If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Някой прочел ли е нещо като проблеми за JPM - имайки предвид, че са най-голямата "инвестиционна " банка ...
Все за Deutsche Bank пишат ... https://www.ft.com/content/a8c18db2-...4-e0bdc13c3bef
Преди време Краян беше казал, че не е за продажба ама сега ако го питат какво ли каже
Вярно, Протоколов - днес на ДБ и чупят тимберицата.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
BASF имам, ама не ного доволен от доходността и мисля да се чупя от нея при сгода - даже скоро бях на косъм да сторя това. Иначе уважавам компанията - навремето правеха най-яките аудиокасетки - само на такива си записвах.
Но и Allianz временно ще ги забравя - просто придобиха твърде голяма тежест в портфейлът ми.
BASF имам, ама не ного доволен от доходността и мисля да се чупя от нея при сгода - даже скоро бях на косъм да сторя това. Иначе уважавам компанията - навремето правеха най-яките аудиокасетки - само на такива си записвах.
Но и Allianz временно ще ги забравя - просто придобиха твърде голяма тежест в портфейлът ми.
да знам спомням.
е, нормално е, все пак си пристрАстен и може и да си вътрешен човек в Алианц, добре за теб
Е, вътрешен чУек е силно казано... нямам достъп до вътрешна информация, камо ли в Мюнхен - и аз гледам отчети като всички вас.
Купих си Allianz просто защото падна малко повече от Daimler... не толкова като доходност (дивидентна), но плюс факторът могъщество и стабилност. Просто автомобилният бизнес си е малко по-рисков - помним: костенуркаджиите как се окъкаха. А и доста хора тука (някои - ного уважавани от мен) ми препоръчват да не прекалявам с автомобилните акции... ще гледам да не ги докарвам до повече от 28% от външният си портфейл.
Мисля си за Bayer... като купиха ония американски отровители - това ги прави доста атрактивни - продажбите могат да скочат с около една четвърт, следователно и дивидентът с около тоже толкова... (нали съм дивидентаджия) - значи: тая година - дивидент 2.5 кинта (преди данък) догодина може да е пак около 2.5 кинта, ама след данък. Значи ако човекът издебне Аспиранаджийницата на около 84 кинта - това: сгодно с идея и за бъдещо разрастване - и че акцията е стигала и до около 120 кинта.
Е, не колкото Daimler - там дивидентната доходност (ако човекът си гепи на 48-50 кинта), като нищо може да удари 5% след данъкът, ама Аспиринаджийницата е друга работа - диверсифициран вече ного и по-трудно уязвим бизнес.
Мъдро разсъждавам ли? Включвам Bayer в компаниите за наблюдение.
Някой прочел ли е нещо като проблеми за JPM - имайки предвид, че са най-голямата "инвестиционна " банка ...
Все за Deutsche Bank пишат ... https://www.ft.com/content/a8c18db2-...4-e0bdc13c3bef
Преди време Краян беше казал, че не е за продажба ама сега ако го питат какво ли каже
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Мисля си за Bayer... като купиха ония американски отровители - това ги прави доста атрактивни - продажбите могат да скочат с около една четвърт, следователно и дивидентът с около тоже толкова... (нали съм дивидентаджия) - значи: тая година - дивидент 2.5 кинта (преди данък) догодина може да е пак около 2.5 кинта, ама след данък. Значи ако човекът издебне Аспиранаджийницата на около 84 кинта - това: сгодно с идея и за бъдещо разрастване - и че акцията е стигала и до около 120 кинта.
Е, не колкото Daimler - там дивидентната доходност (ако човекът си гепи на 48-50 кинта), като нищо може да удари 5% след данъкът, ама Аспиринаджийницата е друга работа - диверсифициран вече ного и по-трудно уязвим бизнес.
Мъдро разсъждавам ли? Включвам Bayer в компаниите за наблюдение.
Ми аре: и аз искам Daimler на четиридесетуна... знаеш ли колко им дреме на китайските хора, облизващи се по Мерцедесченца, за бамковият сектор в Германия? Ама: няма... надали и ще има.
Аз и на петдесетуна съм навит...
Абе: що викате "фашагата" а говорите за Дакс? Все се бръкам и мисля: обсъждате Италия...
изпуснал си май скорошното движение към 50-те.
но пък може и да го хванеш отново, АКО реднекс захапят по-силно и нашироко даймлера.
ДБ: разпарчетисването е програмирано и в ход. дано само не повтори историята наЛБ, че тогава всичко банково в Европа ще се срине
еми фашагата е даксонеца кой друг ?!? .... Тука кво се търгува Еврейските индекси на Империята и фашагата, никой не се занимава с Жабария, Петлите или Джапанките .... Хонг Конг борсата не е лоша ама там само на кръгла бройка и акциите са некви числа ебати кретенията в Шанхай същата раота, абе ръбове са тея чайките, а кат всичко се пренесе там и търгува предимно там ше треа да се пренастроим нема начин ....
Фашизъмът е съществувал само и единствено в Италия, бе...
Не знаех туй за Хонконг - аз обичам кръгли бройки, ама те 444 броя сигурно не го приемат за кръгло.
А и какво ти пука - ако някоя световна компания не се търгува във Франкфурт, значи е глупава.
Ми аре: и аз искам Daimler на четиридесетуна... знаеш ли колко им дреме на китайските хора, облизващи се по Мерцедесченца, за бамковият сектор в Германия? Ама: няма... надали и ще има.
Аз и на петдесетуна съм навит...
Абе: що викате "фашагата" а говорите за Дакс? Все се бръкам и мисля: обсъждате Италия...
еми фашагата е даксонеца кой друг ?!? .... Тука кво се търгува Еврейските индекси на Империята и фашагата, никой не се занимава с Жабария, Петлите или Джапанките .... Хонг Конг борсата не е лоша ама там само на кръгла бройка и акциите са некви числа ебати кретенията в Шанхай същата раота, абе ръбове са тея чайките, а кат всичко се пренесе там и търгува предимно там ше треа да се пренастроим нема начин ....
какво значи "през Франкфурт" директно имаш акаунт в Xetra ли ко и фашагата с кво го джиткаш CFD ?!? Ако е тва нема как да си директно през Xetra, а някой брокер който има достъп до Xetrata ...
Коментар