IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Падането на санкциите за Русия зависят ного от изборите в САЩ. Обонго ще се върне на дървото, това е ясно - но важно е кой ще замени. Ако е Доналдът - санкциите са до там.
    ааа ако е оня другия Рубио незнам ама тогава Импе моя съвет е да излизаш от всички Камионаджии и Застраховкаджии където си накупил за да няма мяу

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Начи според мен сегашния спих ще бъде овладян и златото пак ще се върне на дънце.
      На Русия е време да и падат санкциите, а Саудитска няма да издържи още дълго на тия цени на петрола, Венецуела и азерите вече си заминаха и това положение също ще трябва да се промени - 50 долара или повече слуз и рашъните ще живнат.
      Тия скапани опции ще взема да ги науча накрая, трябва един лайв скайп лесън да направим! Плащам в рубли!
      Падането на санкциите за Русия зависят ного от изборите в САЩ. Обонго ще се върне на дървото, това е ясно - но важно е кой ще замени. Ако е Доналдът - санкциите са до там.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
        Ти отиваш от частното и малкото към голямото и държавното-говорим за vw!
        Ако говорим на национално ниво,баба Меркел е пътник,отърсват се от Американското иго,оправят си отношенията и пазарите с Русия-и всичко ще е наред.
        По една или друга причина Меркел слуша Обама,от там идва цялата драма за Германците,а от там и за Европа.
        Нещата в политически план са много по-дълбоки от това някой да "слуша" Обонго!
        В икономически план, те са още по-сложни!

Така или иначе смятам, че до 6-9 месеца, ще се разбере, песимизмът или оптимизмът е имал основание към днешна дата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Аз не бих разчитал на авторитети(немци)! Момичетата от Кьолн и те са разчитали на авторитети и за това са излезнали на Нова година! Какво направиха "авторитетите" обаче?

При VW би могло да се купува ако има тъй наречената пазарна "сеч" по чисто психологически причини, тези с по-здрави нерви печелят от създалата се ситуация! Въпросът е, че за мен имаме промяна във фундамента при VW вече!

DB, по същия начин!

Ще ти дам следния жокер!

Германската икономика, в моемнта е всичко това, което е, защото Гърция въпреки всичко, е близо до това, което беше! Ако Гърция престане да е това, което бе! Какво ще се случи с Германия!

Това е само леко намигване! Германия е един луксозен Китай! Надявам се, че ме разбра!
          Ти отиваш от частното и малкото към голямото и държавното-говорим за vw!
          Ако говорим на национално ниво,баба Меркел е пътник,отърсват се от Американското иго,оправят си отношенията и пазарите с Русия-и всичко ще е наред.
          По една или друга причина Меркел слуша Обама,от там идва цялата драма за Германците,а от там и за Европа.
          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Това е рационалното мислене,правилно,но нека не забравяме,че това са Немци
            Самата държава няма да позволи да се оцапат много,огромен работодател са.
            това,че ще спрът редица разработки може да е за добро,за да им свтне в китарите,виждам че се залавят здраво вече с електромобилите
            Аз не бих разчитал на авторитети(немци)! Момичетата от Кьолн и те са разчитали на авторитети и за това са излезнали на Нова година! Какво направиха "авторитетите" обаче?

При VW би могло да се купува ако има тъй наречената пазарна "сеч" по чисто психологически причини, тези с по-здрави нерви печелят от създалата се ситуация! Въпросът е, че за мен имаме промяна във фундамента при VW вече!

DB, по същия начин!

Ще ти дам следния жокер!

Германската икономика, в моемнта е всичко това, което е, защото Гърция въпреки всичко, е близо до това, което беше! Ако Гърция престане да е това, което бе! Какво ще се случи с Германия!

Това е само леко намигване! Германия е един луксозен Китай! Надявам се, че ме разбра!

Коментар

Като изключим общите рискове пред фондовия пазар(казвам рискове, защото няма как да има единодушие за предстоящата рецесия и сривове на пазара), специално за VW, ми се струва доста дискусионно влизането в позиция, защото те тепърва ще бъдат ударени, както финансово, така и спрямо позицията им на пазара от към продажби!
              Те ще бъдат изместени в някаква част от доста пазари, в момента, а за в бъдеще ще бъдат с една идея по-неконкурентноспособни, поради орязаните възможности за инвестиции, реклама и разработки!

Понякога, когато си много голям, много лесно може да се свиеш, когато на лице са съответните фактори! Това е особено видно в сферата на технологичния бранш, при електрониката, при който доста гиганти направо се сринаха, след 1-2 погрешни стъпки!
              Това е рационалното мислене,правилно,но нека не забравяме,че това са Немци
              Самата държава няма да позволи да се оцапат много,огромен работодател са.
              това,че ще спрът редица разработки може да е за добро,за да им свтне в китарите,виждам че се залавят здраво вече с електромобилите
              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                чак такова няма да се случи мисля, може да го спрат замалко и да се "договорят с врага" и котировката ше скочи много ясно нали не от 1000$ на 5000$ но с 200/300 колкото да те изтърбушат ако си SELL , ше има някой друг марджин кол на SELLa и нещата са 6
                Не знам до колко ще се договорят с врага, защото трябва реално да се договорят с Китай и Русия!

Другото, което е относно shutdownа, не забравяй, че много от позициите, както на SELL, така и на BUY, може да са попаднали в зоната на "Банкова ваканция"!
                Дори и без скок на златото 30-40-50%, първите дни при сривове, в които ти обявят ваканцията, всичко приключва!

