IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Оф - няма ли начин да продължи уикендът няколко дни още

Треперя от ужас, че пак ще ни бият по тимбериците, а те са вече целите в синки и цицини и бушони.

Виждания: какво виждания - разумът показва, че пазарите трябва да обърнат - още Азия трябва да почне да бие мишкуняците - ама мишкуняците вече са ного - размножават се бръзо, разум нямат, само мишкунящина.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Как ще отвори азиатския маркет....някакви виждания....
      Гледам банките на дах са малко нагоре.....
      Ако утре падне дах, може би ще има корекция от няколко сесии...

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
        Китай е най-големият автомобилен пазар в света.20% спад там означава поне 5милиона коли по-малко продадени....
        така е, но не виждам причини за 20% спад.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Финансовата криза не е при западните икономики а при туземците от БРИКС. САЩ и ЕС са около 2/3 от пазара на БМВ. Дори и останалите туземци да свият обем си с 20 процента, то ръста от ЕС и САЩ ще го компенсира и обема на продажбите ще е на практика без изменение. Как ги видя да фалират не знам?
          За да се случи сценарият ти трябва да покажеш механизъм по който заразата от Русия, арабският свят, Латинска Америка, ЮАР, Австралия ...ще се пренесе до потребителят на запад.
          Китай е най-големият автомобилен пазар в света.20% спад там означава поне 5милиона коли по-малко продадени....

Коментар

Не разбирам песимизма на пазара за БМВ. Пазара им в САЩ и Китай е еднакъв по обем. Европа расте и ще продължи да расте. Дори и да има спад при туземците, то той би бил компенсиран от ръста в западните пазари.
            Европа като цяло, и в частност особено Германия, е експортно ориентирана. При страх от забавяне в САЩ и Китай е нормално пазарът да реагира така.

"Европа расте и ще продължи да расте." - Много смело твърдение, което на много хора, включително и на мене, би им се искало да е вярно. БНП на еврозоната е все още под нивата от преди кризата. Търговията вътре в самата еврозона създава постянни дисбаланси, отрицателно търговско салдо и натрупване на дълг на периферията. Иска ми се да вярвам, че това, което виждаме сега не е само временно съживяване.

Между другото Даксът не е ли прекалено натоварен с експортьори? Европейските small caps не бяха ли по-добрия избор?

Коментар

• Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
              Понеже разисквате пазара на луксозни стоки, а те са предимно за богатите

- Тате, тате, вярно ли кризата ще удари всички?
              - Не тате, кризата ще удари само богатите, на нас направо ще ни Е*Е майката...
              The Depression's impact on people:
              Consumer spending (in billions) on selected items, 1929-33

1929 1933
              Food $19.5 $11.5
              Housing $11.5 $ 7.5
              Clothing $11.2 $ 5.4
              Automobiles $ 2.6 $ 0.8
              Medical care $ 2.9 $ 1.9
              Philanthropy $ 1.2 $ 0.8
              Historical Statistics of the United States, p. 319.
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
                Понеже разисквате пазара на луксозни стоки, а те са предимно за богатите

Коментар

• Понеже разисквате пазара на луксозни стоки, а те са предимно за богатите

Коментар

• Ами така е - трябват по-адекватни човеченца.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Хора - не мислите ли, че визуалните изразни средства н Инвесторът са ного скучни? 11 най-обикновени човеченца вдясно от полето за писане. Не трябва ли да има по-подходящи като за тоя форум? Някои идеи само:

- Човеченце, ревящо пред разрушена фабрика.
                      - Човеченце, скубещо косите си пред сриваща се графика.
                      - Човеченце, танцуващо дивашки пред бръзо растяща графика.
                      - Човеченце спящо във въртящо се столче пред графика с нищожни колебания.
                      - Човеченце, просещо с протегнат очукан милионерски цилиндър, вместо работнически скъсан каскет.
                      - Човеченце, гушкащо любовно купчина златни кюлченца и усукващо се похотливо около.
                      - Човеченце, чипкащо се във варел с петрол.
                      - Анимирана банкнота с хипито-президент.
                      - Анимирана банкнота с Косматият.
                      - Анимирани огромни пулсиращи бутони съответно с надписи "купува" и "продава".

И други подходящи работи.
                      +1
                      Ипе-КЕФИШ
                      "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Хора - не мислите ли, че визуалните изразни средства н Инвесторът са ного скучни? 11 най-обикновени човеченца вдясно от полето за писане. Не трябва ли да има по-подходящи като за тоя форум? Някои идеи само:

- Човеченце, ревящо пред разрушена фабрика.
                        - Човеченце, скубещо косите си пред сриваща се графика.
                        - Човеченце, танцуващо дивашки пред бръзо растяща графика.
                        - Човеченце спящо във въртящо се столче пред графика с нищожни колебания.
                        - Човеченце, просещо с протегнат очукан милионерски цилиндър, вместо работнически скъсан каскет.
                        - Човеченце, гушкащо любовно купчина златни кюлченца и усукващо се похотливо около.
                        - Човеченце, чипкащо се във варел с петрол.
                        - Анимирана банкнота с хипито-президент.
                        - Анимирана банкнота с Косматият.
                        - Анимирани огромни пулсиращи бутони съответно с надписи "купува" и "продава".

И други подходящи работи.
                        Last edited by Императорът; 15.01.2016, 21:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          И аз това щях да пусна. Горките автомобилни производители, още малко и ще фалират... (538 горко плачещи човеченца)

Коментар

• http://www.acea.be/uploads/press_rel...1512_FINAL.PDF

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Интересно когато стане въпрос ,дали да си купят един един хляб или един телевизор ще изберат телевизора..... зависи от времето....
                              Не пиша за нещо което ще стане днес или утре ,но ни чака следващата финансова криза в рамките на две,три години и долара може да не е следващото платежно средство....
                              Е чакай сега ти не си в потенциалните клиенти на нови Даймлер и БМВ

Коментар

Монти, не си схванал как работят пазарите и затова се впускаш в конспирации. Събитията до този момент бяха очаквани. Всеки мислещ човек очакваше срива на суровините и с него икономиките на туземците. Нормално е да има тежка волатилност при този процес и в незасегнати и дори печеливши сектори. Аз не купувам пазара а само неща, които имат минимална експозиция към суровини и суровинни икономики. Аз не обичам да ловя кинжали. Колко народ купува петрол през последните години? Хората знаят цената но не и стойността. Осъзнавам, че е възможно да съм подранил и да не съм улучил дъното, но затова не се влиза наведнъж. След днешните покупки съм взел вече около 3/4 от желаното на чуждите пазари. Определено не е много и долу горе е колкото експозицията ми в Гагарин а тя е шестата по обем в портфейла ми. Преценил съм си риска.
                                Лека и доходна.

Интересно когато стане въпрос ,дали да си купят един един хляб или един телевизор ще изберат телевизора..... зависи от времето....
                                Не пиша за нещо което ще стане днес или утре ,но ни чака следващата финансова криза в рамките на две,три години и долара може да не е следващото платежно средство....

Коментар

Working...
                                X