Първоначално изпратено от hazard
Разгледай мнение
Тока, който го харча, няма нищо общо със слънчевите централи. Харча го защото ми е кеф и защото мога да си го позволя.
Колкото до централите - те произвеждат ток, който все още държавата ми го изкупува по договори, сключени през 2007-а година. На мене ми струва 0 (нула) лева на мегаватчас, защото тези централи отдавна са изплатили вложената в тях инвестиция. Когато изтекат тези договори, тогава ще мисля какво да правя с произведения ток, но сам осъзнаваш, че имам хиляди алтернативи да го вложа в нещо полезно, от което да продължа да извличам печалби.
Следователно едно време съм направил добра инвестиция, която отдавна е на печалба, и която ще ме надживее и ще носи доходи на моите деца и внуци. Ти можеш ли да се похвалиш със същото, или ще започнеш с оправданията защо нямаш собствена електроцентрала?
Точно така работи мозъка на хората от кота нула. Започват да си ИЗМИСЛЯТ врели-некипели и НЕВЕРНИ оправдания за собствения си провал и с тях да критикуват успелите в живота хора, които през живота си явно са вземали по-правилни решения от тях.
Истината е друга - явно и тука едно време съм взел правилните инвестиционни решения, и съм осигурил печалба и доходи на мене и на членовете на семейството за поне още 50 години напред в бъдещето. Само централите са достатъчни никой да не работи от моето семейство, а какво остава за всички други бизнеси, които продължават да функционират дори и без моята намеса.
Коментар