IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (EUBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
    Ами как да ви кажа, тези пичове откакто са на борсата все пари събират. Увеличения, заеми, продажби на активи, а пък не са показали кой знае какви резултати. Държат се над водата, ама нищо повече. Така ги виждам аз нещата.
    За 6 години ръста в продажбите се изразява в следното:
    2007 г. - 258 млн.
    2013 г. - 558 млн.

За дружество опериращо в условията на криза бих казал, че това не е никак лош резултат. Факт е че няма печалби, но това на този етап не е първоцел явно. А за растеж си трябват средства постоянно. Преди години и аз се чудех как ще връщат всички тези пари по облигациите които пуснаха тогава, но се справят.

Само цената на акцията дето беше по-различна тогава Но и тези дни ще се върнат!

Коментар

• Ами как да ви кажа, тези пичове откакто са на борсата все пари събират. Увеличения, заеми, продажби на активи, а пък не са показали кой знае какви резултати. Държат се над водата, ама нищо повече. Така ги виждам аз нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
        Колегата над теб ти е дал една примерна опция - хипотетична. Аз ще отговоря по-общо. Винаги има да се намери къде да се инвестират. За да изтеглят толкова пари, освен това трябва да има изготвена стратегия и тя трябва да е наистина много добра, за да бъде отпусната тази сума. А това е невероятно увеличение на оборотните средства (специално за тази фирма), което няма как да не се отрази на рентабилността. Евтин привлечен ресурс - финансов ливъридж, времето за инвестиция не може да бъде по-подходящо, което предвещава отлични резултати, лично според мен! Фирмата иска да расте (и то много) и това е един от начините да го направи!

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
          Хахаха! Много си потаен, никой не те разбра.
          Тайна майна.
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Аз имам акции тук и ми се иска да расте, но не съм много сигурен, че условията по кредита са толкова добри. Мернах, че е 4,75+ Euribor, което не е от най-изгодните, дори и за БГ стандартите.
            А иначе е добре да оперираш с повече пари, особено във времена на подем за автопродажбите, какъвто очаквам.
            Софарма е euribor+4
            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
              надявам се да не го приемеш като заяждане, но искам да попитам: КАК ще се отплати? би ли подкрепил оскъдните си доводи с повече хипотетична информация?
              Колегата над теб ти е дал една примерна опция - хипотетична. Аз ще отговоря по-общо. Винаги има да се намери къде да се инвестират. За да изтеглят толкова пари, освен това трябва да има изготвена стратегия и тя трябва да е наистина много добра, за да бъде отпусната тази сума. А това е невероятно увеличение на оборотните средства (специално за тази фирма), което няма как да не се отрази на рентабилността. Евтин привлечен ресурс - финансов ливъридж, времето за инвестиция не може да бъде по-подходящо, което предвещава отлични резултати, лично според мен! Фирмата иска да расте (и то много) и това е един от начините да го направи!
              The best things in life are free. The second best things are very expensive!
              не е препоръка

Коментар

• Аз имам акции тук и ми се иска да расте, но не съм много сигурен, че условията по кредита са толкова добри. Мернах, че е 4,75+ Euribor, което не е от най-изгодните, дори и за БГ стандартите.
                А иначе е добре да оперираш с повече пари, особено във времена на подем за автопродажбите, какъвто очаквам.
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Ти как точно го виждаш това нарастване на портфейла с 62%?
                  Ами като има евтин ресурс много лесно става - лично съм ходил в разни Еврохолдски авто дилъри и съм искал оферти в последните 2-3 г. и всички казваха - ние работим с Евролийз, ама ви препоръчваме или Райфайзен или лизинга на Пощата щото условията са по-изгодни.
                  Нали се сещаш, че това вече ще се промени.
                  А и какво са 30 мил. - 1000 автомобила - ще ги усвоят до края на годината
                  Не-заслужил инвеститор

Коментар

Този кредит близо 30 млн. лв. е много голям за нашите стандарти! Което означава само едно - искат фирмата да стане по-голяма и явно знаят как да го направят (самият факт, че кредитът е отпуснат е красноречив!). И това е добре, направено е в точния момент, когато пазарът отлепва - една такава капиталов инжекция сега, ще се отплати многократно в бъдеще на акционерите
                    надявам се да не го приемеш като заяждане, но искам да попитам: КАК ще се отплати? би ли подкрепил оскъдните си доводи с повече хипотетична информация?

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                      Май да! Ти как мислиш, че се прави портфейл?
                      Ти как точно го виждаш това нарастване на портфейла с 62%?

Коментар

Абе само на мен ли ми се струва странно да се взима 15 М кредит при портфейл от 24 М?
                        Май да! Ти как мислиш, че се прави портфейл?
                        Не-заслужил инвеститор

Коментар

Този кредит близо 30 млн. лв. е много голям за нашите стандарти! Което означава само едно - искат фирмата да стане по-голяма и явно знаят как да го направят (самият факт, че кредитът е отпуснат е красноречив!). И това е добре, направено е в точния момент, когато пазарът отлепва - една такава капиталов инжекция сега, ще се отплати многократно в бъдеще на акционерите
                          Абе само на мен ли ми се струва странно да се взима 15 М кредит при портфейл от 24 М?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
                            Ако все още има някой който иска да продава на 1.03 - 1.05 бих купил малко пакетче, а ако има и повече бройки и тях може ...
                            Бих ти продал пакетче ама на 1.25

Не е препоръка за ПК на ЦК

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              тук май продавачите се отдръпнаха леко, но не се предават?
                              Ако все още има някой който иска да продава на 1.03 - 1.05 бих купил малко пакетче, а ако има и повече бройки и тях може ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Евала на всеки който може да дръпне такъв кредит директно от западна банка!
                                Със сигурност условията ще са много по-добри от тези които ще получи от БГ такава.

А отделно че може да се градят някакви топли връзки с ВТБ групата и да има интересни финтове с тях след време
                                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                                не е препоръка

Коментар

Working...
                                X