IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
    Няма логика Гуньо, аз също съм на мнение,че рецесията не е свършила ,за разлика от теб.
    Кат се научат хората отново да работят, а не да правят само джажи ,които не стават за нищо,а само за дзверене и като започнат да правят отново качествени храни и дрехи и да плащат истинската им цена,рецесията ще е свършила!!!Ама това май скоро няма да стане,щото хептен много станаха тарикатите и на всичкото отгоре ни управляват!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
      Младежи аз вдигам ръце от прогнозите ви за какъвто и да било разтеж
      Бат Хахо казвам го само веднъж и повече мисля да не повтарям, debt crisis ако с печатане на пари от нищо пак повтарям от НИЩО се праи икономика, то ти си открил алхимията бате. За борсата няма да спорим, защото никой не знае какво ще стане, а що се отнася до циклите сега с сме голям МЕЧИ цикъл който трае 17 години и според него до 2016 - 2020 трябва да е свършил.
      Ако от НИЩОТО можеха да се печатат пари и всеки можеше да прави каквото си иска то България щеше да е Кувейт и аз нямаше да гоня на баба си пантофите навънка !!
      Няям повече забележки!
      Един лайк от мен

Коментар

• Младежи аз вдигам ръце от прогнозите ви за какъвто и да било разтеж
        Бат Хахо казвам го само веднъж и повече мисля да не повтарям, debt crisis ако с печатане на пари от нищо пак повтарям от НИЩО се праи икономика, то ти си открил алхимията бате. За борсата няма да спорим, защото никой не знае какво ще стане, а що се отнася до циклите сега с сме голям МЕЧИ цикъл който трае 17 години и според него до 2016 - 2020 трябва да е свършил.
        Ако от НИЩОТО можеха да се печатат пари и всеки можеше да прави каквото си иска то България щеше да е Кувейт и аз нямаше да гоня на баба си пантофите навънка !!
        Няям повече забележки!

Коментар

• Първоначално изпратено от jasonbeck Разгледай мнение
          Да, сори, ма тои си знае
          А така,рекни му го.
          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Това искаше да го кажеш на Хахо,нали?
            Аз съм на твоето мнение!
            Да, сори, ма тои си знае

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
              Не на теб Хемилио на теб ... искаше да го каже
              Няма логика Гуньо, аз също съм на мнение,че рецесията не е свършила ,за разлика от теб.

Коментар

Аз съм на твоето мнение!
                Не на теб Хемилио на теб ... искаше да го каже

Коментар

• Първоначално изпратено от jasonbeck Разгледай мнение
                  Определено ги бъркаш циклите и същите които не трябва да слушаш са те излъгали че сме излезнали от рецесия. То ако се замислиш а Америка не е имало рецесия, само опасения

Интересно ми е и в кой бизнес работиш? Кое следиш защото повечето сфери са в нечовешка стагнация, такава конкуренция че профита е тънък като косъм. Затова има балон особенно в ИТ и всичко.
                  Аз съм на твоето мнение!

Коментар

Пич,всичко това важеше до 2008г.
                    Пазара вече не е същия
                    Границите на циклите са много размити.
                    Кажи ми ти на какво отгоре реши,че сме цъфнали и ще връзваме?
                    Книжките които си чел вече не са актуални.
                    Пазара ,забрави да споменеш ,че се движи също от алчност и страх.
                    А стадото се плаши вече много лесно,понеже устоите на пазара се промениха.
                    Добре дошъл в 21- ви век.
                    Определено ги бъркаш циклите и същите които не трябва да слушаш са те излъгали че сме излезнали от рецесия. То ако се замислиш а Америка не е имало рецесия, само опасения

Интересно ми е и в кой бизнес работиш? Кое следиш защото повечето сфери са в нечовешка стагнация, такава конкуренция че профита е тънък като косъм. Затова има балон особенно в ИТ и всичко.

Коментар

• Пич,всичко това важеше до 2008г.
                      Пазара вече не е същия
                      Границите на циклите са много размити.
                      Кажи ми ти на какво отгоре реши,че сме цъфнали и ще връзваме?
                      Книжките които си чел вече не са актуални.
                      Пазара ,забрави да споменеш ,че се движи също от алчност и страх.
                      А стадото се плаши вече много лесно,понеже устоите на пазара се промениха.
                      Добре дошъл в 21- ви век.

Коментар

• Значи с вас 3 мата трябва да се започне от А,Б,В какво е макроикономика, кое движи пазара, икономически цикли и т.н. и т.н. много работа трябва над вас, ако евентуално ще станете трейдъри едно 2-3 години минимум.
                        Значи в момента в главите ви такъв хаос, че тотално се разминавате с икномическите цикли, злато, акции, бондовете, бичи пазар, мечи пазар и т.н.
                        Нямам време да пиша образователни постове във форума, но айде днес ще ви отделя 10 минути:
                        Макроикономика и Икономически Цикли.
                        В момента все още излизаме от цикъла на рецесията:
                        Какво е типично за цикъла на рецесията:
                        1. Несигурност
                        2. Парите са под дюшеците, по банките и кеш.
                        3. Парите са в сигурно нискорискови активи - ЗЛАТО (за тва и цената на златото стигна 1900 през 2008-2009 г.).
                        4. Акциите са на дъното (много рисков актив по време на рецесия и криза).
                        5. Парите са в бондове (нискорисков актив)
                        6. Специално за златото - сигурен актив, който не плаща дивидент, няма растеж става само ако няма къде другаде да си сложиш парите, инвестира се там при големи кризи.
                        7. Лихвите на 0
                        8. QE печатат се пари и се наливат в икономиката.
                        9. Мечи пазар - акциите падат (тогава е момента да се шортят акциите)
                        10. Ниска инвестиционна активност - няма ИПО-та няма нищо.
                        11. Липса на кредит и пари в системата - никой не дава на заем пари, следователно парите не се мултиплицират и пари няма.
                        12. БВП - пада или стои на 1 място
                        13. Безработицата расте.
                        14. Няма инфлация
                        15. Имотите падат

