If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Уж си Монетов, а не правиш разлика между реален актив и "напомпани пари". Точно защото се печатат пари без покритие, пазарите трябва да вървят нагоре и златцето и сребърцето и т.н. - защото е нормално хората да бягат от безконтролно печатаните пари към реални активи.
Реалната икономика била в каналът... сигурно колите и камионите дето продава Daimler са виртуални?
Не го приемай като заяждане, но темата за печатането беше на дневен ред през 2009-та. Пускането на печатниците даде сигнал към умните пари, че ЦБ ще вземат решителни мерки да не позволят повече фалити. Това лично за мен наклони везните и затова и тогава купувах без да се притеснявам. Проблемът е че истинските идиоти вместо да свалят ливъриджа те го качиха и то в пъти.Играл ли си монопол? Ако си играл нали се сещаш какво става когато всеки от играчите е инвестирал на макс и потънал в заеми и се появи изненадващ разход? Как почва всеки да бута хотели и да ипотекира? Та пак да ти кажа да не го приемаш като заяждане, но съветът ми към теб е да вземаш да попрочетеш нещо вместо да постваш по десет пъти на ден как само ти си умният а всички други са идиоти Например прочети Талеб. В Черният лебед, той поне 50 пъти обяснява, защо думи могъщ и велик не означават абсолютно нищо на борсата. Мога да ти дам безброй примери. Нокия бяха такива, Щарп бяха такива. Сега защо се борят за оцеляване? Други могъщи и велики защо фалираха?
ПРАВ СИ но да предположим че преди 1 месец си имал 1000 акции на Дойче Банк и на ниво от 22 си ги продал сега с кеша ако вярваш още на банката щеше да си купиш 1460 акции,добре се печили на падащ пазар ако продаваш а не като държиш,а всичко върви към много, много голям спад и надали в обозримо бъдеще DAX ще е на нива от 12 000 и повечеНе е необходимо да си професор по икономика за да се види това
Ми, ако всички вярваме че ще спечелим от голяЯМ спад, то не се връзва общата картина, нали!
Затова и къртят индексите последователно, редувани с мощни ръстове за обиране на стопове, нали винаги ги препоръчват. Просто не позволяват паника, и това е защото не искат да правят милионери паникьорите 2008 е твърде скорошно събитие.
Ако имам 1К акции на ДБ е ясно, че при всеки възход на индекса ще ги хеджирам с два къси DAX.
Някой колега беше казал отдавна че при падащ пазар, продаваш купуваш, а при растящ пазар купуваш продаваш, не е много сложно на думи.
ПРАВ СИ но да предположим че преди 1 месец си имал 1000 акции на Дойче Банк и на ниво от 22 си ги продал сега с кеша ако вярваш още на банката щеше да си купиш 1460 акции,добре се печили на падащ пазар ако продаваш а не като държиш,а всичко върви към много, много голям спад и надали в обозримо бъдеще DAX ще е на нива от 12 000 и повечеНе е необходимо да си професор по икономика за да се види това
Въобще не си прав. Просто човекът който му е продал акциите на ДБ на 22 евро е мишкуняк и идиот. Какво значение има за един император някакви си спадове. Важното е да притежаваш и да си велик ДБ може и на едно евро да падне, важното е че ДБ са велики и могъщи и са на пазара от незнамсиколкогодини и са преживяли незнамситамакаквоси
Импе, ти за мен не си нито инвеститор нито трейдър а по-скоро спестител. Много вероятно е затова да разсъждаваш по този начин.Борсата по принцип служи за да купуваш разни неща за един лев и да ги продаваш после за два. После да купиш за два и да продаваш за четири и т.н. Тоест да си увеличаваш капитала като междувременно се издържаш от това
Уж си Монетов, а не правиш разлика между реален актив и "напомпани пари". Точно защото се печатат пари без покритие, пазарите трябва да вървят нагоре и златцето и сребърцето и т.н. - защото е нормално хората да бягат от безконтролно печатаните пари към реални активи.
