If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не ми е ясен един въпрос , касаещ двата индекса Dow Jones Industrial и DAX.
Първия падна от върха с 12%, а втория с близо 24%. На какво се дължи тази двойна разлика, да има 2-3% разбирам, ама двойна разлика не ми е ясно.
Все пак пазарите са глобални, капиталите хвърчат навсякъде.
Да не говорим, че големите инвест. банки препоръчваха да се излезе от америка, като достигнал върха си и да се инвестира на европейския пазар. То май е трябвало точно обратното да се направи.
Дайте разумни обяснения, колегите с по-голям опит на международните пазари.
обамата е казал на акулите ко падне с много ше стрелям
Първия падна от върха с 12%, а втория с близо 24%. На какво се дължи тази двойна разлика, да има 2-3% разбирам, ама двойна разлика не ми е ясно.
Да не говорим, че големите инвест. банки препоръчваха да се излезе от америка, като достигнал върха си и да се инвестира на европейския пазар. То май е трябвало точно обратното да се направи.
важно е какво рисуват двата а не кой с колко е паднал!!Или кой автомобил изхвърля по-малко вредни емисии!!!
сагласен сам. никои не може да е винаги успесен. zатова, аz гледам да имам поне 10 дни в месеца, които не 4ета несто zа паzара. просто 4овек требва да се абстрхира. така откривам нови неста и преусмислам грескитсе си.
рано или касно има бум, но zатова 4овека требва да има дефиниран риск и дисциплина, беz никакво НО.
Даимлер ме zаболе около Гарциа, макар 4е не бе голема поzициа, но ми даде ваzможност да откриа други неста. Там просто не следвах дисциплината си и както ти каzа бех в сериа и се усрах.
Отново, твърде много усилия и нерви. На мен поне ми харесва да си сравнявам доходността на спекулативната част на портфейла с дългосрочната ми част. Спекулативната ми отнема 99,9% от времето - а доходността и е дори по-ниска от тази на дългосрочната ми част Реално ако го правех за пари просто нямаше да се занимавам със спекула - не си заслужава като време/пари. И го приемам много повече като забавно хоби, отколкото като нещо сериозно. Всъщност грешка - от спекулата печеля добре само при падащи пазари. Така че има някакъв смисъл от нея и извън забавленията - но не кой знае колко голям спрямо времето което и отделям
Да, добър си - но това за което служиш е за диверсификация на грешките на всички останали, също както и те. никоя стратегия която залага на силен човешки фактор извършващ постоянни действия и изискваща огромна концентрация не е добра стратегия. Сега си влязъл в ритъм, но нищо не пречи след месец да се разсеяш нещо. Я от добро, я от лошо и да почнат да ти се скапват резултатите.
сагласен сам. никои не може да е винаги успесен. zатова, аz гледам да имам поне 10 дни в месеца, които не 4ета несто zа паzара. просто 4овек требва да се абстрхира. така откривам нови неста и преусмислам грескитсе си.
рано или касно има бум, но zатова 4овека требва да има дефиниран риск и дисциплина, беz никакво НО.
Даимлер ме zаболе около Гарциа, макар 4е не бе голема поzициа, но ми даде ваzможност да откриа други неста. Там просто не следвах дисциплината си и както ти каzа бех в сериа и се усрах.
не сам сагласен. не е нужно всеки ден да си ватре в action-a. стида един пат. това не е хаzарт. има месеци с които 4акас такива дни.
и таи като си говрим: az сам пускал доста сделки досега.
много добар пример X, FCX, Vale, Daimler, BMW, Porsche, Emerging Markets, EUR/USD, USD/NZD. Норилск Никел itn.
вси4ки са били в рамките на дни до месеци. и вс4ки са фундаментални.
кажи ми колко от тех не са на пе4алба?
единствените ми zагубе, 4е по време на Гарциа, влеzной тварде ранио Даимлер лонг. това бе спекулативно, но другите И стоповете са несто прекрасно
Да, добър си - но това за което служиш е за диверсификация на грешките на всички останали, също както и те. никоя стратегия която залага на силен човешки фактор извършващ постоянни действия и изискваща огромна концентрация не е добра стратегия. Сега си влязъл в ритъм, но нищо не пречи след месец да се разсеяш нещо. Я от добро, я от лошо и да почнат да ти се скапват резултатите.
Коментар