IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пиша в темата за ПИБ, но се отнася и за другите банки в БГ.

Като във вица :
    - Не сме ВиК, а Топлофикация...
    - Няма значение и на вас да ви ....мамата...

Служебното правителство се отказва от данък свръхпечалба на банките, но облага със 50 % ( така разбрах ) печалбата на фирмите, които се занимават с добив на полезни изкопаеми и които наистина дават своя принос за развитието на промишлеността и строителството в БГ.
    Има десетина района в БГ, където заплатите са доста над средните за страната, където има живец и това се дължи на добивните фирми.
    Каква ще е ползата, освен евентуално за 2025г от една кръпка на раздрания чувал на бюджета?
    Клатикурниците, мошенниците и крадците от банките си задействаха лобито и ще продължат да трупат печалби за сметка на нулевите лихви по депозитите и постоянно увеличаване на комисионните по услугите.
    70% от печалбите се изнасят в чужбина, а другите 30 % са в чекмеджетата на собствениците. Кога си искат бъркат в кацата и ближат кунки, докато политици и хрантутници(чки) им ближат други работи.
    Интересни дни ще има покрай приемането на бюджета. Но сега е време да си прочистим мозъците и теглим мамата на сантиментите.

Крайно време е да се въведе таблица на заплатите на бюджетните длъжности.
    Президент, председател на НС - 6 средни заплати
    Зам. президент, мин председател, министри, зам. председатели на НС - 5.5 - 5.8 средни заплати
    .................................................. ..............
    Ректори, декани, шефове на болници, на държавни предприятия - до 3 средни заплати

И всички да си плащат осигуровките към държавата !

Иначе си .... мамата на бюджета....

пп Ужасно се дразня, че пиша едно а излиза друго, което не мога да променя...
    Last edited by ярък; 12.12.2024, 14:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Голяма тишина тук

И защо им е на ПИБ одитиран отчет за 9-месечието?
      Това се прави, за да капитализират печалбата, т.е. да им се признае в капиталовата база.

Коментар

Голяма тишина тук

Тиквата може да си е поискал парите с лихвите отгоре ! Това в кръга на шегата разбира се

Коментар

Голяма тишина тук

За да има suspense

Коментар

• Голяма тишина тук

Коментар

• Първоначално изпратено от stanislavivanov Разгледай мнение
              Аз съм рибок купих на 2.4, продадох на 4, преместих ги на Уебит и пак съм напред.
              Честито за печалбата.Жив и здрав да си,но мнозинството списващи носят от 10год на плещите си тази тежест ПИБ

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Ами не съм видял да дадеш някакъв отчет по месеци колко и изобщо дали някога си спечелил нещо.

Иначе тук правилния въпрос е : "С фундамент и четене на манипулирани отчети, колко пари е направил инвестиралия в ПИБ рибок? " Аз ще ти кажа, стиска от 10 год на загуба и го чакат още толкова
                А междувременно банката печели ли ,печели
                Аз съм рибок купих на 2.4, продадох на 4, преместих ги на Уебит и пак съм напред.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/539-banki-...klyuchovi-pera
                  I dream

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    е не виждаш ли целия форум е с графики, значи съществува, правилния въпрос е колко пари направи с технически анализ
                    забелязал съм, че колегите обичат да мерят колко съм им верни прогнозите, не дали са направили пари...
                    Ами не съм видял да дадеш някакъв отчет по месеци колко и изобщо дали някога си спечелил нещо.

Иначе тук правилния въпрос е : "С фундамент и четене на манипулирани отчети, колко пари е направил инвестиралия в ПИБ рибок? " Аз ще ти кажа, стиска от 10 год на загуба и го чакат още толкова
                    А междувременно банката печели ли ,печели

Коментар

• Първоначално изпратено от RoyBatty Разгледай мнение
                      Това е много интересно , .. но може ли да съществува технически анализ на БФБ ? При тези смешни ликвидности и движения зависещи предимно от новини
                      е не виждаш ли целия форум е с графики, значи съществува, правилния въпрос е колко пари направи с технически анализ
                      забелязал съм, че колегите обичат да мерят колко съм им верни прогнозите, не дали са направили пари...
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Това е много интересно , .. но може ли да съществува технически анализ на БФБ ? При тези смешни ликвидности и движения зависещи предимно от новини

Коментар

• Опреди 6 месеца
                          ТА не работела викат БФБ рибоците
                          Кога беше 70% над 200 дневната,кога падна под нея....
                          До няколко дни ще видим и "dead cross" .След последния такъв (2018)акцията падна над 70%
                          Следваща голяма спирка е 2.70 зоната
                          Всеки ъп,ако го има,е за излизане

https://www.tradingview.com/x/SEajb5p9

Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                          70% е над 200 дневната си средна,което е доста и винаги досега това е водило до сгъване.
                          За сравнение ,супер балона Шменти е на 33%

Коментар

• Значи отчетите на всички за последното тримесечие ще са на минус, ама то и в момента всички са на крипто борсите никои не се интересува от ПИБ или БФБ.

Коментар

• Дори и да се случи това, ПИБ едва ли ще има свръхпечалба за облагане. Издухаха я за обезценки и провизии. Зависи и от методиката, която би се приела за изчисляване на въпросната свръхпечалба, но обикновено е частта, която е над средната за някакъв период.

Коментар

• Дали ще обложат "свръх печалбите" на банките?
                                Силно се надявам да се случи!
                                По-добре отколкото да изтичат през сиФоня ... Спекулантите (някои се наричат инвеститори) така и не видяхме и няма да видим дивидент

Коментар

Working...
                                X