Коментар

При сривове, електрониката при златото, гърми отвсякъде!
                  Тези, които са SELL, не притежават това, което се предполага, че BUY са закупили!

Ако ти имаш сметка от 10 бона примерно на злато и си къс! Ти си предвидил да те занули при 30% скок в цената! Ако цената за 2-3 дена ги направи тези 30%, тебе те фалира, тези които са BUY си държат позициите, ама няма никой, който да е SELL! Така, дори и извън пазара на физическа доставка, където ще е големия цирк, едиснтвения вариант за електронния е shutdonw!
                  чак такова няма да се случи мисля, може да го спрат замалко и да се "договорят с врага" и котировката ше скочи много ясно нали не от 1000$ на 5000$ но с 200/300 колкото да те изтърбушат ако си SELL , ше има някой друг марджин кол на SELLa и нещата са 6

Коментар

квот стане и остане, аз имам някоя жълта стинка да не пукна от глад, с тая борса и някви малки суми в банка все нещо ше оцелее квот оцелее тва. Борсата съм я отписал там може и без да спират електрониката да те изтърбушат тъй,че там е въздух, а тука хората разчитат някой предимно на нея .... ммм незнам
                    При сривове, електрониката при златото, гърми отвсякъде!
                    Тези, които са SELL, не притежават това, което се предполага, че BUY са закупили!

Ако ти имаш сметка от 10 бона примерно на злато и си къс! Ти си предвидил да те занули при 30% скок в цената! Ако цената за 2-3 дена ги направи тези 30%, тебе те фалира, тези които са BUY си държат позициите, ама няма никой, който да е SELL! Така, дори и извън пазара на физическа доставка, където ще е големия цирк, едиснтвения вариант за електронния е shutdonw!

Коментар

Начи според мен сегашния спих ще бъде овладян и златото пак ще се върне на дънце.
                      На Русия е време да и падат санкциите, а Саудитска няма да издържи още дълго на тия цени на петрола, Венецуела и азерите вече си заминаха и това положение също ще трябва да се промени - 50 долара или повече слуз и рашъните ще живнат.
                      Тия скапани опции ще взема да ги науча накрая, трябва един лайв скайп лесън да направим! Плащам в рубли!
                      Да и аз това се надявам защото онова предишното не е импулс то тръгна едно такова и после взе засилка ..... Много се надявам на един рязък спад както си му е реда и после един дебел зелен прът и това е обрата, но за са такова не виждам

Коментар

Ти гледай по някое ти време на електрониката, да не и дадат Shutdown!
                        квот стане и остане, аз имам някоя жълта стинка да не пукна от глад, с тая борса и някви малки суми в банка все нещо ше оцелее квот оцелее тва. Борсата съм я отписал там може и без да спират електрониката да те изтърбушат тъй,че там е въздух, а тука хората разчитат някой предимно на нея .... ммм незнам

Коментар

и на мене са ми фаворити GDX ше го играя с опции, че марджина е по-малък и при опциите има ликвидност голяма. А RSXa с акции влизам с 50/50 на акаунта GDX/RSX демек злато и петрол

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            http://wealth.kiplinger.com/reader/k...xt-15-20-years
                            Кризата е факт но е при туземците от емърджинг маркетс. При това не всичките а само за суровинните икономики. Запада е само в началото на дългосрочният си възход. Аз бях от няколко години песимист за суровините и разни смешни икономики като Русия, Бразилия и тем подобни. За сега се движим точно по моя сценарий. Ще изчакаме и ще видим какво ще стане. Все пак ми е интересно каква трябва да е оценката на дивидентни компании в условията на дефлация и отрицателни лихви.

Не обичам такива работи.....
                            Но да приемем твоята теория....
                            Ако се бумнат суровинни държави като Бразилия , Австралия , Русия ,чили , Саудитска арабия , Иран и т.н..,то ще повлече поне 20 големи банки ....европеиски и американски....
                            И тогава за какви дивиденти ще става въпрос....

Коментар

Вярно е Майк,но отсяваш плявата и продължаваш
                              Плямпалата са ясни кои са не ги четеш и това е,иначе няма да ти стигне цялото време на света.

Та по темата: VW ми изглеждат добре от тези нива за бай,аз съм купил и се изкушавам за още,но ще напазаря ако паднат още.
                              Като изключим общите рискове пред фондовия пазар(казвам рискове, защото няма как да има единодушие за предстоящата рецесия и сривове на пазара), специално за VW, ми се струва доста дискусионно влизането в позиция, защото те тепърва ще бъдат ударени, както финансово, така и спрямо позицията им на пазара от към продажби!
                              Те ще бъдат изместени в някаква част от доста пазари, в момента, а за в бъдеще ще бъдат с една идея по-неконкурентноспособни, поради орязаните възможности за инвестиции, реклама и разработки!

Понякога, когато си много голям, много лесно може да се свиеш, когато на лице са съответните фактори! Това е особено видно в сферата на технологичния бранш, при електрониката, при който доста гиганти направо се сринаха, след 1-2 погрешни стъпки!

Коментар

GDX и RSX са ми в TO BUY LIST-a , ама ще си ги взема под най-големите дънца - демек под 12 долара и двете, дядо попе
                                и на мене са ми фаворити GDX ше го играя с опции, че марджина е по-малък и при опциите има ликвидност голяма. А RSXa с акции влизам с 50/50 на акаунта GDX/RSX демек злато и петрол

Коментар

Working...
                                X