Ако някой знае кога ще започне идващата криза бих отворил една голяма къса на ДАКСА ви
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
вси§ко това е добре наисано, но пазара не гледа само вестас и сименс-гамеса
конкуренцията е много голяма в този сегмент.
и какво за услугите по изпълнение изграждане и поддръжката н апаркове, проекти и т.н.?
ако чакаш чудо да се случи в тази ниша, мисля че нищо ново не казваш и откриваш. няма значение кой произвежда гондоли, турбини, кули и др. крайният продукт го продават вестас, сименс и конкуренция.
Иначе, моят интерес се простира до там, че пазарът да постави по-адекватна оценка за компания, която е в сектор с прогнози за стабилно търсене доста дълго време напред.А специално във възобновяемата енергия прогнозите се оказват близки до реалността.
Коментар
-
ti si speca po ibex. ne moga da kaja nishto za nego i kak reagirat sprqmo nego
След това от форума разбрах ,че тя почти винаги реагира така и от тогава си имам едно на ум
Тук малко е като Абенгоа без проблем може да излети едни 30-40% за ден
Между другото винаги сам се чудел как така се нагласят големите и умело го правят на пазара смисъл самият процес когато една цена пада се оставя в безтегловност и не се наместват другите банки и фондове а оставят процеса на едни определени хора ,понякога излиза някой по сериозен индивидуален купувач но банки и фондове не влизат докато не стигнат дадени нива при Гамеса и ОЧЛ това се вижда най добреLast edited by lobos; 01.08.2017, 22:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеGamesа-тук влязох спекулативно по спомен планът им за развитие ще бъде представен ноември , ако не бъркам де ,обаче Индия си е доста голям проблем ,но според мен той е отчетен с цената ,странно че няма кой знае колко къси и последните са от 21.07 -0,29 от капитала
Gamesa-почти винаги е реагирала обратно на новините ,обикновено когато Ibex-35 пада тогава Гамеса на зелено ,за мен лично това е една от най добре контролираните акции в Ibex -35
Коментар
-
вси§ко това е добре наисано, но пазара не гледа само вестас и сименс-гамеса
Gamesa-почти винаги е реагирала обратно на новините ,обикновено когато Ibex-35 пада тогава Гамеса на зелено ,за мен лично това е една от най добре контролираните акции в Ibex -35
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение
Защо смяташ, че има голяма конкуренция? Конкуренция има, но благодарение на консолидацията в сектора, по-мащабните проекти може да се поемат от максимум 5-6 компании и при положение, че пазарът едвали ще започне да се свива скоро, ще има работа за всеки.
Продуктовите спецификации няма как да не са близко след като явна е тенденцията все по-голяма част от себестойността на турбините да се аутсорсват към подизпълнители. В момента тя е над 2/3 и вероятно ще продължава да расте. Но бъдещето разграничение няма да се вижда толкова лесно. Според мен все по-важно ще стане цялостното обезпечаване на проектите - услугите преди инсталацията и поддръжката на съоръженията след нея. Например, все по-важно ще става как да се съкрати периода от спечелването на търга до реалното генериране на електричество. Това би намалило финансовите разходи по проекта и да намали себестойността.
Що се отнася до иновациите - наистина са рехави. Все пак четох слухове, че Vestas разработват батерии за съхранение на генерираната енергия. Nordex се очаква след около 2 години да изкарат нова турбина, която да свали с двуцифрен процент себестойността на електричеството.
и какво за услугите по изпълнение изграждане и поддръжката н апаркове, проекти и т.н.?
ако чакаш чудо да се случи в тази ниша, мисля че нищо ново не казваш и откриваш. няма значение кой произвежда гондоли, турбини, кули и др. крайният продукт го продават вестас, сименс и конкуренция.
Last edited by Ferry; 01.08.2017, 21:45.
Коментар
-
JPMorgan golpea a Siemens Gamesa, que pierde 5.200 millones en bolsa bajo el mando alemán
http://www.bolsamania.com/noticias/e...ampaign=buffer
Коментар
-
оттук нататък името, което ще движи цената, ще е Сименс. Гамеса след време е възможно съвсем да отпадне от името на продуктите им.
проблема не е в Гамеса, а в конюнктурата на този сегмент. Конкуренцията е убийствена, а технически продуктите на отделните производители се припокриват. Иновации и революция в този сегмент няма в момента и надали се очакват скоро. сега отново слънцето догонва вятъра някои ще направят пари повече от слънцето сега
Продуктовите спецификации няма как да не са близко след като явна е тенденцията все по-голяма част от себестойността на турбините да се аутсорсват към подизпълнители. В момента тя е над 2/3 и вероятно ще продължава да расте. Но бъдещето разграничение няма да се вижда толкова лесно. Според мен все по-важно ще стане цялостното обезпечаване на проектите - услугите преди инсталацията и поддръжката на съоръженията след нея. Например, все по-важно ще става как да се съкрати периода от спечелването на търга до реалното генериране на електричество. Това би намалило финансовите разходи по проекта и да намали себестойността.
Що се отнася до иновациите - наистина са рехави. Все пак четох слухове, че Vestas разработват батерии за съхранение на генерираната енергия. Nordex се очаква след около 2 години да изкарат нова турбина, която да свали с двуцифрен процент себестойността на електричеството.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Сигурно си прав за мен тя си беше в корекция след екстра-дивидента този отчет просто наля малко повече масло дори и при добър отчет пак щеше да затвори гаповете за мен цена под 15 евро е направо смешна ,сега да видим кога ще чукнем 15 евро
Коментар
-
оттук нататък името, което ще движи цената, ще е Сименс. Гамеса след време е възможно съвсем да отпадне от името на продуктите им.
проблема не е в Гамеса, а в конюнктурата на този сегмент. Конкуренцията е убийствена, а технически продуктите на отделните производители се припокриват. Иновации и революция в този сегмент няма в момента и надали се очакват скоро. сега отново слънцето догонва вятъра някои ще направят пари повече от слънцето сега
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеGamesa -чакам 12.500 и тва вече е гавра за мен поне под 13 евро
Взех на 12.900
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Тези с тез анализи ги остави то и преди отчета и даваха 21 евро ама глей ква стана
То по моята графика входа ми бе на 16,400 сега влязох доста под тези нива
Сега видях ,че и Даймлер паднал под 60 еврака преди и на него му бях гледал графиката
ина§е Гамеса не струва повече от 14. но няма да си губя времето с нея, не ме интерусува тя, а конкуренцията им.
Коментар
Коментар