IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    2. Този ковъред кол е абсолютна глупост подобна на тази да си хеджираш дългите акции с къси индекси. Направи си една табличка с възможните варианти след като си направил и ще се увериш. Ако искаш ми дай пример за да ти я направя аз и да ти докажа
    Tуканка ама пък хич да не съм съгласен с тебе.
    Донякъде си прав че ограничава печалбите, ама зависи от цикъла на пазара.
    Както бе определено бичи 2012.13,14 - ок.
    Ама за миналата година, тази и следващите когато пазара е сайдуей и бика вече е на последни издихания - за мен хеджирането си е задължително.
    А и зависи какво търсиш на пазара и каква ти е играта.

Да кажем целта ми е да си докарвам хубави дивиденти текущо и искам 6% доходност годишно, а капиталовата не ме интересува да е максималната, но пък и не искам някоя мечка да ми изяде главата.

Ето примерен портфейл с 70/20/10 индексни цефове / SH / cash който ми осигурява споменатия 6% дивидент.
    При спих на маркета с 30% портфейла ще е само на минус16, с дивидентите -10%, доста по смилаемо от 30% загуба, нали.
    Е, нагоре ще е същата работа, при 30% рали на маркета теоретично този портфейл ще направи 15-16% само. Ама като прибавиш и дивидентите стават 21-22%, пак се ядва мисля.
    Ако се правят и периодични ребалансирания цифрите даже още по добре ще изглеждат.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
      Мммоля Колега нали ти тъгруваш там на това БФБ е ?!? Значи ако изтрещя сега там едни 500 хил. лв и си купя акции и няма да повлиая на пазара ли ?!? Че нали ако за толкова пари си купя нещо си там Мишока или Жабока де да ги знам кви са и те ше литнат, как да нямам влияние над пазара Над немския дименсиите са други. А златото когато оня Сорос продаваше на 1600 какво се случи с него и той няма влияние на пазара така ли или оня Бъфет
      После ше ти постна табличката за това с кола да видиме глупости ли е или не е
      Аз на БФБ търгувам само пакети в спреда За да е по-лесно разбираемо и обяснимо може да сведеш пазара до двама играчи, които са намерили равновесна точка и са се договорили за цената на даден актив. Един бик и една мечка. Ти до момента си бил пас и в този момент се намесваш на едната страна. Да кажем че си решил да купуваш и си на бичата страна. Като купуваш изместваш бика и качваш цената. Тоест плащаш повече от това което пазарът е склонен да плати. Какво става тогава? На кого ще продадеш после? Мечката си е мечка а бикът не е склонен да даде повече от предишната цена. Реално се получава това че като качваш цената плащаш повече за нещо отколкото е реалната му цена.
      За стратегията ти с опции аз ще я направя таблицата. Ти само ми кажи каква е точно стратегията. Купуваш акции и едновременно какво продаваш? Путове или колове?
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Мммоля Колега нали ти тъгруваш там на това БФБ е ?!? Значи ако изтрещя сега там едни 500 хил. лв и си купя акции и няма да повлиая на пазара ли ?!? Че нали ако за толкова пари си купя нещо си там Мишока или Жабока де да ги знам кви са и те ше литнат, как да нямам влияние над пазара Над немския дименсиите са други. А златото когато оня Сорос продаваше на 1600 какво се случи с него и той няма влияние на пазара така ли или оня Бъфет
        Сорос продаде 500 000 унции ,по-малко от БГ златото но ни пусна по пързалката

Коментар

Той обясняваше, че покривал покупката на акциите си с продажба на опции.
          Не не покриваш просто си намаляваш загубата да речем от 100 на 90 все пак намаляваш загубата с 10% или ?!

Коментар

Всеки път като чета подобни алхимически формули се двоумя дали да се обаждам или не. Парите са си ваши и можете да си ги харчите както си искате в крайна сметка. Обаче пък от друга страна нали за това е форума. За да си помагаме. Та ще се опитам да ти помогна
            1. Забрави че някой мое да влияе на пазара. Колкото и пари да имаш целта ти трябва да е само една. Да направиш най добрата сделка и да си ги увеличиш масимално.
            2. Този ковъред кол е абсолютна глупост подобна на тази да си хеджираш дългите акции с къси индекси. Направи си една табличка с възможните варианти след като си направил и ще се увериш. Ако искаш ми дай пример за да ти я направя аз и да ти докажа
            Last edited by michaelis12; 06.02.2016, 13:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Аристотел е казал преди 2000 години, че най-честата познавателна грешка е склонността ни да виждаме ного повече еднообразие в обкръжаващият ни свят, отколкото реално съществува - и оттам: да обобщаваме факти и явления без реална корелация между тях.

