IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    Какво значи все още, баланса на ФЕД е раздут за 50 години напред!
    Не искат, по-скоро не могат да се конкурират, без да вкарват войска в преговорите! Ако за теб това е даденост и не влияе на индексите, аз просто го имам предвид!
    П.С Много ми приличаш на партийните дейци от Соца, и те си мислеха че са безсмъртни понеже са в услуга на властта, успехи
    Питам те съвсем човешки: Кое те кара да мислиш, че ФЕД/САЩ все още печатат пари.

Може да съм пропуснал нещо и затова те питам.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Преди няколко месеца ми звъни някаква девойка от банка, в която имам сметка. И нашата започва - Г-не, ние ви предлагаме да закупите акции/дялове (не помня какво точно ми каза) от еди-кой си фонд. Вашите пари по сметка Ви носят не повече от 0.5% лихва (казва го с лека насмешка), а фондът ни за последните 5 години би ви донесъл над 10% годишно.

Аз изчаках търпеливо 2-3 секунди да си довърши изречението, но явно това беше краят му.

И аз я попитах като лаик - 10% лихва или доходност?

Тя леко се смути, но накрая каза - Да, това е доходност за минал период, ако бяхте инвестирали.

Аз и казах - Благодаря! Ще си помисля.
      +++

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Да - бяха на мънинка-мънинка загуба. Това е нормално при падащи пазари - при положение, че Алианц България инвестира основно извън България и инвестира реално, а не в свои собствени компании, които реално не се търгуват извън пенсионните фондове. Другите пенсионни компании, които наистина инвестират РЕАЛНО, са близо до нас по резултати.

Защо хората да бягат от компаниите на Бъфет? Не е нито фалитак, нито мошшшшшеник. Allianz има ного собственици.
        Преди няколко месеца ми звъни някаква девойка от банка, в която имам сметка. И нашата започва - Г-не, ние ви предлагаме да закупите акции/дялове (не помня какво точно ми каза) от еди-кой си фонд. Вашите пари по сметка Ви носят не повече от 0.5% лихва (казва го с лека насмешка), а фондът ни за последните 5 години би ви донесъл над 10% годишно.

Аз изчаках търпеливо 2-3 секунди да си довърши изречението, но явно това беше краят му.

И аз я попитах като лаик - 10% лихва или доходност?

Тя леко се смути, но накрая каза - Да, това е доходност за минал период, ако бяхте инвестирали.

Аз й казах - Благодаря! Ще си помисля.

Коментар

Освен общи приказки, тип - Сутрешен блок по ТВ, ти така и не ми отговри на въпросите.
          Повтарям ги, без политическите окраски в тях:

"..........................., но я ми кажи, продигале, защо смяташ, че САЩ все още печатат пари? Кое те кара да мислиш така?"
          Какво значи все още, баланса на ФЕД е раздут за 50 години напред!
          Не искат, по-скоро не могат да се конкурират, без да вкарват войска в преговорите! Ако за теб това е даденост и не влияе на индексите, аз просто го имам предвид!
          П.С Много ми приличаш на партийните дейци от Соца, и те си мислеха че са безсмъртни понеже са в услуга на властта, успехи

Коментар

За съжаление, се налага да осведомя теб и вероятно още мнозина, че независимо какво казват по водещите медии, явно справедливият пазар и честни отношения между хората все още не са на дневен ред и политиката е доста по свободна от пазара
            А, ако за теб всеки, който не подържа официалната пропаганда е цитирам: „русофил и най-вече американофоб“ е време да те осведомя, че ти си в зависимост, а не „враговете на демократичните ценности“

Аман от хардлайнери пионери със звездички на пионерската връзка.
            Освен общи приказки, тип - Сутрешен блок по ТВ, ти така и не ми отговори на въпросите.
            Повтарям ги, без политическите окраски в тях:

"..........................., но я ми кажи, продигале, защо смяташ, че САЩ все още печатат пари? Кое те кара да мислиш така?"
            Last edited by anon6706; 05.02.2016, 20:57.

Коментар

Значи, като започнете да намесватне политиканстване в търговията и направо ми идва да затворя браузера и.... да извадя маузера.

Явно е, че си русофил и най-вече американофоб, но я ми кажи, продигале, защо смяташ, че САЩ все още печатат пари? Кое те кара да мислиш така?
              За съжаление, се налага да осведомя теб и вероятно още мнозина, че независимо какво казват по водещите медии, явно справедливият пазар и честни отношения между хората все още не са на дневен ред и политиката е доста по свободна от пазара
              А, ако за теб всеки, който не подържа официалната пропаганда е цитирам: „русофил и най-вече американофоб“ е време да те осведомя, че ти си в зависимост, а не „враговете на демократичните ценности“

