IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В анонимен форум изникват много дървени философи разбиращи от всичко, чертаещи елхи или иронизиращи пазара и избора на други. Казвам само, че ми се ще да видя какво е постигнал даден инвеститор, преди да приема мнението и препоръките или укорите му насериозно.

Приятна почивка Гру.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Съжалявам - никой не искам да обидя. Практиката ми показва, че не всеки добър оратор или писател, задължително е успешен инвеститор. Импето, който от 20г. във форума бе експерт по всичко, с чаровен изказ и експертиза от Газпром, през Софарма трейдинг и Жабока, та чак до Сантандер и уран и какво ли не, се оказа с ужасно малък портфейл за "експертизата", която предлага. Доста хора се набълбочиха, покрай мъдростите му в руски акции, дано са се оправили. То и аз, като се сетя колко мозък ръсех с едни 20-30к портфейл...
      Тонка, ма и ти си го просиш - и като за 20-годишен Опел да му е портфейлът, пак може да се вслушаш и научиш нещо. За теб е лесно - ти, като военен от Плевен и преместен в Пловдив, си свикнал да слушаш авторитети и да се кланяш - е, приеми, че някои не са такива - без да искам да те обидя. Някои са имали лудия късмет да влязат след краха 2007, други са ударили то просто се случи преди да гръмне, трети са купували земЪ по 150 лева декара, четвърти обраха на бабичките биновите книжки и компенсаъорките с вътрешно инфо пред сделката за БТК, пети са късали от залъка си и тн. Това не пречи да мислиш и да слушаш критичните гласове, а накрая всеки сам да си преценЯ. Щото още Ботев е казал, специално за теб и адептите (ти не си адепт, затова ще ме разбереш и затова пиша до теб, излегнал се удобно на един аквапарк в Испания )

Свестните у нас считат за луди,
      глупецът, вредом всеки почита:
      „Богат е“, казва, пък го не пита
      колко е души изгорил живи,
      сироти колко той е ограбил
      и пред олтарят бога измамил
      с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
      И на обществен тоя мъчител
      и поп, и черква с вяра слугуват;
      нему се кланя дивак учител,
      и с вестникарин зайдно мъдруват,
      че страх от бога било начало
      на сяка мъдрост... Туй е казало
      стадо от вълци във овчи кожи,
      камък основен за да положи
      на лъжи святи, а ум човешки
      да скове навек в окови тежки!
      Соломон, тоя тиран развратен,
      отдавна в раят нейде запратен,
      със свойте притчи между светците,
      казал е глупост между глупците,
      и нея светът до днес повтаря -
      „Бой се от бога, почитай царя!“
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

не така с рогцата, макар че си го проси!
        Съжалявам - никой не искам да обидя. Практиката ми показва, че не всеки добър оратор или писател, задължително е успешен инвеститор. Импето, който от 20г. във форума бе експерт по всичко, с чаровен изказ и експертиза от Газпром, през Софарма трейдинг и Жабока, та чак до Сантандер и уран и какво ли не, се оказа с ужасно малък портфейл за "експертизата", която предлага. Доста хора се набълбочиха, покрай мъдростите му в руски акции, дано са се оправили. То и аз, като се сетя колко мозък ръсех с едни 20-30к портфейл...
        Last edited by tony1975; Днес, 16:52.

Коментар

@RInvestor, така е. Колегата е хванал предимно растящи години след 2018 и резултатите му може да са подвеждащи - и на мен ми се искаше да сподели малко повече конкретика. Например в Харманли с 2 000лв на месец живота може да е прекрасен, което е 24-25к годишно. При очаквана от него доходност от 20%, то едни 150 000лв портфейл е достатъчен, но дали тези резултати ще продължат и дали е наистина финансово независим с такъв портфейл? Забелязах и че ник с подобна фамилия, коментира най-вече темите на БФБ АД, СОФКОМ и Телематик - които имат високи стойности на следените от колегата коефициенти. Надявам се да се включи и да сподели повече за успеха си и за това дали е устойчив, иначе стигаме до пародията на една повярвала си панда - инвеститор с портфейл на БФБ колкото Дачия Сандеро, да търси сметка тук по различни теми и да поучава успешни инвеститори с портфейли от над 10 -15млн лв. Истински му се радвам и дано повече хора видят видеото и прочетат книгата му, за да разберат че и на БФБ за 6-7г. може да се постигне финансова независимост.
          не така с рогцата, макар че си го проси!

