IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как да няма бе импе целия свят бореше дефлация. Обаче се надуха едни балони, а растежа не може да компенсира. Китайчетата забавиха и се започна.

Сега ако съм схванaл правилно китайчетата, като почнат да им фалират бизнесите ще почнат и банкте да гърмят успоредно с тях ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Плаща, плаща. Ама със собственост. Не само съм я играл, но съм я и измислил.
      Нали това ти казвам - има 10% кеш и другото със собственост или банкрутира. И когато изкупиш всичко и всички са без пари, ти какво ще правиш с имотите?

В играта е лесно - ставаш ПОБЕДИТЕЛ. В реалния живот е по-сложно.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Чакай малко, все още никой не говори за криза. По ТВ говорят за грипа, за бежанците, за катастрофите с МПС и т.н. Сега просто си падат борсите и се вдигат някои CDS-и, но те са много малко известни, щом дори и ти не си чувал за тях.
        Представям си как Ани Салич или Юксел говорят са CDS-и.... ами то ще трябват поне 5 минути, за да обяснят за какво иде реч.... и пак никой няма да разбере, че и те самите.

За криза тепърва ще се говори.
        Напротив - всяка втора дума и тук и в изказванията на "анализаторите", е "криза".

Кажи ми една поне развита икономика, която е в криза и има спад... при това ефектът от евтиният петрол още не се е отразил реално.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          БТВ говорят за криза или за качване ,обикновено след като е свършила/о .....
          Много ясно.

Коментар

Има една класическа игра - Monopoly. Сигурно си я играл. Та в нея идва един момент, в който ти притежаваш повечето имоти, построил си върху тях къщи и хотели, но който и да стъпи, може да ти плати само 10-на процента от дължимия наем. Та така и с национализацията на компаниите - много имот, много нещо, но няма кой да "стъпва" на него.
            Плаща, плаща. Ама със собственост. Не само съм я играл, но съм я и измислил.

Коментар

Именно.

П.П. Всъщност, почти всички го правят - от медиите, та чак до фин.министрите.

Коментар

Чакай малко, все още никой не говори за криза. По ТВ говорят за грипа, за бежанците, за катастрофите с МПС и т.н. Сега просто си падат борсите и се вдигат някои CDS-и, но те са много малко известни, щом дори и ти не си чувал за тях.
                Представям си как Ани Салич или Юксел говорят са CDS-и.... ами то ще трябват поне 5 минути, за да обяснят за какво иде реч.... и пак никой няма да разбере, че и те самите.

Коментар

Тая криза е нещо като Торбалан.

Всички дечица се страхуват от Торбаланът, ама никой не го е виждал.
                  Въпреки че никой не го е виждал обаче, всички дечица се страхуват, затова се и напишкват в креватченцата си, пък ти върви им обяснявай, че няма Торбалан, щом Баба им вече ги е подплашила.

Криза в реалната икономика НЯМА. Евтиният петрол ще бъде като допинг за.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                    Ако загрубеят нещата, ще трябва рязко да обезценят юана
                    Ами аз не виждам как няма да загрубеят. Тези, дори слухове да се окажат около банките, ще накарат доста хора да дръпнат капитал от Китай. Дори и самите банки.

А този капитал е в юани, който трябва да стане в долари, евро, йени и т.н. по-нормални валути при напускането на страната. Значи ще се продават юани на поразия и трябва някой да ги изкупува, за да поддържа курса. Не е трудно да се сетим кой е тоя "някой".

Коментар

Ефтининия петрол показва че няма работеща икономика.....
                      А щатите го изкуствено намалиха но няма да могат да спрат спада...вече.....
                      Отвориха кутията на Пандора....
                      цялата им политика е на принципа да убият муха с атомна бомба.......
                      ++++++++

Коментар

Криза в реалната икономика НЯМА.
                        Когато на БФБ тръгнат масови разпродажби се боя, че някой знае какъв ще бъде следващия отчет. Когато навън стават масови разпродажби се боя, че някой знае следващите 5-10 отчета .
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Само дето може би доста преди това де факто всички компании ще са станали държавни.
                          Има една класическа игра - Monopoly. Сигурно си я играл. Та в нея идва един момент, в който ти притежаваш повечето имоти, построил си върху тях къщи и хотели, но който и да стъпи, може да ти плати само 10-на процента от дължимия наем. Та така и с национализацията на компаниите - много имот, много нещо, но няма кой да "стъпва" на него.

Коментар

• тц, тц, тц....да ги ожали човек китайците.....

Коментар

Тая криза е нещо като Торбалан.

Всички дечица се страхуват от Торбаланът, ама никой не го е виждал.
                              Въпреки че никой не го е виждал обаче, всички дечица се страхуват, затова се и напишкват в креватченцата си, пък ти върви им обяснявай, че няма Торбалан, щом Баба им вече ги е подплашила.

Криза в реалната икономика НЯМА. Евтиният петрол ще бъде като допинг за.

Ефтининия петрол показва че няма работеща икономика.....
                              А щатите го изкуствено намалиха но няма да могат да спрат спада...вече.....
                              Отвориха кутията на Пандора....
                              цялата им политика е на принципа да убият муха с атомна бомба.......

Коментар

И по тази причина със 100 милиарда долара на месец им се топи резерва.
                                Падне ли под 2.5 трилиона, пиши ги бегали. Т.е. с това темпо им остава не повече от година, а аз имам съмнения, че темпото ще се увеличи.
                                Ако загрубеят нещата, ще трябва рязко да обезценят юана

Коментар

Working...
                                X