IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само Адидас на червено да свети остана - пътят нагоре плавен засега е - а мишкунякът в ъгълът страхливо цвърчи.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Сутринта обрах даимлер и продадох сутрешното с 1.2% +

Коментар

• Лабилните днес азиатски пазари затвориха веч и негативно влияние повече няма да оказват. Днес очаквам добър ден да е, макар и не с ръстове гигантски, но със скромни.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          Днес покрай данните за GDP ще е дискотека ...
          на дакс тя започна с пре-маркета

Коментар

• Днес покрай данните за GDP ще е дискотека ...
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
              Аз ДАКС-а не бих го докоснал, само къс или ще вляза като падне 20%. (поне)
              Цялата германска иконимика е проядена от корупция и измами и е на командно дишане от ЕЦБ. (както и цялата Еврозона де)
              Като почнеш от германските банките дето един господ знае какво имат на балансите си и само лъжат мажат и овъртат, преминеш през автомобилостроителите който са оказаха най-големите мошеници и измамници и стигнеш до индустрията дето си осигурява договорите с подкупи.
              Най-големият въпрос е тази експортна икономика на кой ще експортва като никой няма пари.
              ДАКС-а може да дига само ако ЕЦБ почне да купува акции директно.
              Сега нали това прави купува държавен дълг и корпоративен дълг.
              Потдържа цялата умряла индустрия на изкуствено дишане.
              Глупости
              Вся Власть Советам

Коментар

• И най-важният въпрос какво правим с Еврото което е очевидно че не работи.

Коментар

• Аз ДАКС-а не бих го докоснал, само къс или ще вляза като падне 20%. (поне)
                  Цялата германска иконимика е проядена от корупция и измами и е на командно дишане от ЕЦБ. (както и цялата Еврозона де)
                  Като почнеш от германските банките дето един господ знае какво имат на балансите си и само лъжат мажат и овъртат, преминеш през автомобилостроителите който са оказаха най-големите мошеници и измамници и стигнеш до индустрията дето си осигурява договорите с подкупи.
                  Най-големият въпрос е тази експортна икономика на кой ще експортва като никой няма пари.
                  ДАКС-а може да дига само ако ЕЦБ почне да купува акции директно.
                  Сега нали това прави купува държавен дълг и корпоративен дълг.
                  Потдържа цялата умряла индустрия на изкуствено дишане.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    На мен като на глупав човек ми е интересно друго нещо. Преди година някъде се е търгувало около 95 евро за акция и всичко в очите на спекулантите е изглеждало ОК. Сега когато е станало 56 изведнъж изглежда страшно. Честно казано не виждам какво се е променило. Сещам се за едни приказки на Костолани за коравите по върхове и дъна, но за съжаление чак след време става ясно кой какъв е бил. Времето ще покаже.
                    Нека да ти припомня една мисъл на Гьобелс, която не е чак толкова популярна: "Оптимизмът и песимизмът са за тези, които нямат информация. Тези, които имат информация са реалисти. За съжаление, трябва да мине време, за да разберем кой какъв е бил."
                    Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Англия

Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                      А ако англичаните останат...
                      Въпреки че не е мястото тук, но референдума има значение само емоционално и краткосрочоно върху пазарите с изключение на валутите. Камо ли за Щатите.

Ако някой очаква в Щатите да паднат пазарите поради референдума или да се вдигнат продължително според мен се е объркал. Работата е същата като с Гърция. Много емоция - малък ефект.

От оставането на Англия в ЕС има далавера само и единственно Америка и Германия.
                      Америка - по политически причини и никакви икономически а Германия - пак по политически щото изтърва конторла по малко.
                      Освен че еврото може би ще падне аз не виждам икономически проблем с напускането на Англия за Англия. Всички глупости които говори Камерън са не просто глупости ами невероятни глупости и за дацета е ясно че са под давление на Обама.
                      Щяла да бъде по малко сигурна? - Глупости
                      Щяла да намали търговията с Европа - още по големи глупости. Все едно Швейцария да и пука на икономиката дали е ЕС или не е .

Ефектите от напускането на Англия са следните:

1.Щатите губят пудела си в европа и от там влиянието си.
                      2.Англия ще бъде с пъти по добре като не се съобразява с бюрократите в Европа , няма да плаща на ЕС за тоя дето духа, няма да я крадат чрез социалноосигурителната система и т.н
                      3. Ако Англия се види че е по добре - това означава края на ЕС. Сиреч края на хегемонията на Германия.

Референдума в Англия е подобен на изборте в Щатите.

Колкото и да има политически натиск - хората решават.

В Щатите след вече година бъзици от медиите за Тръмп се оказава че Тръмп може би наистина ще спечели. защо? - защото хората им е писнало и гласуват против системата чрез Тръмп - а не за Тръмп.