Реалната икономика била в каналът... сигурно колите и камионите дето продава Daimler са виртуални?
Импе, избяга ли от акцийките на БМВ или се надяваш сега като петрола се увеличава да коригират и те?
Абе добре ве Импе ти си ебаси рибата, когато акциите летяха от 2012 до сега с напомпани пари (а ти самия пишеш, да не печатат) еее ако не печатат то акциите знаеш ли къде отиват ?!? Аз щи кажа - много много надолу. В момента акциите се търгуват на някви идиотски нива също като през 2007/08 това не може да продължи вечно Ако САЩа не бяха правили идиотщини с оня брадатия да хвърли куп трилиони на пазара, а го бяха оставили пазара той от само себе си щеше да се опрай криво ляво и щеше да се нагоди с реалната икономика, а сега реалната е в канала и вие очаквате акциите да летят - еееми не става просто и от фундаментална ако щеш и от техническа гледна точка не става ...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Тъкмо това щях да напиша и аз. Не ме интересува кой ще ми се обиди - пазарът се движи от слабоумни, които въобще не знаят чий го дирят на борсата.
А аз чаках отчетите, за да възстанови пазарът - ама че наивно. Утре Allianz може да падне на 90 кинта, защото сме направили само 10% ръст, а не 1000%, а управляваните ни активи не са се увеличили от 1.9 ГБ на 10 ГБ.
Абе добре ве Импе ти си ебаси рибата, когато акциите летяха от 2012 до сега с напомпани пари (а ти самия пишеш, да не печатат) еее ако не печатат то акциите знаеш ли къде отиват ?!? Аз щи кажа - много много надолу. В момента акциите се търгуват на някви идиотски нива също като през 2007/08 това не може да продължи вечно Ако САЩа не бяха правили идиотщини с оня брадатия да хвърли куп трилиони на пазара, а го бяха оставили пазара той от само себе си щеше да се опрай криво ляво и щеше да се нагоди с реалната икономика, а сега реалната е в канала и вие очаквате акциите да летят - еееми не става просто и от фундаментална ако щеш и от техническа гледна точка не става ...
Пожелавам, занапред да мислиш в насока за оптимизиране на данък печалба
точно тъй, виж ако бях някой фонд или банка да седна да ревна и ФЕДа да ме спаси или ЕЦБ мда ама не съм. Фонда е регистриран на баба си у пантофите и плаща 0 данъци на милиярди, губи парите и работните места на милиярди, че и хората му плащат загубите, а печалбите той си ги къта ...... Е аз като загубя,какво прайм?!? че ако случайно спечеля някоя жълта стотинка и да се наредя на опашката за данъци ли Мммнне не мисля тъй като печалбите ми не са кой знае какво остава и от сиромаха последната риза да вземат, айде нема нужда
обмислена инвестиция в рамките на 4 сек. това е добро за данъчните не ме занимавай, те няма да ми върнат загубите сега така, че не мисля въобще да им се обяснявам на тях за каквото и да било
Пожелавам, занапред да мислиш в насока за оптимизиране на данък печалба
Тоя Даймлер ми еВа бойната слава.
Никакъв фундамент във фрийфола.
Пълен ташак ....
Сърби ме да усреднявам, ама явно има още надолу ....
Сегашното пакетче ми е на 77 еврака ... Хваля се, щото никой не споделя колко дебело дърво е изял. Колеги, да бъдем по-конкретни!
Тъкмо това щях да напиша и аз. Не ме интересува кой ще ми се обиди - пазарът се движи от слабоумни, които въобще не знаят чий го дирят на борсата.
А аз чаках отчетите, за да възстанови пазарът - ама че наивно. Утре Allianz може да падне на 90 кинта, защото сме направили само 10% ръст, а не 1000%, а управляваните ни активи не са се увеличили от 1.9 ГБ на 10 ГБ.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар