IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
    Първо, централни банки няма от вчера. Второ, спрели са цикличността? Да разбирам, че вече мечите пазари се отменят, така ли?

Оттук нататък бих играл с пазара, не с банките. Даже да ми се наложи да "погреша" няколко месеца, ако ще и година.

It's better to be a year too early than a day too late.
    На това залагам аз, но всеки си има знае, както някой каза по-долу.

@GiRo, Не мисля, че ще издържи дотам аз. Ако не направи нов връх, даже 7-годишнината ще се наложи да отменим. А Дакса специално аз лично съм го отписал.
    Чак 10 години и аз не мисля, че ще издържи. Но виж още годинка, годинка и нещо може .
    Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първо, централни банки няма от вчера. Второ, спрели са цикличността? Да разбирам, че вече мечите пазари се отменят, така ли?

Оттук нататък бих играл с пазара, не с банките. Даже да ми се наложи да "погреша" няколко месеца, ако ще и година.

It's better to be a year too early than a day too late.
      На това залагам аз, но всеки си има знае, както някой каза по-долу.

@GiRo, Не мисля, че ще издържи дотам аз. Ако не направи нов връх, даже 7-годишнината ще се наложи да отменим. А Дакса специално аз лично съм го отписал.
      Last edited by exxs; 25.04.2016, 14:17.

Коментар

Всъщност на теб императоре не мисля, че ти е нужно нещо повече от една графика за последните 10-15 години понеже доколкото разбирам инвестираш, а не си трейдър. И няколко полезни прости факта:
        - средната продължителност на бичите пазари е около 4 години.
        - ако успее да направи нов връх тази година дау, този ще е почти на 2 пъти повече, което го прави един от най-продължителните бичи пазари в историята
        - от 2009 насам е балонясъл с към 300%. Реално подобрение в икономиката от тогава няма. Средностастическият европеец не живее по-добре, а амариканец - съссигурност доста по-зле!

Не те знам какви отчети гледаш, какво правиш - обаче има нещо, което стои много над отчетите - нарича се ЦИКЛИЧНОСТ! Моят съвет е да я имаш предвид, ще ти се отблагодари.
        Най-продължителния бичи пазар е мисля 10 години. Другото, което си мисля, че този ще му е достоен конкурент още известно време.

Коментар

Всъщност на теб императоре не мисля, че ти е нужно нещо повече от една графика за последните 10-15 години понеже доколкото разбирам инвестираш, а не си трейдър. И няколко полезни прости факта:
          - ако успее да направи нов връх тази година дау, този ще е почти на 2 пъти повече, което го прави един от най-продължителните бичи пазари в историята
          - от 2009 насам е балонясъл с към 300%. Реално подобрение в икономиката от тогава няма. Средностастическият европеец не живее по-добре, а амариканец - съссигурност доста по-зле!

Не те знам какви отчети гледаш, какво правиш - обаче има нещо, което стои много над отчетите - нарича се ЦИКЛИЧНОСТ! Моят съвет е да я имаш предвид, ще ти се отблагодари.
          само дето централните банки са подпомогнали да спре таzи цикли4ност, а сресту тех не се играе. не му се обесниваи на императора, тои не zнае каде се намира

Коментар

• Всъщност на теб императоре не мисля, че ти е нужно нещо повече от една графика за последните 10-15 години понеже доколкото разбирам инвестираш, а не си трейдър. И няколко полезни прости факта:

Коментар

• Така е - затова казах, че и само фундамент не може.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Затова казах: САМО графики. Иначе да купиш или продадеш, без да гледаш графиките, е глупост - нали трябва да видиш в какъв диапазон се е търгувала акцията, която искаш да купиш или продадеш?

Аз преценявам обаче - гледайки бизнесът на компанията и отчетите и - така избирам въобще къде евентуално да вляза. Кога да го направя? - Тогава вече гледам и графиките.
                Импе, твоите компании вадеха добри отчети зимата, а падаха като камъни надоле. Не си ли взе поука тогава Графиката върху индекса ти помага да видиш накъде отиват нещата, долко могат да стигнат и къде е добре да излезеш или влезеш краткросрочно. В твоя случай са по-маловажни, но пак ти помагат 2 пъти: Да излезеш на върха и да влезеш на дъното Това отчета няма да ти го каже или ще ти го каже с 3, 6 месеца или година закъснение

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                  Да се гледат графики може и да е шаманство ама на БФБ Тук си е доста полезно, а и помага доста за да определеш кога да влезеш/излезеш Ти как преценяш това
                  Затова казах: САМО графики. Иначе да купиш или продадеш, без да гледаш графиките, е глупост - нали трябва да видиш в какъв диапазон се е търгувала акцията, която искаш да купиш или продадеш?

Аз преценявам обаче - гледайки бизнесът на компанията и отчетите и - така избирам въобще къде евентуално да вляза. Кога да го направя? - Тогава вече гледам и графиките.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Каквото и да гледаш - посоката е една и много вероятно още тази есен ще се състезват с щъркелите кой ще стигне по на юг.
                    Не мисля, но всеки има право на мнение по въпроса.

Коментар

Знам: или нагоре - или надолу, но на тия нива вероятностите са доста изравнени.

Да се гледат само графики е шаманство (макар често да е ефективно) - въпросът е, че и фундаменталството вече клони към шаманизъм.
                      Да се гледат графики може и да е шаманство ама на БФБ Тук си е доста полезно, а и помага доста за да определеш кога да влезеш/излезеш Ти как преценяш това

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Не става въпрос за дългосрочно купуване....
                        В момента бамките имат сантимент нагоре......
                        Жълтите не са паднали достатъчно ,щатите се габаркат отоло 18 к и смятам че ще набринчат още ...
                        Или ще има много рязък спад до 9800-9900 или към 10500 по скоро второто тези дни....
                        В края на седмицата има отчети на немски банки....
                        Няма да пада повече, вече ти казах. Гледай към 500, че и нагоре

Коментар

Знам: или нагоре - или надолу, но на тия нива вероятностите са доста изравнени.

Да се гледат само графики е шаманство (макар често да е ефективно) - въпросът е, че и фундаменталството вече клони към шаманизъм.
                          тук явно шаманството е напочит
                          да не го обърнат други на вуду-меджик, че тогава импето няма да устиска жезъла

Коментар

• Първоначално изпратено от forral Разгледай мнение
                            че USA, ако свалят 1000, не ми се мисли какво следва с европейските индекси...
                            кви индекси, кви 5 лева. един 4овек с рамене на главата не си бута парите в индекси

Коментар

• Първоначално изпратено от forral Разгледай мнение
                              Това, което трябва да се случи. Да видим колко ще успеят да го забавят само.

Коментар

• DAX

Първоначално изпратено от forral Разгледай мнение
                                Проблема е, че DAX, ако качи, 1000 USA няма да стои и да гледа, а те са бая напомпени...

Коментар

Working...
                                X