Първоначално изпратено от nacheff
Разгледай мнение
на всяко мое писане чакам потвърждение ,че правилно пиша....така че не става въпрос за спор.
von 2,60 Euro auf 1,00 Euro neu festzulegen.
Това е нещо от обратно на българското понятие .
Цена на акция един лев ,емисионна стойност 3 лева ....
Досега цената на немските акции минималната стойност е 2,6 и те я смъкват на едно еврои за да може емисионнта при нужда да падне под 2,6 евро...сега
Придобити са срещу около 4 267 633 000 Е.
Какво се случва ?
Тези средства се ползват за покриване на помощта. Доколкото при този етап се говори за операция от 5,7 млрд Е, очевидно е, че някакви около 1,432 млрд. Е са с друг произход
Ами преди два,три месеца набираха още капитал на 5,29 само за определени хора по техен си способ и не ме поканиха .. ...сигурно са тези 1,432 м.
Ако приемем твоята теза, че броят А остава същият, а от него извадим тези 25 % на Бунда, ще останат 1,004 млрд. бр. А.
Тогава за една А ще се иска 5,68 Е.
Моята теза е старите акции са един милиард и тези от Сомен и те са един милиард , стават два и нещо и записват по една нова на цена 260-2,80 евро ....
като има възможност и акциите на Меркел да се запишат от държавата и там ми е чуденката ако тези 700 000 000 милиона се пуснат като права какво става
В момента се чака Сомен да станат действителни акции и да се пуснат по портфеилите и да излезе борда с емисионната цена на новите и права за записване ....
Сигурно има грешки ,но е хубаво да не се смеете на тях а да ги посочите аргументирано защото става въпрос за пари и да ги оправим докато може ....не бях чел достатъчно за СОМЕН и държавният дял който е голям и не записва и правата отпадат и ги подцених през април / заради увеличението на 5,29/ и ме изненадаха с цената на записването
Коментар