В Англия - след зверския политически натиск за оставането и нон сотп заплахите как ще стане армагедон ако напуснат - аз очаквам глауване ЗА излизане на Англия. Пак по същите причини. Хората им е писнало и гласуват против системата.
                      Last edited by Iv_max; 24.05.2016, 00:57.

Коментар

• Не е вярно

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        На мен като на глупав човек ми е интересно друго нещо. Преди година някъде се е търгувало около 95 евро за акция и всичко в очите на спекулантите е изглеждало ОК. Сега когато е станало 56 изведнъж изглежда страшно. Честно казано не виждам какво се е променило. Сещам се за едни приказки на Костолани за коравите по върхове и дъна, но за съжаление чак след време става ясно кой какъв е бил. Времето ще покаже.
                        Не е вярно. На мен преди година Европа ми изглеждаше много зле. Тогава спрях да я търгувам. Включително и Даймлер. И казах това тук. В момента продължава да не ми изглежда добре без значение кое колко е паднало.

Логиката, е същата като сега в Щатите. Сега може да кажеш че СП се търгува на 3-4 % под върха и на никой не му пука...но това пак не е вярно. На мен ми пука и смятам че това няма да продължава. След година когато евентуално СП се търгува около 180 може би ще кажеш същото и за Щатите.

Не мога да си представя как не виждаш какво се е променило. Много неща са се променили и то не към по добро.
                        Номера е обаче не да констатираш това което се е случило а да го предвидиш.

Коментар

Без да претендирам да съм специалист мога да ти отговоря с моята логика.
                          1.Преди година ДАКС-а беше 12 000 и всички очакваха че КЕ ще надува балона.
                          2.Преди година не бяха излязли проблемите с Китай (там всички чакат някакво приземяване въпраса е твърдо ли ще е или меко)
                          3.Преди година Воксваген не бяга изгърмяли с измамите си и сега всички автомобилни производители са под лупата
                          4. Преди година нещата в Еврозоната бяха оптимистични с КЕ сега се вижда че Еврозоната е в перманентна рецесия въпреки КЕ и свтлина в тунела не се вижда от никъде.
                          5. За мен главният аргумент е кой ще ги купува тези коли, идва рецесия навсякъде нещата са зле всички се надяваха на Китай ама Китай ще се приземява Еврозоната е зле там пазар няма Американците май не ги искат много и т.н.
                          Но колегата volaswap е по запознат той може да ти обясни какво чака и защо ги купува.
                          1 не е така, това бе за широката маса и съм го обеснявал и друг път с простия концепт на marginal utility без дори да дълбая в по дълбоки води, 2) това не е така също и пазара го знаеше това края на 2013, но всичко придоби измерения като ретаил се появиха по главните страници. 3 vw бе идеален за волатилност и се радваме на такива новини, 4 акции като даимлер които сигнализира отдавна че са достигнали сатурация и не могат да растат със същите проценти като преди няколко години е нормално да паднат, но вероятността това да бъде дълбоко под 50 е малка, a хората бързо забравят че до преди 3 седмици бяхме на 65, всичко е вероятности. Аз залагам на тази която прави наѝ голям смисъл в следващите 3 месеца...

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Без да претендирам да съм специалист мога да ти отговоря с моята логика.
                            1.Преди година ДАКС-а беше 12 000 и всички очакваха че КЕ ще надува балона.
                            2.Преди година не бяха излязли проблемите с Китай (там всички чакат някакво приземяване въпраса е твърдо ли ще е или меко)
                            3.Преди година Воксваген не бяга изгърмяли с измамите си и сега всички автомобилни производители са под лупата
                            4. Преди година нещата в Еврозоната бяха оптимистични с КЕ сега се вижда че Еврозоната е в перманентна рецесия въпреки КЕ и свтлина в тунела не се вижда от никъде.
                            5. За мен главният аргумент е кой ще ги купува тези коли, идва рецесия навсякъде нещата са зле всички се надяваха на Китай ама Китай ще се приземява Еврозоната е зле там пазар няма Американците май не ги искат много и т.н.
                            Но колегата volaswap е по запознат той може да ти обясни какво чака и защо ги купува.

Коментар

Само да ви попитам за Даймлер там не трябваше ли да купуваме на 60 и да продаваме на 62 (по вашият съвет).
                              Ами сега на 56 кво да правим?
                              Да купуваме или да продаваме
                              Щото тия падащи ножове много трудно се ловят

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                                Пропадането нема да почне току тъй..може да почне ако англия гласува за оставане в ес и предвид оптимизма да удължат рибоците и да се почне с чертите надоле
                                А ако англичаните останат...

Коментар

Working...
                                X