Първоначално изпратено от ПИЧ
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Портфейла ми не мисли така....Тогава Ареала беше 15,10 а шела 12.10 в момента аареала е 16,6 а шел 12,12....
Иначе сутринта скочи до 12,70 ама падна до 11,85 ...да се надяваме че ще върне ....нагоре
Все пак в тази ситуация парите са в технологиите и донякъде във фармата, но там си е леко рулетка с нацелване на победителя с ваксината.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Така погледанто е по - доброто решение, в банки поне аз няма да сложа и цент. Тренда на "ШЕЛ" е категорично низходящ, но дъното ако не е сега, не е далеч, не повече от 1 евро от тук, а все ще обърне. През уикенда обявиха нови инвестиции към зеленото бъдеще, не са огромни, но малко по малко диверсифицират.
Иначе сутринта скочи до 12,70 ама падна до 11,85 ...да се надяваме че ще върне ....нагоре
Коментар
-
Онзи ден се чудех къде да вкарам кеша в Аареалбанк или шел...избрах заради дивидента в шел а при ареала ги резна ЕЦБ тази година....
Къде е Мюлер да каже кога шел ще стане 19 а ареала на 5.....?Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
EXXON даже се повиши, но не толкова лош отчет, запазиха дивидента, около 8% е, който е от най - големите в САЩ.
За RDS.B това е първата цена, 12.00, аз по съм харесал 80 цента по - ниско, вероятно да се видят след дивидент.
ПИЧ Това е така и с индексите, а и спрямо други компании в сектора, по - слаби са, но и тук дивидента го орязаха много и няма какво да подпира цената, както при EXXON например.
Къде е Мюлер да каже кога шел ще стане 19 а ареала на 5.....?
Коментар
-
Може и да греша но влезнах на 12,05 ....Защо пада ами днес излезнаха лоши резултати на Тотал и шеврон..?
За RDS.B това е първата цена, 12.00, аз по съм харесал 80 цента по - ниско, вероятно да се видят след дивидент.
ПИЧ Това е така и с индексите, а и спрямо други компании в сектора, по - слаби са, но и тук дивидента го орязаха много и няма какво да подпира цената, както при EXXON например.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Нищо не разбрах?
ПИЧ Правилният ред е. То и това тримесечие имат добри резултати, но които се държат на търговия/хеджиране(каквото трябваше и "Софарма" да направят спрямо валутният риск) и загубата е изцяло от отписване и преоценки, но за текущото да се чака минус, което малко замисля за инвестиция към момента. Да свали поне още 1 евро и става за покупка, сега съм много раздовен.
Коментар
-
Шела започна да не се движи със индексите, а доста по зле (от доста време, не от тия дни). Не върви в крак с индексите. Това е най-лошото - да се движи обратно на индексите. Говорили сме и преди - много пада, малко вдига. лa*нянa работа. Със Шел не си петролен шейх, не може да се отъждествиш с арабските петролни принцове.Last edited by Andi11; 31.07.2020, 18:48.
Коментар
-
За мен спрямо к1от 20 г и спрямо к2 от 19 г...има интересен разговор между шел и 7,8 най големи банки.банки..
ПИЧ Правилният ред е. То и това тримесечие имат добри резултати, но които се държат на търговия/хеджиране(каквото трябваше и "Софарма" да направят спрямо валутният риск) и загубата е изцяло от отписване и преоценки, но за текущото да се чака минус, което малко замисля за инвестиция към момента. Да свали поне още 1 евро и става за покупка, сега съм много раздовен.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеЗа шел-а, дайте да Обърнем внимание на този текст от отчета: "Due to price lag in oil-linked LNG term contracts, the impact of low oil prices is expected to become more significant in the third quarter." Какво означава това ?
1.По ниските цени на нефта тепърва ще се отразят неблагоприятно в отчета Q3/2020 или
2. Ниските цени на нефта(от Q2) ще отворят маржа на печалба и ще доведат до по-добри резултати в Q3
Как го тълкувате ?
Коментар
-
За шел-а, дайте да Обърнем внимание на този текст от отчета: "Due to price lag in oil-linked LNG term contracts, the impact of low oil prices is expected to become more significant in the third quarter." Какво означава това ?
1.По ниските цени на нефта тепърва ще се отразят неблагоприятно в отчета Q3/2020 или
2. Ниските цени на нефта(от Q2) ще отворят маржа на печалба и ще доведат до по-добри резултати в Q3
Как го тълкувате ?
Коментар
-
За Шел , и Голдман и Морган и други банки дават добри оценки за резултатите при тези цени на петрола ,оценяват между 18 и 20 лири а тя пада като гюле и е вече на 12,80 евро където е долната подкрепа при предишния спад ..Дивидента е зле на 16 ....!Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар