Само Адидас на червено да свети остана - пътят нагоре плавен засега е - а мишкунякът в ъгълът страхливо цвърчи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеДнес покрай данните за GDP ще е дискотека ...на дакс тя започна с пре-маркета
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеАз ДАКС-а не бих го докоснал, само къс или ще вляза като падне 20%. (поне)
Цялата германска иконимика е проядена от корупция и измами и е на командно дишане от ЕЦБ. (както и цялата Еврозона де)
Като почнеш от германските банките дето един господ знае какво имат на балансите си и само лъжат мажат и овъртат, преминеш през автомобилостроителите който са оказаха най-големите мошеници и измамници и стигнеш до индустрията дето си осигурява договорите с подкупи.
Най-големият въпрос е тази експортна икономика на кой ще експортва като никой няма пари.
ДАКС-а може да дига само ако ЕЦБ почне да купува акции директно.
Сега нали това прави купува държавен дълг и корпоративен дълг.
Потдържа цялата умряла индустрия на изкуствено дишане.Вся Власть Советам
Коментар
-
Аз ДАКС-а не бих го докоснал, само къс или ще вляза като падне 20%. (поне)
Цялата германска иконимика е проядена от корупция и измами и е на командно дишане от ЕЦБ. (както и цялата Еврозона де)
Като почнеш от германските банките дето един господ знае какво имат на балансите си и само лъжат мажат и овъртат, преминеш през автомобилостроителите който са оказаха най-големите мошеници и измамници и стигнеш до индустрията дето си осигурява договорите с подкупи.
Най-големият въпрос е тази експортна икономика на кой ще експортва като никой няма пари.
ДАКС-а може да дига само ако ЕЦБ почне да купува акции директно.
Сега нали това прави купува държавен дълг и корпоративен дълг.
Потдържа цялата умряла индустрия на изкуствено дишане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНа мен като на глупав човек ми е интересно друго нещо. Преди година някъде се е търгувало около 95 евро за акция и всичко в очите на спекулантите е изглеждало ОК. Сега когато е станало 56 изведнъж изглежда страшно. Честно казано не виждам какво се е променило. Сещам се за едни приказки на Костолани за коравите по върхове и дъна, но за съжаление чак след време става ясно кой какъв е бил. Времето ще покаже.Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
Коментар
-
Англия
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеА ако англичаните останат...
Ако някой очаква в Щатите да паднат пазарите поради референдума или да се вдигнат продължително според мен се е объркал. Работата е същата като с Гърция. Много емоция - малък ефект.
От оставането на Англия в ЕС има далавера само и единственно Америка и Германия.
Америка - по политически причини и никакви икономически а Германия - пак по политически щото изтърва конторла по малко.
Освен че еврото може би ще падне аз не виждам икономически проблем с напускането на Англия за Англия. Всички глупости които говори Камерън са не просто глупости ами невероятни глупости и за дацета е ясно че са под давление на Обама.
Щяла да бъде по малко сигурна? - Глупости
Щяла да намали търговията с Европа - още по големи глупости. Все едно Швейцария да и пука на икономиката дали е ЕС или не е .
Ефектите от напускането на Англия са следните:
1.Щатите губят пудела си в европа и от там влиянието си.
2.Англия ще бъде с пъти по добре като не се съобразява с бюрократите в Европа , няма да плаща на ЕС за тоя дето духа, няма да я крадат чрез социалноосигурителната система и т.н
3. Ако Англия се види че е по добре - това означава края на ЕС. Сиреч края на хегемонията на Германия.
Референдума в Англия е подобен на изборте в Щатите.
Колкото и да има политически натиск - хората решават.
В Щатите след вече година бъзици от медиите за Тръмп се оказава че Тръмп може би наистина ще спечели. защо? - защото хората им е писнало и гласуват против системата чрез Тръмп - а не за Тръмп.
В Англия - след зверския политически натиск за оставането и нон сотп заплахите как ще стане армагедон ако напуснат - аз очаквам глауване ЗА излизане на Англия. Пак по същите причини. Хората им е писнало и гласуват против системата.Last edited by Iv_max; 24.05.2016, 00:57.
Коментар
-
Не е вярно
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНа мен като на глупав човек ми е интересно друго нещо. Преди година някъде се е търгувало около 95 евро за акция и всичко в очите на спекулантите е изглеждало ОК. Сега когато е станало 56 изведнъж изглежда страшно. Честно казано не виждам какво се е променило. Сещам се за едни приказки на Костолани за коравите по върхове и дъна, но за съжаление чак след време става ясно кой какъв е бил. Времето ще покаже.
Логиката, е същата като сега в Щатите. Сега може да кажеш че СП се търгува на 3-4 % под върха и на никой не му пука...но това пак не е вярно. На мен ми пука и смятам че това няма да продължава. След година когато евентуално СП се търгува около 180 може би ще кажеш същото и за Щатите.
Не мога да си представя как не виждаш какво се е променило. Много неща са се променили и то не към по добро.
Номера е обаче не да констатираш това което се е случило а да го предвидиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеБез да претендирам да съм специалист мога да ти отговоря с моята логика.
1.Преди година ДАКС-а беше 12 000 и всички очакваха че КЕ ще надува балона.
2.Преди година не бяха излязли проблемите с Китай (там всички чакат някакво приземяване въпраса е твърдо ли ще е или меко)
3.Преди година Воксваген не бяга изгърмяли с измамите си и сега всички автомобилни производители са под лупата
4. Преди година нещата в Еврозоната бяха оптимистични с КЕ сега се вижда че Еврозоната е в перманентна рецесия въпреки КЕ и свтлина в тунела не се вижда от никъде.
5. За мен главният аргумент е кой ще ги купува тези коли, идва рецесия навсякъде нещата са зле всички се надяваха на Китай ама Китай ще се приземява Еврозоната е зле там пазар няма Американците май не ги искат много и т.н.
Но колегата volaswap е по запознат той може да ти обясни какво чака и защо ги купува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНа мен като на глупав човек ми е интересно друго нещо. Преди година някъде се е търгувало около 95 евро за акция и всичко в очите на спекулантите е изглеждало ОК. Сега когато е станало 56 изведнъж изглежда страшно. Честно казано не виждам какво се е променило. Сещам се за едни приказки на Костолани за коравите по върхове и дъна, но за съжаление чак след време става ясно кой какъв е бил. Времето ще покаже.
1.Преди година ДАКС-а беше 12 000 и всички очакваха че КЕ ще надува балона.
2.Преди година не бяха излязли проблемите с Китай (там всички чакат някакво приземяване въпраса е твърдо ли ще е или меко)
3.Преди година Воксваген не бяга изгърмяли с измамите си и сега всички автомобилни производители са под лупата
4. Преди година нещата в Еврозоната бяха оптимистични с КЕ сега се вижда че Еврозоната е в перманентна рецесия въпреки КЕ и свтлина в тунела не се вижда от никъде.
5. За мен главният аргумент е кой ще ги купува тези коли, идва рецесия навсякъде нещата са зле всички се надяваха на Китай ама Китай ще се приземява Еврозоната е зле там пазар няма Американците май не ги искат много и т.н.
Но колегата volaswap е по запознат той може да ти обясни какво чака и защо ги купува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеСамо да ви попитам за Даймлер там не трябваше ли да купуваме на 60 и да продаваме на 62 (по вашият съвет).
Ами сега на 56 кво да правим?
Да купуваме или да продаваме
Щото тия падащи ножове много трудно се ловят
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнениеПропадането нема да почне току тъй..може да почне ако англия гласува за оставане в ес и предвид оптимизма да удължат рибоците и да се почне с чертите надоле
Коментар
Коментар