алкохолици от Радомир да печелят безплатни кинти от моите знания и умения ?!
              Хахаха, някакъв селски тарикат, който нямал пари дори да си купи жилище, щял да си крие скъпоценния портфейл..хахаха...най-вече крие размерчето му...сякаш няма сикинг алфа и др..смешник.
              Last edited by Bailor; Днес, 16:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Панда, симпатяга си, ама на тоя пазар, с 40 хил. акаунт 20% ytd е абсолютно несериозно да го поставяш като постижение.

В тоази волатилност се направиха утрояване на мултимилионни портфейли. Ти имаш доходността на средно успешен хедж фонд, който оперира с невъобразимо по-сериозни мащаби и се съобразява с купища ограничения.

Иначе имаш точно никакъв проблем да си намериш работа във финансова институция. Като АНАЛИЗАТОР. Това не ти пречи да си развиваш собствената марка, да инфлуенсърстваш, да си имаш платен субстак, да си монетизираш тватъра...

Личното ми мнение е, че след 20 години на пазара, с фин образование, би трябвало да си готов и за нещо самостоятелно. Най-малкото да си изкарал изпитите за консултант.
                Колко е твоята доходност YTD?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024

Голям процент от всички измами в Испания се извършват именно от аржентинци. Когато си отворят устата могат да генерират електричество (те никога не спират да приказват), както и спокойно и да продадат хладилник на ескимос. Подъл микс от италианци и испанци. Само миналата седмица се разправях с две такива. Трикът е въобще да им се няма доверие. От мен толкоз
                  То и пън може да измами испанец. Иначи всички латиноси са с менталност.
                  Last edited by Andi11; Днес, 12:39.

Коментар

Какво им е на аржентинците? Иначе доходността се качи на 168.82%, 20.91% ytd. IEG и ORS в Италия изкараха прилични отчети и на пазара му хареса
                    Панда, симпатяга си, ама на тоя пазар, с 40 хил. акаунт 20% ytd е абсолютно несериозно да го поставяш като постижение.

В тоази волатилност се направиха утрояване на мултимилионни портфейли. Ти имаш доходността на средно успешен хедж фонд, който оперира с невъобразимо по-сериозни мащаби и се съобразява с купища ограничения.

Иначе имаш точно никакъв проблем да си намериш работа във финансова институция. Като АНАЛИЗАТОР. Това не ти пречи да си развиваш собствената марка, да инфлуенсърстваш, да си имаш платен субстак, да си монетизираш тватъра...

Личното ми мнение е, че след 20 години на пазара, с фин образование, би трябвало да си готов и за нещо самостоятелно. Най-малкото да си изкарал изпитите за консултант.

Коментар

На 18 години влязох в офис на Елана със 109 лева спестени от стипендии в училище, никога не съм имал джобни, нашите не са богати, не съм получавал апартамент за сватбата, нямам заможни приятели и връзки. Баща ми казваше да не се занимавам с акции защото това е за хора с пари и въпреки това, аз инвестирах заплатите от първата ми работа докато бях в университета и учех финанси. Както споменах в началото, излизал съм от пазара за да купувам имоти. Няколко пъти. Взимаш собствен капитал, теглиш заем, купуваш апартамент, връщаш заема, инвестираш пак. Заемите са върнати, има едни 80 хиляди в акции, за working class мисля, че се справям добре. Да, мога да ипотекирам всички имоти, да отворя марджин сметка в IBKR и така да отворя експозиция за милиони, но такъв риск не искам да поемам. Ако опитът и доходността не са достатъчни да управляваш малък взаимен фонд, няма ли нещо сбъркано как работи сектора? Затворен ли е този път и мога да бъда само инфлуенсър в алфата? Или трябва се опитам да направя нещо в субстак с моя аржентински приятел? Terziev кой е швабата?

https://www.quipuscapital.com/
                      https://m.youtube.com/watch?v=l7q0M6...GC0LjRgQ%3D%3D

https://m.youtube.com/watch?v=vEcvxvQY-NQ&t=4541s

Проблема е че искаш заплатчица.
                      Тук не работят така, дори могат да искат да участваш със собствен капитал.

Другото което е учитиво си изрезал и показал само бичият период от пазара от дъното 2022 до сега.
                      Вероятно ще искат и данни от други предишни периоди. Вероятно и данъчни декларации , щот всеки може да представи няква сметка на печалба а да има още други сметки на загуба.

Това е за трейдъри .
                      Но мисля че може да се разберете нещо.
                      Пиши ако решиш да се срещнеш с тях как е минало.

Ти може да,ги знаеш и да не са ти опция , но на някои в темата може да, е им интересно.

​​​​https://m.youtube.com/watch?v=vEcvxvQY-NQ&t=4541s

Пускам го по долу , щот горе се отваря само горният линк.
                      Last edited by Майстора233; Днес, 11:38.

Коментар

Алфа първо браво. Знаеш, че аз съм само наблюдател, но наблюдавайки се научава много.

Второ от извора ти го казвам много внимавай с аржентинците. Трето просто потърси нещо извън бг, заради мащабите, но напредвай предпазливо. Успех!
                        Какво им е на аржентинците? Иначе доходността се качи на 168.82%, 20.91% ytd. IEG и ORS в Италия изкараха прилични отчети и на пазара му хареса

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

Exactly...

п.п. Щеше да се обаждаш...?!?
                          Ще. Залисах се.

Коментар

Алфа първо браво. Знаеш, че аз съм само наблюдател, но наблюдавайки се научава много.

Второ от извора ти го казвам много внимавай с аржентинците. Трето просто потърси нещо извън бг, заради мащабите, но напредвай предпазливо. Успех!
                            Exactly...

п.п. Щеше да се обаждаш...?!?

Коментар

• На 18 години влязох в офис на Елана със 109 лева спестени от стипендии в училище, никога не съм имал джобни, нашите не са богати, не съм получавал апартамент за сватбата, нямам заможни приятели и връзки. Баща ми казваше да не се занимавам с акции защото това е за хора с пари и въпреки това, аз инвестирах заплатите от първата ми работа докато бях в университета и учех финанси. Както споменах в началото, излизал съм от пазара за да купувам имоти. Няколко пъти. Взимаш собствен капитал, теглиш заем, купуваш апартамент, връщаш заема, инвестираш пак. Заемите са върнати, има едни 80 хиляди в акции, за working class мисля, че се справям добре. Да, мога да ипотекирам всички имоти, да отворя марджин сметка в IBKR и така да отворя експозиция за милиони, но такъв риск не искам да поемам. Ако опитът и доходността не са достатъчни да управляваш малък взаимен фонд, няма ли нещо сбъркано как работи сектора? Затворен ли е този път и мога да бъда само инфлуенсър в алфата? Или трябва се опитам да направя нещо в субстак с моя аржентински приятел? Terziev кой е швабата?

https://www.quipuscapital.com/

Коментар

Да, малко над 40 хил евро е общо портфейла, но фондовете в бг не са толкова големи. Например, високодоходният взаимен фонд на Елана има малко над 7 милиона лева, 2.92% доходност от създаването. Вече няколко пъти приятели ме питат как бих инвестирал парите им, така че да кажем че мога лесно да мобилизирам няколкостотин хиляди лева

https://www.elana.net/bg/fund-manage...den-fond#sec-2

Защо реши, че има висок риск при мен? Избрал съм предвидими и нециклични компании като Orsero и Italian Exhibition Group, Flow Traders се представя ок при висока волатилност. Като се сетя през 2007г как бях инвестирал в Капман Макс като бях на 20 и тепърва започвах, докато не разбрах че основните им позиции са Холдинг Пътища и Мостстрой. Това никак не беше нискорисково.

Не се интересувам сам да учредявам каквото и да е, искам ок базова заплата и добър upside при висока доходност.
                                Мога да ти предложа и такъв вариант. След като имаш приятели, които търсят съветите ти и могат да ти се доверят да си отворят сметки при посредници с определен за инвестиции капитал, които ти чрез пълномощно или предоставен достъп от тяхна страна ги управляваш като си удържаш комисионни за управлението им. А иначе капитала, който си управлявал до сега е несериозно малък.

Коментар

Working...
                                X