Цитирам го по памет.

Американската икономика НЕ е въздушна - такива са някои компании в нея. Да сравняваш Zinga или LikedIn с Coca cola, Ford или Макдоналдс (най-големият собственик на НИ на света) е несериозно.

А това, че щом пазарът пада, всичко пада, се дължи именно на склонността на хората към абсурдни обобщения - което води до това, че продават това, което трябва да купуват. Разбира се, щом те продават, някой друг купува - и докато купува, се смее с доволно ехидство.

Ако тая идиотщина ескалира и Daimler падне на 30 кинта, ти няма ли да купуваш с доволно ехидство, за да направиш 10% доходност само от дивидент? Защото "пазарът" е въпрос на мнение и настроение. Дивидентът - това са реални пари, които пъкват по сметчичката ти.
              Значи Импе тази държава САЩ не струва 18 трилиона незнам как да ви го обясня. Население от 320 млн. не произвежда толкова и всеки един от тея 320 млн да има доход от по 100 хил долара на година. Импе тва не е Норвегия. Макдонадс ше глътнат вода и без тва бяха пред фалит и а дано !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Аз съм дал всичко. Какво за теб е Covered Calls?
                Той обясняваше, че покривал покупката на акциите си с продажба на опции.

Коментар

Това не го разбрах? Дата, пут/кол, страйк, цена?
                  Аз съм дал всичко. Какво за теб е Covered Calls?

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    LNKD и януарски 17 call 125, малко преди затваряне вчера
                    Това не го разбрах? Дата, пут/кол, страйк, цена?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Това за ГМ съм го чел и аз - но го разказват Боб Кийосаки и Доналдът. Нищо общо с Daimler - всяка компания има задължения - колко са компаниите, дето нямат емитирани облизвации например? Въпросът е какво е съотношението между тях и между приходите и печалбите.
                      Даймлер никога не съм ги следял. Ще ти обясня защо. Бъфет казва да не купуваме компании за които ще се притесняваме ако борсата затвори за 10 години. Даймлер подобно на епъл произвеждат боклуци които продават скъпо. Откъде знам ли? Знам защото съм карал луксозните им модели дълги години. Обаче мога да ти кажа относно разсъжденията ти , че например съм купувал рено на р/е 2 и то в момент в който това р/е го правеха дето се вика от продажба само на резервни части. Та смятай до какви крайности се стига при автомобилните Ако даймлер паднат на 30 вероятно бих ги купувал, но с единствената цел да ги разкарам на 60

Коментар

Е нали именно това му обяснявах и аз на Императорът Не просто да чете отчетите а да се научи да чете и между редовете им. Специално с ГМ Бъфет беше дал един пример, как не знам си колко години все на печалба, като едновременно с това задълженията им нараснали десетки пъти и бяха на практика фалирали.
                        По старата тема дълго мислех и още мисля. Дали да приемам че всичко е в цената или не. В крайна сметка мисля да се съглася с теб и да го приема за истина. Това наистина ще ми опрости сметките доста и така ще ми е по-удобно. Имам да те черпя за помоща с две думи Та като го приема за сега за аксиома че всичко е в цената ще се концентрирам само върху бъдещето и се надявам така да съм по-ефективен.
                        Всъшност аз винаги това съм правил, но чак сега го разбрах
                        Това за ГМ съм го чел и аз - но го разказват Боб Кийосаки и Доналдът. Нищо общо с Daimler - всяка компания има задължения - колко са компаниите, дето нямат емитирани облизвации например? Въпросът е какво е съотношението между тях и между приходите и печалбите.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          не си прав за даймлер. На всяка компания печалбата е една леко спорна категория. Има ли я, няма ли я, какви счетоводни стандарти как и влият. За това е хубаво човек да гледа и други показатели. Да вземем например към ЕБИТДА. Получава дсе ентърпрайз валю ебитда към то 3,3 - изключително ниско. да кажем че махнеш РД то от ебитдата - не те кефи решил си че това е само трошене на стойност е пак се получава 5,2

Автомобилните се търгуват на ниски ПЕ та, защото са циклични компании. И ако вярваш че световната икономика отива в киреча на тях ще им се сринат продажбите и печалбите. И тогава всъщност ПЕ 7 е високо. Ако обаче вярваш че цикъла едвам е започнал, то това ПЕ 7 е изключително ниско.

тъй като пазарите последните шест месеца са решили че света отива по дяволите и някакви огромни икономически катастрофи ще завлекат света в пропастта и автомобилните компании се търгуват ниско. също както и всички други отрасли които са циклични - банки, ресурсни компании, индустриални компании.

И дали си заслужава да се влиза в тези компании или не зависи само от едно - този който ги купува как го вижда бъдещето на световната икономика следващите години.

тъй като никой не може да му отговори на този въпрос, това си е личен избор и нито пазара, нито някакви анализатори могат да кажат какво ще стане след година, две, три или пет. А при цикличните компании това настроение на пазара наистина има огромно значение.
                          Е нали именно това му обяснявах и аз на Императорът Не просто да чете отчетите а да се научи да чете и между редовете им. Специално с ГМ Бъфет беше дал един пример, как не знам си колко години все на печалба, като едновременно с това задълженията им нараснали десетки пъти и бяха на практика фалирали.
                          По старата тема дълго мислех и още мисля. Дали да приемам че всичко е в цената или не. В крайна сметка мисля да се съглася с теб и да го приема за истина. Това наистина ще ми опрости сметките доста и така ще ми е по-удобно. Имам да те черпя за помоща с две думи Та като го приема за сега за аксиома че всичко е в цената ще се концентрирам само върху бъдещето и се надявам така да съм по-ефективен.
                          Всъшност аз винаги това съм правил, но чак сега го разбрах

Коментар

Този ковъред кол е абсолютна глупост подобна на тази да си хеджираш дългите акции с къси индекси.
                            LNKD и януарски 17 call 125, малко преди затваряне вчера

Коментар

Еми ти може да немаш от тея ама бая народ сигур имат и са пили една студена вода .... Таков е живота, ами американската икономика е бая въздушна ето това беше нагледен пример как виртуализацията ше слезне на земята .....
                              И ти писах там по статията за Даймлер че и да се мусиш и да не се мусиш, пазара като пада и всичко пада. Ти кво си мислиш, че аз не съм назад ли сега ли кво ? Мъча се да огранича погрома и каквото пише на котировката тва е ние нямаме власт и влияние над пазара. Ако имаш 100/200 млн. може и да повлияеш на Даймлера, но в общи линии тва е палажението ....

P.S. казах ви също за малка защита с Covered Call как стоят нещата, но вие не чувате аз какво да напраа в случая

Аристотел е казал преди 2000 години, че най-честата познавателна грешка е склонността ни да виждаме ного повече еднообразие в обкръжаващият ни свят, отколкото реално съществува - и оттам: да обобщаваме факти и явления без реална корелация между тях.

Цитирам го по памет.

Американската икономика НЕ е въздушна - такива са някои компании в нея. Да сравняваш Zinga или LikedIn с Coca cola, Ford или Макдоналдс (най-големият собственик на НИ на света) е несериозно.

А това, че щом пазарът пада, всичко пада, се дължи именно на склонността на хората към абсурдни обобщения - което води до това, че продават това, което трябва да купуват. Разбира се, щом те продават, някой друг купува - и докато купува, се смее с доволно ехидство.

Ако тая идиотщина ескалира и Daimler падне на 30 кинта, ти няма ли да купуваш с доволно ехидство, за да направиш 10% доходност само от дивидент? Защото "пазарът" е въпрос на мнение и настроение. Дивидентът - това са реални пари, които пъкват по сметчичката ти.
                              Last edited by Императорът; 06.02.2016, 11:29.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Еми ти може да немаш от тея ама бая народ сигур имат и са пили една студена вода .... Таков е живота, ами американската икономика е бая въздушна ето това беше нагледен пример как виртуализацията ше слезне на земята .....
                                И ти писах там по статията за Даймлер че и да се мусиш и да не се мусиш, пазара като пада и всичко пада. Ти кво си мислиш, че аз не съм назад ли сега ли кво ? Мъча се да огранича погрома и каквото пише на котировката тва е ние нямаме власт и влияние над пазара. Ако имаш 100/200 млн. може и да повлияеш на Даймлера, но в общи линии тва е палажението ....

P.S. казах ви също за малка защита с Covered Call как стоят нещата, но вие не чувате аз какво да напраа в случая
                                Всеки път като чета подобни алхимически формули се двоумя дали да се обаждам или не. Парите са си ваши и можете да си ги харчите както си искате в крайна сметка. Обаче пък от друга страна нали за това е форума. За да си помагаме. Та ще се опитам да ти помогна
                                1. Забрави че някой мое да влияе на пазара. Колкото и пари да имаш целта ти трябва да е само една. Да направиш най добрата сделка и да си ги увеличиш масимално.

Коментар

Working...
                                X