В момента излизаме от периода на рецесията и навлизаме в периода на Растеж.
                        Какво е типично за периода на растеж:
                        1. Сигурността се завръща - с нея и апетита за РИСК и инвестиции в по-рискови активи но с по голяма възвръщаемост (парите почват да отиват към акции не само на големи компании а и малки високо рискови компании).
                        2. Парите почват да излизат от ЗЛАТО - апокалипсиса е минал, злато не ни трябва, златото не дава дивидент, капитала е паркиран там и нищо, за това и пада цената на златото вече е на 1200.
                        3. QE почва да намаля и спира
                        4. Лихвите почват плавно да се покачват.
                        5. Безработицата пада
                        6. БВП почва да расте
                        7. Инфлацията бавно почва да расте (по-високата инфлация идва в края на периода когато икономиката работи на 100%).
                        8. Инвеститорите вадят кеша от дюшеците и банките и почват да инвестират, в нови бизнеси в нови компании в акции
                        9. Кредита почва да се увеличава.
                        10. Потреблението се увеличава
                        11. Бичи пазар -акциите растат
                        12. Хората са готови да поемат повече риск
                        13. Има ИПО-та има инвеститори
                        14. Парите излизат от сигурни ниско рискови активи (кеш, злато, бондове) и отиват на борсата (акции).
                        15. Имотите почват да растат.

Та вие умници с какъв акъл шортите пазара като в момента сме в началото на цикъла на растеж????

Пазара се шорти в мечи пазар - като се очаква спад на икономиката и рецесия.

От тук нататък икономиката ще расте, с каква логика очаквате пазара да падне.

На вас макроикономически са ви объркани расъждениата не сте наясно:
                        1. В кой цикъл се намира икономиката.
                        2. Кое е характерно за циклите на растеж и рецесия.

Не мога да ви мисля много сте зле

Коментар

• Хахо- НИКОГА,НИКОГА,НИКОГА, НЕ подценявай историята.
                          Тя винаги се повтаря,било то и видоизменена,да не говорим,че новите неща са добре забравени стари.
                          А който не си е научил урока- получава слаб 2.

Коментар

Нищо не разбрах от тия графики.
                            Някакво видео, някакви графики, какво било ставало в миналото, кой какво бил казал ... ала-бала.
                            Няколко съвета от мен за начинаещи трейдъри:
                            1. Никога не трейдвайте по разни видеота или статии или коментари на този и онзи ... пълно е с "Анализатори" който ще ти кажат какво ли не за да си заработят заплатата. Трейдвайте само по вашите си анализи и убеждения.
                            2. Никога не трейдваите по измислените нива на супорт и ресистанце и по разни графики ала-бала. Пазара е много по комплексен от разни графики и опънати черти нагоре надолу няляво и надясно. Нивата на супорт и ресистанс може би вляят само около 10% върху пазара. Най-големият фактор върху пазара е психологията на трейдърите и инвестирорите.
                            3. Никога не се водете по статистики от минали периоди. Тове че е станало нещо си през 2005 години не значи че ще се повтори и през 2015. Това че миналата година Март е бил пазара нагоре не означава че и този Март ще е нагоре. Пазара се движи не от исторически статистики, а от икономически очаквания.
                            Хаха баце за точка пръва си прав, това го подкрепям, ама точка 2 за размотаните линии, тука вече си ударил греда а точка 3 и Наполеон и Хитлер са си мислили същото за Русия ама са яли тоягата, по предвазливата па да видим
                            Вчера нали виде Fibo нивата колко са неглиже в DAXa

Коментар

Нищо не разбрах от тия графики.
                              Някакво видео, някакви графики, какво било ставало в миналото, кой какво бил казал ... ала-бала.
                              1. Никога не трейдвайте по разни видеота или статии или коментари на този и онзи ... пълно е с "Анализатори" който ще ти кажат какво ли не за да си заработят заплатата. Трейдвайте само по вашите си анализи и убеждения.
                              2. Никога не трейдваите по измислените нива на супорт и ресистанце и по разни графики ала-бала. Пазара е много по комплексен от разни графики и опънати черти нагоре надолу няляво и надясно. Нивата на супорт и ресистанс може би вляят само около 10% върху пазара. Най-големият фактор върху пазара е психологията на трейдърите и инвестирорите.
                              3. Никога не се водете по статистики от минали периоди. Тове че е станало нещо си през 2005 години не значи че ще се повтори и през 2015. Това че миналата година Март е бил пазара нагоре не означава че и този Март ще е нагоре. Пазара се движи не от исторически статистики, а от икономически очаквания.
                              Всички тези неща ги знаем. Те са и верни и неверни. Никой не отрича комплексността. Само че едно нещо което може да е измишлиотина, обаче повечето хора го гледат дава повече резон да го гледаш и ти. Защото психологията няма да разбереш на 1 човек а камо ли на целият пазар. И излиза така че ти отричаш всичко, само себе си и способностите ти да гадаеш.
                              Ти на нас казваш, че търгуваш само с гадаене? Аз друго не чувам. Може да си психолог, ама как разчиташ психиката на милиони хора без да ги знаеш дори кои са?

Коментар

• Нищо не разбрах от тия графики.

Коментар

Working...
                                X