IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Що не работят тия сулювци? Да не би най-после да е избухнала революция и развеселените от ентусиазъм, биричка и вурстченца немци да развеждат меркелова като мечка на юлар, докато обсъждат кое точно китно и яко дърво да направят част от историята?

Още миналата седмица ти казах, че няма да работят ама не четеш
    Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Що не работят тия сулювци? Да не би най-после да е избухнала революция и развеселените от ентусиазъм, биричка и вурстченца немци да развеждат меркелова като мечка на юлар, докато обсъждат кое точно китно и яко дърво да направят част от историята?

религиозен празник е

https://en.wikipedia.org/wiki/Whit_Monday
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Що не работят тия сулювци? Да не би най-после да е избухнала революция и развеселените от ентусиазъм, биричка и вурстченца немци да развеждат меркелова като мечка на юлар, докато обсъждат кое точно китно и яко дърво да направят част от историята?

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
          И кво ново каза? Само 10% от германците инвестират в акции. Това са широко познати фактите
          директно да, но доколкото знам германците не са фенове на депозити, а на застраховки и тн продукти та реално % според мен е много по-голям, защото индиректно Алианц и сие са на пазарите на акции, бондове, деривати! и тн...
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Констатирах ги просто

Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
            И кво ново каза? Само 10% от германците инвестират в акции. Това са широко познати фактите
            Констатирах ги просто.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Писал съм и в темата Референдум. И там може да се изходиш след някой мой пост и дано се успокоиш.

Не се сещам за друга тема, в която да съм писал скоро. Но, щом си ми такъв фен, може да ми четеш и по-старите постове и на тях да се изхождаш.

Успех!!!!
              Абе човек кво се вкисна. Кажи топ 5 нето импорт и експорт към Германия. Може да го пуснеш в Google. Успехи имам мерси, но те се дължат на четене и логическо мислене, а не да се правя на ущипана госпожица. И на мен са ми го начуквали с факти и съм благодарен. Успех

Коментар

Отговори на въпроса. Тогава може да се заяждаме
                Писал съм и в темата Референдум. И там може да се изходиш след някой мой пост и дано се успокоиш.

Не се сещам за друга тема, в която да съм писал скоро. Но, щом си ми такъв фен, може да ми четеш и по-старите постове и на тях да се изхождаш.

Успех!!!!

Коментар

Почнал си да ме гониш по устав, а?

Забавно....
                  Отговори на въпроса. Тогава може да се заяждаме

Коментар

Кои са са 5 те наѝ големи страни кам които Германия внася и изнася? Аиде легаи пак
                    Почнал си да ме гониш по устав, а?

Забавно....

Коментар

Едно голямо БРАВО за Поли Генова!!! За съжаление и както винаги и където и да е - отново сме ЧЕТВЪРТИ! Но успехът е грандиозен.

Императоре, да ти кажа - Представи си, че си взел заем и си инвестирал в хотел с 100 стаи. За да успяваш да си връщаш кредита, то ти трябва да имаш средна запълняемост през годината от минимум 60 стаи. Под това число ти започваш да имаш доход по-малък от вноската по кредита ти и на някой падеж от вноските ти ще изпаднеш в неплатежоспособност с всичките последствия от това.

Та това е общо взето и в Китай - при годишен растеж под 6 - 7% инвестициите им в предприятия, инфраструктура и изобщо в икономиката започват да работят под нормата на възвръщаемост. Китай става едно голямо Кремиковци.

Защото китайците инвестираха толкова бурно през последните години и с такова огромно кредитиране, че падне ли една плочка и доминото ще се срути със страшна сила и по целия свят.

И за да те наведа на още по-мрачни мисли за ДАКС, очаквам скорошна нова рязка девалвация на юана. Това е единственият изход за Китай, за да омекоти твърдото приземяване в икономиката си.

А на европейците и американците им тряБва запълняемост от 20 стаи, за да са все пак на нула и да не изпаднат в неплатежоспособност. Те техните "хотели" ги имат не от 10, а от поне 100 години и вече почти са ги изплатили.

Поздрави.
                      Кои са са 5 те наѝ големи страни кам които Германия внася и изнася? Аиде легаи пак

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        А да ви открехна. Американския Цитадел има повече влияние на европейските пазари от колкото самите европейци взети заедно.

Коментар

• Само нали знаеш

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          За злочестина това е тъй - Доналдът го говореше отпреди отдавна още... но в замяна на туй - казваше той - средната класа в Китай набъбва, а в Индия тепърва ще пъкне... затуй богатството все повече ще изтича към.

А процентите, които интересуват МЕН не партията ги казва... щото аз гледам моите любими компании колко "таралясници" продават в. Daimler за миналата година - ръст на продажбите в Китай - 52%.
                          Само нали знаеш че ръст на продажбите има...ама марджина на Даймлер е смешен около 15%. А за да държи ниво Мерцедес са нужни всяка година много инвестиции.
                          Ако Старбъкс или Епъл им паднат продажбите с 30 % - ще им паднат акциите но печалба ще има. Но ако на даймлер им паднат продажбите с толкова могат и да фалират.
                          Нищо не казвам...не казвам продай си акциите. Констатирам факти - които обаче са нищо повече от факти и от тях нищо не зависи щото не знам какво ще стане.