Аман от хардлайнери пионери със звездички на пионерската връзка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Не знаех, че Daimler фабрикуват прасета, ама щом казваш....
                Ами хайде кажи ми, когато ти падне цената на бензина, ти по-често кола ли си купуваш или пържоли? Освен нови акции на Алианц.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Знаеш че до сега имало е поне 10 кризи от 2008 г и излизането е с решения който да ударят стоповете на късите.....
                  Сантимента на маркета е мечи и обръщането е с нещо съществено а не с празни приказки..... Така че трябва жабче ли, зайче ли....иначе ще има слалом...
                  Ще я чуем Йелън другата седмица, но личното ми мнение е, че банковото лоби, което притежава де-факто ФЕД, е решило да жертва борсата, а не парите си. Балансът на ФЕД достигна астрономически стойности и повече няма накъде да ходи, защото става невъзвръщаем. Дори да не вдигат повече лихви тази година, кутията на Пандора е отворена. Ясно е, че в обозримо бъдеще (3-5 години) няма да има нови количествени улеснения. Говоря какво мисли пазарът, а не какво ще се случи. Нали борсата отразява очаквания, а не реалностите в бъдещето.
                  Last edited by anon6706; 05.02.2016, 20:43.

Коментар

Спестените пари от евтин петрол в Китай ще отидат главно за покупки на свинско (потреблението на Императора), а пък цената му е определяща за инфлацията там, т.е. инфлацията ще се покачи и няма да има възможност за нови стимули, не, че последните помогнаха.
                    Не знаех, че Daimler фабрикуват прасета, ама щом казваш....
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                      Пенсионните в БГ,ако не бъркам!?
                      Сетих се, не за друго ами щото непрекъснато ги споменаваш!Пък аз говоря на познати да бягат оттам дето е фалитака-дъртак, Бъфет! Апропо в Алианц - Германия тоз мушеник не е ли акционерин?
                      Да - бяха на мънинка-мънинка загуба. Това е нормално при падащи пазари - при положение, че Алианц България инвестира основно извън България и инвестира реално, а не в свои собствени компании, които реално не се търгуват извън пенсионните фондове. Другите пенсионни компании, които наистина инвестират РЕАЛНО, са близо до нас по резултати.

Защо хората да бягат от компаниите на Бъфет? Не е нито фалитак, нито мошшшшшеник. Allianz има ного собственици.

Коментар

Не знам дали "трябва". Аз само казвам, че падне ли 9250 , много бързо ще отидем под 9000. И това ми мислене е точно заради това, което ти казваш - че ДАКС се е "бетонирал" над 9300 нивото. Смятай каква лавина от стопове има под него. ( за мен по-реално е стоповете да започват в диапазона 9230-9200).
                        Знаеш че до сега имало е поне 10 кризи от 2008 г и излизането е с решения който да ударят стоповете на късите.....
                        Сантимента на маркета е мечи и обръщането е с нещо съществено а не с празни приказки..... Така че трябва жабче ли, зайче ли....иначе ще има слалом...

Коментар

Значи, като започнетге да намесватне политиканстване в търговията и направо ми идва да затворя браузера и.... да извадя маузера.

Явно е, че си русофил и най-вече американофоб, но я ми кажи, продигале, защо смяташ, че САЩ все още печатат пари? Кое те кара да мислиш така?
                          Разбира се не печатат вече - направо си ги фабрикуват в компютрите - цели ГБ фабрикуват електронно. И всички това правят, проклетидаса.

Затуй трябва нова световна интернационална валута базирана на златцето, ама това - друга тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Аноне , погледнах ДАХ от три месеца е паднал с близо 20% и в нивата около9300 се е бетонирал...
                            Трябва да има обрат поне от 10 %...нагоре
                            не е нормално...
                            Не знам дали "трябва". Аз само казвам, че падне ли 9250 , много бързо ще отидем под 9000. И това ми мислене е точно заради това, което ти казваш - че ДАКС се е "бетонирал" над 9300 нивото. Смятай каква лавина от стопове има под него. ( за мен по-реално е стоповете да започват в диапазона 9230-9200).

Коментар

В момента, просто колоса върти суче и не иска да се откаже от наркоманията наречена печатане на пари за неизвършен труд, с което почти никой от другите сили в света не е съгласен.
                              Значи, като започнете да намесватне политиканстване в търговията и направо ми идва да затворя браузера и.... да извадя маузера.

Last edited by anon6706; 05.02.2016, 20:32.

Коментар

Щатите правят някакви плахи опити за рали, но засега срещат стена от продавачи.
                                Има един риск за неделя - ще излязат данните на Китай с колко са им намаляли валутните резерви през януари. Очакванията са между 100 и 120 млрд. долара. Ако са повече и както китайците цяла седмица няма да работят, може да стане мътна и кървава другата седмица. Та това, според мен, е още една причина този петък да не се купува много, но ще видим. Има още няколко часа.

Аноне , погледнах ДАХ от три месеца е паднал с близо 20% и в нивата около9300 се е бетонирал...
                                Трябва да има обрат поне от 10 %...нагоре
                                не е нормално...

Коментар

Working...
                                X