If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Импе кво се тревожиш тва не е падане питаш ли ме мен кво да кажа имам DRYS средна цена 2,30 сега е 1,58
Ми защо си си купил акция, която се казва: ДРИС ????? Аз и осем цента няма да дам за такава само зарад името и - аз на Адмирал Груп (труп) се назлъндисвах, щото ми напомняше за адмирал Колини (а на кой друг тука - за оня инвалид - Нелсън), камо ли - "дрис".
Аз не се шашкам, добре съм си преценил компаниите - само не зная какво да правя - да си взема още някоя и друга ли - да чакам по на сгода ли... то само за Мидите се колебая - Тотал и Лукойл и сега са ми скъпи, а и Газпромчето може на лято още малко да послезе.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
бях се засилил да заредя газопроми на около 4.37, добре че се дръпнах навреме.
иначе приятно изненадан с екстра-дивидент по една позиция, с което само от нея май месец 3кевро
А аз - полакомих.
Виж, ако паднат под 4 кинта - гепи си. Туканка поскъпването на рублата е плюс - дивидент - в рубли.
Добре....добре,харесал съм си туй- онуй плюс роснефт,ама кога точно да ги купувам....да не зема да изтърва момента.
Газпром съм купил на средна цена 3.50 не вярвам да слезе дотам,но и да слезе не ме притеснява,това ми е дългосрочно.
Аферим - за Газпром - нагувичил си се ного на сгода. Дивидентна доходност над 5% ще имаш - да. Рублата поскъпна - очаквам например 8 рублички дивидент, тоест около 20 цента на АДР-че.
Аз - какво ме прихвана - допълних си на 4.4 - 4.5 еврака - полакомих се, макар миналата година да си пазарувах на 3.8. Струва ми се - това: сезонна акция. Лятото - топло - пада - инвеститорите забравят, че половин Европа е робиня на Газпром... ама зимата, като свие студът - сещат се, че ако дядя Вова врътне кранът, ще им замръзнат дирниците.
Ако падне под 4 кинта, може да си взема още малко.
докъде ще я напомпат тая цървуланска акция? И защо? Адидас стана нещо като нашият Бръз мишок.
бях се засилил да заредя газопроми на около 4.37, добре че се дръпнах навреме.
иначе приятно изненадан с екстра-дивидент по една позиция, с което само от нея май месец 3кевро
Капиталова - ама временно. Капиталовата загуба/печалба си е нещо виртуално, докато не продадеш. Дивидентчето обаче си е дивидентче.
Направо съм в дилема - да си взема ли още някоя Мидичка или да се надявам и на по-сгодно? Яд ме е малко, че пазарувах на 25 кинта или май малко по-надолу, ама какво да се прави - излакомих се тогава. Мога да доинвестирам, та да усредня, ако паднат още. Ного важно - пак ще се качат.
Импе кво се тревожиш тва не е падане питаш ли ме мен кво да кажа имам DRYS средна цена 2,30 сега е 1,58
Цената на петрола остава на нива около 50, без изгледи за съществено покачване, ШЕЛ конкретно напоследък само продават от находищата си по света, дългове не малки имат. Дивидента е добър, но към момента има очаквания и за по - ниски цени.
Слузта ще се движи 50-55 кинта според мене - тя е оптимална. В моментът спадът е по-скоро временен - поради причината си - резервите на САЩ - иначе ОПЕК сис пазват самоналожените ограничения за добив на слуз, което е по-важно.
Шел продават някои находища, но това е защото преструктурират бизнесът си и то по начин, който много ме радва. Нали купиха BGgroup за 50 МБ? - това е крайно силна компания, която набляга ного повече на газчицата, отколкото на петролът - тоест Мидичката диверсифицира бизнесът си в посока - газчица, която дълго-дълго ще остане стратегически важно гориво.
Дългове имат към 25 МБ ако не се лъжа, баш-шефчето смята погасяването им за основен приоритет - за около 5 години мисля ще ги погасят и без да разпродават повече нищо - само от печалбичките си.
ами петролчето поевтинява(преди малко тамън с долар и нещо), някои ще се нагувичи с 7 % дивидент, но и неясно колко % капиталова загуба
аиде докато си пиша и тества как е трасето под 49 $
Капиталова - ама временно. Капиталовата загуба/печалба си е нещо виртуално, докато не продадеш. Дивидентчето обаче си е дивидентче.
Направо съм в дилема - да си взема ли още някоя Мидичка или да се надявам и на по-сгодно? Яд ме е малко, че пазарувах на 25 кинта или май малко по-надолу, ама какво да се прави - излакомих се тогава. Мога да доинвестирам, та да усредня, ако паднат още. Ного важно - пак ще се качат.
OHL- бях се вторачил при спада под 2 ама нямах кеш и трепереха пръстите ... Сега имам кеш ама ми се клати ръката на двойно по-висока цена ...
Чакам корекция покрай евро изборите ...
Кой е твоя фаворит от GSJ DGI i OHL
Аз на скоро се канех на OHL на 3 евро ама май кеш нямах GSJ тез не сам ги разучил ама квото ми е падалo като инфо строяха някой голям проект в Мадрид се почета тези дни гледам в форума много ги пишат и коментират ,само и малко кеш да освободя че пак сам при Amper i Sniace
Банките особено летят нищо ще почакам ,забелязвам че много се дигат и агенциите за недвижими имоти следя GSJ DGI i OHL
OHL- бях се вторачил при спада под 2 ама нямах кеш и трепереха пръстите ... Сега имам кеш ама ми се клати ръката на двойно по-висока цена ...
Чакам корекция покрай евро изборите ...
Кой е твоя фаворит от GSJ DGI i OHL
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар