IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
    Аз се замислих за Популар ама ще видим как ще е другата седмица иначе за 2017 съм набелязал Amper Abengoa Sniace Bioserch
    Гледах , гледах и не можах да видя защо си се вторачил в точно тия ...
    Това ли е най-доброто от пени маркета ?
    Това за същата Abengoa ли става въпрос ?
    http://www.reuters.com/article/idUSFWN1EE0X2

За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Днес затворих GALQ на загуба но Гамеса ме радва днес в момента съм само на нея днес гледам банките малки обеми но при Популар си бе доста обем за сега чакам

Коментар

• Аз се замислих за Популар ама ще видим как ще е другата седмица иначе за 2017 съм набелязал Amper Abengoa Sniace Bioserch

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Влезнах малко в Коба на 7,49 Само докато ДАУ направи 20К ...... ,в ДБ и Коба излезе ли....
          Излязох от ДБ и Коба преди последните ръстове с малък профит - около 10% ... яд ме е , но по едно време за малко да ударя марджин кол ...
          Сега я карам по полека - оставих само позиции, които съм купувал около дъното (UNI, SAN, ЦКБ) и спадовете не ме депресират
          Винаги съм държал до 5 позиции, предимно банки ...За пропуснати ползи всеки може да говори, но въпросът е кои са перспективните към момента...
          От моя гледна точка при сегашния растящ-летящ пазар човек трябва да се оглежда за изход а не за вход.
          При корекции на пазара от около 5% (Европейските) бих се оглеждал за Ериксон, Барклейс, Уизеър, ЕОН , да потвърдят дъната си.
          Сега съм 100% в акции (доскоро бях 150%) и смятам да си осигуря 30-40% кеш за бъдещо мяу по европейските борси ... като най-вероятно ще разпродам Уникредит. Смятам Сантандер да ми снася дивиденти още дълги години, както и да дочакам първия такъв от ЦКБ ...скоро
          Успех и весели празници !

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
            За тези, които играят италиански банки ... осторожно щото Сорос май не се е отказал да прави мизерии ...Досега само го подозирах ...
            http://www.corriere.it/economia/16_d...946b31a6.shtml
            "Register with some disappointment that the two anchor investor who were dialoguing with JP Morgan and seemed ready to come in, the funds of Qatar and Soros, eventually they defiladed".
            Влезнах малко в Коба на 7,49 Само докато ДАУ направи 20К ...... ,в ДБ и Коба излезе ли....

Коментар

• За тези, които играят италиански банки ... осторожно щото Сорос май не се е отказал да прави мизерии ...Досега само го подозирах ...
              http://www.corriere.it/economia/16_d...946b31a6.shtml
              "Register with some disappointment that the two anchor investor who were dialoguing with JP Morgan and seemed ready to come in, the funds of Qatar and Soros, eventually they defiladed".

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Здравей,
                И аз четох подобни новини ,:
                - касаещи казус за отпуснати ипотечни заеми преди 2009 г. с фиксирана лихва (мин. или мах.) , които били 1/3 от всички заеми по онова време....
                - ще трябва да връщат надвзети лихви и да заделят повече провизии ...
                - на по слабите (напр. Popular) може да им се наложи увеличение на капитала .
                Ей това вероятно ги натиска надолу - пазара не обича увеличение на капитала .. но при малките банки. Виж при големите ситуацията е друга. Последен пример - Уникредит. Може би се смята , че големите банки (системни) ще бъдат спасявани на всяка цена , докато за малките ще бъдат прилагани новите правила .... Казано на роден език - тях кучета ги яли ...Вече има прецедент в Италия - малки банки да затварят, но за третата по големина BMPS друга била работата ...
                Всъщност и аз бях на това мнение, когато реших да заложа на Сантандер и Уникредит в началото на годината.
                Специално за Popular бях чел , че има някаква кофти голяма експозиция при ипотечните относно нейните размери, което не е задължително да са лоши ама ... Нещо като DB
                Аз бих заложил на това, че някой голям ще я купи или ще влезе силен акционер - както се получи при CaixaBank ....
                Вероятно ще си взема , но се чудя от коя позиция да разпродам за осигуряване на кеш ... SAN, UNI, ЦКБ .... като всичките са ми мили - купувани на нива близки до дъното ...
                Ей, да не си помисли някой, че много ги разбирам нещата или , че съм някакъв сертифициран пич ..Просто чета, размишлявам ( не хвърлям ези -тура), гледам да не правя бързи врътки и късмета ме спохожда ...
                Весели празници !
                п.с.
                Нещо казано то човека вдигнал на крака втората по големина банка в Италия
                http://www.corriere.it/economia/16_d...91d55ecd.shtml
                "С цялото ми уважение, италианската производствената система не е нито Ирландия, нито Испания, нито Португалия. Те са използвали европейска програма, която ви поставя под външната Vigilante. По мое мнение, Италия, разполага със средства, структури и способността да прави неща от този вид, без да абдикира на елементи за независимост. Просто трябва да не се страхуват от съда. Ако се забави прави сериозни неща, губите само времето. " - с превод през Гугъл ..
                Както се казва - особености на националния риболов
                Мерси за отговора и Весели празници и много профит

Коментар

• Хм, BYD слезе под пет кинта... ама лакомия голяма - ще го чакам още по-надолулу... че ного хубави дивидентаджийски работи си набелязах...
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• https://www.moodys.com/research/Mood...1223_PR_360031

Коментар

Ето днес Ибвкс зелено Гамеса на червено
                      ДАХ е на червено вече....