Коментар

• @RInvestor, така е. Колегата е хванал предимно растящи години след 2018 и резултатите му може да са подвеждащи - и на мен ми се искаше да сподели малко повече конкретика. Например в Харманли с 2 000лв на месец живота може да е прекрасен, което е 24-25к годишно. При очаквана от него доходност от 20%, то едни 150 000лв портфейл е достатъчен, но дали тези резултати ще продължат и дали е наистина финансово независим с такъв портфейл? Забелязах и че ник с подобна фамилия, коментира най-вече темите на БФБ АД, СОФКОМ и Телематик - които имат високи стойности на следените от колегата коефициенти. Надявам се да се включи и да сподели повече за успеха си и за това дали е устойчив. Истински му се радвам и дано повече хора видят видеото и прочетат книгата му, за да разберат че и на БФБ за 6-7г. може да се постигне финансова независимост.
            Last edited by tony1975; Днес, 18:37.

Коментар

Финансово независим за 7г.и то от БФБ, браво!

Как да се издържаш от Българската фондова борса - Мирослав Недев
              Тони, изгледах го. Направи ми впечатление, че има буфер разходи само за няколко месеца и като че ли разчита, че ще продължи да прави по 20%/год и занапред. А какво ще стане ако борсата влезе в дълбок мечи пазар за 2г например??
              Казва ,че капиталът го е натрупал от заплата. Възможно е предполагам, ако печелиш поне 8-10К/месец и много дозираш разходите. В последствие обаче "заплатата" от борсата ще е много по-малка.

Лично за мен, за посоченото време, финансова независимост е възможна само с използване на левъридж и много по-голям % възвращаемост. Ще се радвам колегата да сподели повече, ако влиза тук. Бих си купил книгата му, може да има интересни идеи.

Коментар

• Финансово независим за 7г.и то от БФБ, браво!

Как да се издържаш от Българската фондова борса - Мирослав Недев

Last edited by tony1975; Днес, 06:30.

Коментар

• БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКА ФОНДОВА БОРСА – Доц. д-р Маню Моравенов

Коментар

• Здравейте инвеститори,

Дойде времето на БФБ

Успех на всички!!!!

Коментар

• "Bъв втopaтa пoлoвинa нa 2025 г. ce oчaĸвaт няĸoлĸo знaчими пъpвични пyблични пpeдлoжeния, cpeд ĸoитo лиcтвaнeтo нa тexнoлoгичнa ĸoмпaния."
                      Няма универсален отговор, но има универсални принципи

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Не те разбирам - на кое му казват допинг?
                        Схръхчовешките качества при олимпийските шампиони, да кажем тая дето подобри рекорда на стефка и после едва скача и 2 метра щото не смее да допи пак
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Да, викат му допинг
                          Не те разбирам - на кое му казват допинг?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Контекста на думите на Леков /по-добре отначало да загуби/ бяха за стратиращ инвеститор. Аз не съм такъв, но с "гордост" мога да заявя, че дори след 10+ години по борсите, все още не мога да се уча от собствените си грешки, да не говорим от чуждите. Нещо повече - не познавам човек, който е успял да не повтаря своя грешка. Тези мъдрости от типа "учи се от грешките на дугите" според мен са нищо повече от просто пожелателни и практически невъзможни. Или поне в обществото, до което имам достъп. Говорим за хора със средно ниво на интелект. Иначе във всяка сфера има 1 човек на няколко десетки милиона, който притежава свръхкачества и става да кажем олимпийски шампион...
                            Да, викат му допинг
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

За предпочитане от загубите на другите, не от собствените. Иначе аз се уча и от печалбите, да кажем Friedman Industries се насраха ама цената на акцията удвои. Важни поуки могат да се извадят от почти всяка ситуация
                              Контекста на думите на Леков /по-добре отначало да загуби/ бяха за стратиращ инвеститор. Аз не съм такъв, но с "гордост" мога да заявя, че дори след 10+ години по борсите, все още не мога да се уча от собствените си грешки, да не говорим от чуждите. Нещо повече - не познавам човек, който е успял да не повтаря своя грешка. Тези мъдрости от типа "учи се от грешките на дугите" според мен са нищо повече от просто пожелателни и практически невъзможни. Или поне в обществото, до което имам достъп. Говорим за хора със средно ниво на интелект. Иначе във всяка сфера има 1 човек на няколко десетки милиона, който притежава свръхкачества и става да кажем олимпийски шампион...

Коментар

• На Бисмарк приписват думите:"Само глупаците се учат от грешките си.Аз предпочитам да се уча от грешките на другите". Явно Бусмарк се е мислел за безгрешен. Но както знаем само Бойко Борисов е безгрешен. Важното е да се учим от грешките ....свои .... чужди ....каквото дойде. Иначе Панда добре е че се учиш и от печалбите.Всички го правим...............Но въпросът беше за загубата на пари а тя винаги идва от грешка. Ако си мислиш, че във възходящ пазар си направил пари и никога няма да бъркаш и допускаш грешки.....
                                Иначе отговора на въпроса ти "Как да стана портфолио мениджър?"......Преживей един пълен пазарен борсов цикъл......
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X