Първоначално изпратено от exxs
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първо, централни банки няма от вчера. Второ, спрели са цикличността? Да разбирам, че вече мечите пазари се отменят, така ли?
Оттук нататък бих играл с пазара, не с банките. Даже да ми се наложи да "погреша" няколко месеца, ако ще и година.
It's better to be a year too early than a day too late.
На това залагам аз, но всеки си има знае, както някой каза по-долу.
@GiRo, Не мисля, че ще издържи дотам аз. Ако не направи нов връх, даже 7-годишнината ще се наложи да отменим. А Дакса специално аз лично съм го отписал.Last edited by exxs; 25.04.2016, 14:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеВсъщност на теб императоре не мисля, че ти е нужно нещо повече от една графика за последните 10-15 години понеже доколкото разбирам инвестираш, а не си трейдър. И няколко полезни прости факта:
- средната продължителност на бичите пазари е около 4 години.
- ако успее да направи нов връх тази година дау, този ще е почти на 2 пъти повече, което го прави един от най-продължителните бичи пазари в историята
- от 2009 насам е балонясъл с към 300%. Реално подобрение в икономиката от тогава няма. Средностастическият европеец не живее по-добре, а амариканец - съссигурност доста по-зле!
Не те знам какви отчети гледаш, какво правиш - обаче има нещо, което стои много над отчетите - нарича се ЦИКЛИЧНОСТ! Моят съвет е да я имаш предвид, ще ти се отблагодари.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеВсъщност на теб императоре не мисля, че ти е нужно нещо повече от една графика за последните 10-15 години понеже доколкото разбирам инвестираш, а не си трейдър. И няколко полезни прости факта:
- ако успее да направи нов връх тази година дау, този ще е почти на 2 пъти повече, което го прави един от най-продължителните бичи пазари в историята
- от 2009 насам е балонясъл с към 300%. Реално подобрение в икономиката от тогава няма. Средностастическият европеец не живее по-добре, а амариканец - съссигурност доста по-зле!
Не те знам какви отчети гледаш, какво правиш - обаче има нещо, което стои много над отчетите - нарича се ЦИКЛИЧНОСТ! Моят съвет е да я имаш предвид, ще ти се отблагодари.
Коментар
-
Всъщност на теб императоре не мисля, че ти е нужно нещо повече от една графика за последните 10-15 години понеже доколкото разбирам инвестираш, а не си трейдър. И няколко полезни прости факта:
Не те знам какви отчети гледаш, какво правиш - обаче има нещо, което стои много над отчетите - нарича се ЦИКЛИЧНОСТ! Моят съвет е да я имаш предвид, ще ти се отблагодари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗатова казах: САМО графики. Иначе да купиш или продадеш, без да гледаш графиките, е глупост - нали трябва да видиш в какъв диапазон се е търгувала акцията, която искаш да купиш или продадеш?
Аз преценявам обаче - гледайки бизнесът на компанията и отчетите и - така избирам въобще къде евентуално да вляза. Кога да го направя? - Тогава вече гледам и графиките.Графиката върху индекса ти помага да видиш накъде отиват нещата, долко могат да стигнат и къде е добре да излезеш или влезеш краткросрочно. В твоя случай са по-маловажни, но пак ти помагат 2 пъти: Да излезеш на върха и да влезеш на дъното
Това отчета няма да ти го каже или ще ти го каже с 3, 6 месеца или година закъснение
Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеДа се гледат графики може и да е шаманство ама на БФБТук си е доста полезно, а и помага доста за да определеш кога да влезеш/излезеш
Ти как преценяш това
Аз преценявам обаче - гледайки бизнесът на компанията и отчетите и - така избирам въобще къде евентуално да вляза. Кога да го направя? - Тогава вече гледам и графиките.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеКаквото и да гледаш - посоката е една и много вероятно още тази есен ще се състезват с щъркелите кой ще стигне по на юг.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗнам: или нагоре - или надолу, но на тия нива вероятностите са доста изравнени.
Да се гледат само графики е шаманство (макар често да е ефективно) - въпросът е, че и фундаменталството вече клони към шаманизъм.Тук си е доста полезно, а и помага доста за да определеш кога да влезеш/излезеш
Ти как преценяш това
Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Не става въпрос за дългосрочно купуване....
В момента бамките имат сантимент нагоре......
Жълтите не са паднали достатъчно ,щатите се габаркат отоло 18 к и смятам че ще набринчат още ...
Или ще има много рязък спад до 9800-9900 или към 10500 по скоро второто тези дни....
В края на седмицата има отчети на немски банки....Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗнам: или нагоре - или надолу, но на тия нива вероятностите са доста изравнени.
Да се гледат само графики е шаманство (макар често да е ефективно) - въпросът е, че и фундаменталството вече клони към шаманизъм.
да не го обърнат други на вуду-меджик, че тогава импето няма да устиска жезъла
Коментар
-
Първоначално изпратено от forral Разгледай мнениече USA, ако свалят 1000, не ми се мисли какво следва с европейските индекси...
Коментар
-
Първоначално изпратено от forral Разгледай мнениече USA, ако свалят 1000, не ми се мисли какво следва с европейските индекси...
Коментар
-
DAX
Първоначално изпратено от forral Разгледай мнениеПроблема е, че DAX, ако качи, 1000 USA няма да стои и да гледа, а те са бая напомпени...
Коментар
Коментар