Коментар

http://www.expansion.com/mercados/20...07e8b4581.html
                        Гамеса е почти винаги обратно на пазара чак на мен взе ми писва от нея много е манипулирана докато да минат пакетите за Морганите я държаха ниско утре ако Ибекс е на зелено Гамеса ще е на червено
                        Потенциал има в нея много ,и мен ме сърби за банките ама Сниаце са ми доста по интересни
                        Ето днес Ибвкс зелено Гамеса на червено

Коментар

http://www.estrategiasdeinversion.co...semanas-345581
                          Говори за някакъв казус за испанските банки и се очаква съда в ЕС да има намали печалбата с 25% за годината ,затова тъка падат банките за Популар 25% е доста
                          Здравей,
                          И аз четох подобни новини ,:
                          - касаещи казус за отпуснати ипотечни заеми преди 2009 г. с фиксирана лихва (мин. или мах.) , които били 1/3 от всички заеми по онова време....
                          - ще трябва да връщат надвзети лихви и да заделят повече провизии ...
                          - на по слабите (напр. Popular) може да им се наложи увеличение на капитала .
                          Ей това вероятно ги натиска надолу - пазара не обича увеличение на капитала .. но при малките банки. Виж при големите ситуацията е друга. Последен пример - Уникредит. Може би се смята , че големите банки (системни) ще бъдат спасявани на всяка цена , докато за малките ще бъдат прилагани новите правила .... Казано на роден език - тях кучета ги яли ...Вече има прецедент в Италия - малки банки да затварят, но за третата по големина BMPS друга била работата ...
                          Всъщност и аз бях на това мнение, когато реших да заложа на Сантандер и Уникредит в началото на годината.
                          Специално за Popular бях чел , че има някаква кофти голяма експозиция при ипотечните относно нейните размери, което не е задължително да са лоши ама ... Нещо като DB
                          Аз бих заложил на това, че някой голям ще я купи или ще влезе силен акционер - както се получи при CaixaBank ....
                          Вероятно ще си взема , но се чудя от коя позиция да разпродам за осигуряване на кеш ... SAN, UNI, ЦКБ .... като всичките са ми мили - купувани на нива близки до дъното ...
                          Ей, да не си помисли някой, че много ги разбирам нещата или , че съм някакъв сертифициран пич ..Просто чета, размишлявам ( не хвърлям ези -тура), гледам да не правя бързи врътки и късмета ме спохожда ...
                          Весели празници !
                          п.с.
                          Нещо казано то човека вдигнал на крака втората по големина банка в Италия
                          http://www.corriere.it/economia/16_d...91d55ecd.shtml
                          "С цялото ми уважение, италианската производствената система не е нито Ирландия, нито Испания, нито Португалия. Те са използвали европейска програма, която ви поставя под външната Vigilante. По мое мнение, Италия, разполага със средства, структури и способността да прави неща от този вид, без да абдикира на елементи за независимост. Просто трябва да не се страхуват от съда. Ако се забави прави сериозни неща, губите само времето. " - с превод през Гугъл ..
                          Както се казва - особености на националния риболов
                          Last edited by Protokol; 23.12.2016, 09:37.

Коментар

• http://www.estrategiasdeinversion.co...semanas-345581
                            Говори за някакъв казус за испанските банки и се очаква съда в ЕС да има намали печалбата с 25% за годината ,затова тъка падат банките за Популар 25% е доста

Коментар

• http://www.investing.com/equities/total
                              тази позиция много се набалончи според мен и се замислям да и отворя една къса с идеята да осредня ако продължи нагоре....като цяло тук се наблюдава доста силен ръст без реално да има кой знае какви причини за това.....ако някой следи позицията по отблизо ще се радвам да сподели мнение по въпроса
                              "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Аз също само гледам....
                                Просто ме сърби да влеза дълъг за ден на банките за утре след 15 ч. ако връщат.....?
                                гамеса е 18 ,71 днес....гледам я ама не се качва а връща да не изпускам нещо.....?
                                http://www.expansion.com/mercados/20...07e8b4581.html
                                Гамеса е почти винаги обратно на пазара чак на мен взе ми писва от нея много е манипулирана докато да минат пакетите за Морганите я държаха ниско утре ако Ибекс е на зелено Гамеса ще е на червено
                                Потенциал има в нея много ,и мен ме сърби за банките ама Сниаце са ми доста по интересни

Коментар

Working...
                                X