Коментар

• Така е обаче!

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Бе нека продажбите растат с миналогодишният темп, пък че цената паднала за няколко месеца или година или две, знайш колко ми дреме на самолетът? Тъкмо: ще си купя още.

Анонов - къде е проблемът, че намалява РАСТЕЖЪТ? По твоята логика европейците и американците с ръст на икономиките около процент, би трябвало да са умрели вече. НЯМА икономика, която вечно да расте с 10+% - това е направо извратено.

Китаецът трябва по леко да почне да я кара на бачкане, но повече да харчи... и когато Walt Disney си направят хипермегакитайският Дисниленд, всичкото китаец (добре, поне половината китаец) - да ходят там и да лочат яко Кока кола, щото: да.

И да не ходят дотам с крака, но да се возят на Мерцедесчетата и Беемвенцата си като цивилизовани потребители, тяхната кожа розава.
                            Така е обаче!
                            Този процес ще отнеме време. А това време ще донесе сътресение. А това сътресение ще доведе до мрачни прогнози. А при равни други обстоятелства тези прогнози ще доведат до срив на пазарите. А срива на пазарите може да доведе до лоши кредити. А лошите кредити могат да доведат до фалити не само на компаниите с лоши кредити. А това да се отрази на останалата световна икономика. Фондовете да реализират загуби и да загубят парите на хората. Хората ще останат без спестявания. Много хора могат да останат без работа. Останалите без работа и загубили спестяванията да свият потреблението. Свитото потребление да се отрази пряко на Мерцедес например - щото са във високия сегмент. Мерцедес да свие инвестициите заради намалените продажби. Със свити инвестиции Мерцедес да не е същия мерцедес след 2 години. Или пък да не може да си плати дълговете и да фалира и т.н.

И когато нещата се оправят след 2 години или Х години, за Китай може да си прав, но света може да е различен и какво като си прав?.

Това е само един вариант ..а има милиони варианти.

Това се нарича рецесия. Тя отминава естественно. Но резултатите от нея е невъзможно да се прогнозират. Нито пък наличието и. Може пък Европа да изплува а Щатите да потънат и да се окажеш по прав от колкото си мислиш . Може да е обратното. Но едно е сигурно света ще е различен.

Ако беше толкова просто - просто да чакаш. Да не говорим че някъде по пътя на чакането може да получиш марджин колл и да занулиш въпреки че си прав. Или пък да се уплашиш и да спреш да чакаш. Или пък спешно да ти потрябват пари и да си принуден да продаваш - да не ти дава ГОСПОД.

Може пък нищо от това което казах да не се случи и въпреки притесненията да няма такива последствия.

Всичко може. Кой да ти каже?

Коментар

Анонов - къде е проблемът, че намалява РАСТЕЖЪТ? По твоята логика европейците и американците с ръст на икономиките около процент, би трябвало да са умрели вече. НЯМА икономика, която вечно да расте с 10+% - това е направо извратено.
                              Едно голямо БРАВО за Поли Генова!!! За съжаление и както винаги и където и да е - отново сме ЧЕТВЪРТИ! Но успехът е грандиозен.

Императоре, да ти кажа - Представи си, че си взел заем и си инвестирал в хотел с 100 стаи. За да успяваш да си връщаш кредита, то ти трябва да имаш средна запълняемост през годината от минимум 60 стаи. Под това число ти започваш да имаш доход по-малък от вноската по кредита ти и на някой падеж от вноските ти ще изпаднеш в неплатежоспособност с всичките последствия от това.

Та това е общо взето и в Китай - при годишен растеж под 6 - 7% инвестициите им в предприятия, инфраструктура и изобщо в икономиката започват да работят под нормата на възвръщаемост. Китай става едно голямо Кремиковци.

Защото китайците инвестираха толкова бурно през последните години и с такова огромно кредитиране, че падне ли една плочка и доминото ще се срути със страшна сила и по целия свят.

И за да те наведа на още по-мрачни мисли за ДАКС, очаквам скорошна нова рязка девалвация на юана. Това е единственият изход за Китай, за да омекоти твърдото приземяване в икономиката си.

А на европейците и американците им тряБва запълняемост от 20 стаи, за да са все пак на нула и да не изпаднат в неплатежоспособност. Те техните "хотели" ги имат не от 10, а от поне 100 години и вече почти са ги изплатили.

Поздрави.
                              Last edited by anon6706; 15.05.2016, 02:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                                почти никой не вярва на китайските проценти те са каквото партията каже

иначе за европейците и американците, по-важно е какво става със средната класа, а тя се топи и то бързо
                                За злочестина това е тъй - Доналдът го говореше отпреди отдавна още... но в замяна на туй - казваше той - средната класа в Китай набъбва, а в Индия тепърва ще пъкне... затуй богатството все повече ще изтича към.

А процентите, които интересуват МЕН не партията ги казва... щото аз гледам моите любими компании колко "таралясници" продават в. Daimler за миналата година - ръст на продажбите в Китай - 52%.
                                Last edited by Императорът; 14.05.2016, 23:50.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X