IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Някой прочел ли е нещо като проблеми за JPM - имайки предвид, че са най-голямата "инвестиционна " банка ...
    Все за Deutsche Bank пишат ...
    https://www.ft.com/content/a8c18db2-...4-e0bdc13c3bef
    Преди време Краян беше казал, че не е за продажба ама сега ако го питат какво ли каже
    Вярно, Протоколов - днес на ДБ и чупят тимберицата.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      ТДК...
      ТДК също секси, ама БАСФ по-секси. Ного дълго издържаха - в смисъл на трайност.

Дори скоро след куп години си пуснах някакви стари над 20-годишни касетки BASF - качеството беше повече от добро.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        BASF имам, ама не ного доволен от доходността и мисля да се чупя от нея при сгода - даже скоро бях на косъм да сторя това. Иначе уважавам компанията - навремето правеха най-яките аудиокасетки - само на такива си записвах.

Но и Allianz временно ще ги забравя - просто придобиха твърде голяма тежест в портфейлът ми.
        ТДК...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
          Bayer, BASF, Henkel - все хубави/секци компании
          BASF имам, ама не ного доволен от доходността и мисля да се чупя от нея при сгода - даже скоро бях на косъм да сторя това. Иначе уважавам компанията - навремето правеха най-яките аудиокасетки - само на такива си записвах.

Но и Allianz временно ще ги забравя - просто придобиха твърде голяма тежест в портфейлът ми.

Коментар

да знам спомням.
            е, нормално е, все пак си пристрАстен и може и да си вътрешен човек в Алианц, добре за теб
            Е, вътрешен чУек е силно казано... нямам достъп до вътрешна информация, камо ли в Мюнхен - и аз гледам отчети като всички вас.

Купих си Allianz просто защото падна малко повече от Daimler... не толкова като доходност (дивидентна), но плюс факторът могъщество и стабилност. Просто автомобилният бизнес си е малко по-рисков - помним: костенуркаджиите как се окъкаха. А и доста хора тука (някои - ного уважавани от мен) ми препоръчват да не прекалявам с автомобилните акции... ще гледам да не ги докарвам до повече от 28% от външният си портфейл.

Коментар

Мисля си за Bayer... като купиха ония американски отровители - това ги прави доста атрактивни - продажбите могат да скочат с около една четвърт, следователно и дивидентът с около тоже толкова... (нали съм дивидентаджия) - значи: тая година - дивидент 2.5 кинта (преди данък) догодина може да е пак около 2.5 кинта, ама след данък. Значи ако човекът издебне Аспиранаджийницата на около 84 кинта - това: сгодно с идея и за бъдещо разрастване - и че акцията е стигала и до около 120 кинта.
              Е, не колкото Daimler - там дивидентната доходност (ако човекът си гепи на 48-50 кинта), като нищо може да удари 5% след данъкът, ама Аспиринаджийницата е друга работа - диверсифициран вече ного и по-трудно уязвим бизнес.

Мъдро разсъждавам ли? Включвам Bayer в компаниите за наблюдение.
              Bayer, BASF, Henkel - все хубави/секци компании

Коментар

• Някой прочел ли е нещо като проблеми за JPM - имайки предвид, че са най-голямата "инвестиционна " банка ...
                Все за Deutsche Bank пишат ...
                https://www.ft.com/content/a8c18db2-...4-e0bdc13c3bef
                Преди време Краян беше казал, че не е за продажба ама сега ако го питат какво ли каже
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Мисля си за Bayer... като купиха ония американски отровители - това ги прави доста атрактивни - продажбите могат да скочат с около една четвърт, следователно и дивидентът с около тоже толкова... (нали съм дивидентаджия) - значи: тая година - дивидент 2.5 кинта (преди данък) догодина може да е пак около 2.5 кинта, ама след данък. Значи ако човекът издебне Аспиранаджийницата на около 84 кинта - това: сгодно с идея и за бъдещо разрастване - и че акцията е стигала и до около 120 кинта.
                  Е, не колкото Daimler - там дивидентната доходност (ако човекът си гепи на 48-50 кинта), като нищо може да удари 5% след данъкът, ама Аспиринаджийницата е друга работа - диверсифициран вече ного и по-трудно уязвим бизнес.

Мъдро разсъждавам ли? Включвам Bayer в компаниите за наблюдение.

Коментар

Не съм го изпуснал, просто не слезе там, дето го исках. Взех си Allianz защото за миг слезе точно там, дето дебнех го.
                    да знам спомням.
                    е, нормално е, все пак си пристрАстен и може и да си вътрешен човек в Алианц, добре за теб

Коментар

изпуснал си май скорошното движение към 50-те.
                      но пък може и да го хванеш отново, АКО реднекс захапят по-силно и нашироко даймлера.

ДБ: разпарчетисването е програмирано и в ход. дано само не повтори историята наЛБ, че тогава всичко банково в Европа ще се срине
                      Не съм го изпуснал, просто не слезе там, дето го исках. Взех си Allianz защото за миг слезе точно там, дето дебнех го.

Коментар

Ми аре: и аз искам Daimler на четиридесетуна... знаеш ли колко им дреме на китайските хора, облизващи се по Мерцедесченца, за бамковият сектор в Германия? Ама: няма... надали и ще има.
                        Аз и на петдесетуна съм навит...

Абе: що викате "фашагата" а говорите за Дакс? Все се бръкам и мисля: обсъждате Италия...
                        изпуснал си май скорошното движение към 50-те.
                        но пък може и да го хванеш отново, АКО реднекс захапят по-силно и нашироко даймлера.

ДБ: разпарчетисването е програмирано и в ход. дано само не повтори историята наЛБ, че тогава всичко банково в Европа ще се срине

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                          еми фашагата е даксонеца кой друг ?!? .... Тука кво се търгува Еврейските индекси на Империята и фашагата, никой не се занимава с Жабария, Петлите или Джапанките .... Хонг Конг борсата не е лоша ама там само на кръгла бройка и акциите са некви числа ебати кретенията в Шанхай същата раота, абе ръбове са тея чайките, а кат всичко се пренесе там и търгува предимно там ше треа да се пренастроим нема начин ....
                          Фашизъмът е съществувал само и единствено в Италия, бе...

Не знаех туй за Хонконг - аз обичам кръгли бройки, ама те 444 броя сигурно не го приемат за кръгло.

А и какво ти пука - ако някоя световна компания не се търгува във Франкфурт, значи е глупава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Така де
                            с кой брокер си ти IB ??

Коментар

Ми аре: и аз искам Daimler на четиридесетуна... знаеш ли колко им дреме на китайските хора, облизващи се по Мерцедесченца, за бамковият сектор в Германия? Ама: няма... надали и ще има.
                              Аз и на петдесетуна съм навит...

Абе: що викате "фашагата" а говорите за Дакс? Все се бръкам и мисля: обсъждате Италия...
                              еми фашагата е даксонеца кой друг ?!? .... Тука кво се търгува Еврейските индекси на Империята и фашагата, никой не се занимава с Жабария, Петлите или Джапанките .... Хонг Конг борсата не е лоша ама там само на кръгла бройка и акциите са некви числа ебати кретенията в Шанхай същата раота, абе ръбове са тея чайките, а кат всичко се пренесе там и търгува предимно там ше треа да се пренастроим нема начин ....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                                какво значи "през Франкфурт" директно имаш акаунт в Xetra ли ко и фашагата с кво го джиткаш CFD ?!? Ако е тва нема как да си директно през Xetra, а някой брокер който има достъп до Xetrata ...
                                Така де

Коментар

Working...
                                X