Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОт тия нива е по-вероятно да възстанови донякъде днес. Утре повече.
Щатите очаквано паднаха, тяхната кожа говежда, пак не ного. Според мен в близко време пазарите ще криволичат в тесни граници около тия нива: например Даксът около между 9750 и 10 050.Краткросрочно трендът е надоле и няма да се спре на 9750, колкото и да ти се иска. Няма обаче и да е големия жмуц, казах ти отлага се за известно време, след тази корекция първо ще има голям ръст и тогаз ...
Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеКакво стана.Last edited by GiRo; 19.05.2016, 21:10.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
От тия нива е по-вероятно да възстанови донякъде днес. Утре повече.
Щатите очаквано паднаха, тяхната кожа говежда, пак не ного. Според мен в близко време пазарите ще криволичат в тесни граници около тия нива: например Даксът около между 9750 и 10 050.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
късия дакс 'даде' добре... малко ме е яд, че затворих половината, но има още накъде да ходи и нагоре и надолу
явно с родеото в щатите понеделник-вторник-сряда са поразчистили опциите и нямат зор да вдигат там пазара...ако там паднат за дакса остава само едно - сеч.
късите са начина да направим от лошата новина добратова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеАми те повечето им "инвестиции", не са техни, а на трети лица или иначе казано раздават инвестиционни кредити. Като се вдигне бенчмарка по лихвата е по-лесно за банката да си вдигне маржа, щото като е 0 или отрицателно число, сещаш се, няма как да стане. Онзи отсреща дето ще вземе кредита, няма да иска.
И при управлението на активи е подобно положението. Ако печелиш за клиентите си повече номинално, частта която банката ще вземе за себе си за тази услуга ще е повече. Ако клиента печели близо до 0, банката колко да вземе?Иначе клиента ще си тегли парите и за банката остава точно 0.
Отделно има условия за ликвидност, които трябва да спазват. Банките държат много облигации, които се считат за нерискови активи по базелските правила. Ако държиш няколко стотин млрд. облигации и ти вдигнат лихвите по новите, директно ще спечелиш повече пари. Разбира се ще "изгубиш" нещо по старите облигации, ама ти като баМка така или иначе винаги си задължен да ги държиш, така че ти е все тая. Плюс това, те търгуват, хеджират и т.н., така че не ги бърка толкоз много.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеА, не. Бамки не пипам, така че не претендирам. И по-принцип с индекса се заигравам повече, отколкото с компании. Но тъй като виждам, че ги разбираш я ми обясни как точно лихвите в USA им влият положително на инвестиционното банкиране и управлението на активи. За кредитирането ОК и то само ако раздават кредити там, ама за инвестиции и управление на активи?
И при управлението на активи е подобно положението. Ако печелиш за клиентите си повече номинално, частта която банката ще вземе за себе си за тази услуга ще е повече. Ако клиента печели близо до 0, банката колко да вземе?Иначе клиента ще си тегли парите и за банката остава точно 0.
Отделно има условия за ликвидност, които трябва да спазват. Банките държат много облигации, които се считат за нерискови активи по базелските правила. Ако държиш няколко стотин млрд. облигации и ти вдигнат лихвите по новите, директно ще спечелиш повече пари. Разбира се ще "изгубиш" нещо по старите облигации, ама ти като баМка така или иначе винаги си задължен да ги държиш, така че ти е все тая. Плюс това, те търгуват, хеджират и т.н., така че не ги бърка толкоз много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеЩе запълни гапа и слиза ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеКакво стана.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеТи за подскок на умряла котка чувал ли си? Още малко му остана ...
Споко - ще има по-значима корекция - и ще си купуваме евтино секси работи - но не още сега.
...ето: автомобилните - дръпнаха и веч: на зелено.
Сега да видим Щатите какво ще правят - вчера се чудеха накъде да тръгнат и направиха сеизмограма.Last edited by Императорът; 19.05.2016, 14:35.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар