IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Започна ли агонията на Русия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от teranova
    Всяка държава, която разчита основно на приходи от продажба на изчерпаеми природни ресурси, който рано или късно ще свършат, е обречена на гибел.
    +1

Коментар

• Всяка държава, която разчита основно на приходи от продажба на изчерпаеми природни ресурси, който рано или късно ще свършат, е обречена на гибел.

Коментар

• Россия вошла в число крупнейших кредиторов США

Россия заняла седьмое место в рейтинге стран, скупивших наибольшее количество ценных бумаг Казначейства США, деньги от продажи которых обычно используются для финансирования расходов бюджета. По данным американского Министерства финансов, Россия на конец 2008 года владела ценными бумагами на сумму в 116,4 миллиарда долларов. За год этот показатель вырос в три с половиной раза.

На первом месте в рейтинге находится Китай (727,4 миллиарда долларов). Япония владеет ценными бумагами Казначейства США на 626 миллиардов долларов. Третье место занимают банковские центры Карибского бассейна (Багамские, Бермудские, Каймановы, Антильские и Виргинские острова, а также Панама). Их показатель намного меньше японского – ″всего″ 197,5 миллиарда долларов.

На четвертом месте в списке оказались экспортеры нефти, куда США включили Эквадор, Венесуэлу, Индонезию, Бахрейн, Иран, Ирак, Кувейт, Оман, Катар, Саудовскую Аравию, ОАЭ, Алжир, Габон, Ливию и Нигерию. Их совокупные вложения в США оцениваются в 186,2 миллиарда долларов.

Сразу после экспортеров нефти в рейтинге следуют Великобритания (130,9 миллиарда долларов), Бразилия (127 миллиардов долларов) и Россия. Вложения остальных стран не превышают отметки в сто миллиардов долларов.

Одновременно с данными по инвестициям в ценные бумаги Казначейства США Минфин опубликовал и данные по иностранным вложениям во все типы ценных бумаг страны на 30 июня 2008 года. Россия в этом рейтинге оказалась на 17 месте с показателем в 160 миллиардов долларов. Лидерство в этой категории принадлежит Японии (1,25 триллиона долларов), а на втором месте – Китай (1,2 триллиона долларов).

Напомним, что в условиях рекордного дефицита бюджета США должны в ближайшее время выпустить дополнительные государственные облигации, которые помогут профинансировать программы бюджета.

Вложения России в ценные бумаги США часто вызывали критику. В частности, в 2008 году выяснилось, что Центробанк России инвестировал более ста миллиардов долларов в облигации ипотечных агентств Fannie Mae, Freddie Mac и Federal Home Loan Banks. Эти компании оказались одними из наиболее пострадавших в условиях ипотечного кризиса в США, причем Fannie Mae и Freddie Mac вынуждены были отойти под контроль правительства. В итоге к началу 2009 года ЦБ продал все свои облигации этих компаний.

http://lenta.ru/news/2009/03/02/debt/

http://www.ustreas.gov/press/releases/tg42.htm

Коментар

• Напротив,Де Ниро,имам достатъчно достойнство - за разлика от теб - и се опитвам да си го запазя,основно като не използвам обидни или сквернящи думи по твой адрес,макар че ти на няколко пъти използва такива срещу мен,но с това само показа изключителна липса на възпитание и много нисък интелект.А относно това за кого гласувам и към коя партия са насочени моите симпатии съм изразявал открито неведнъж във форума,от теб се иска само да се потрудиш и да откриеш тези мои изказвания.

Коментар

• Re: ei кол4о ми в америката мноо зле ла

Първоначално изпратено от Caessar
            Първоначално изпратено от De Niro
            Първоначално изпратено от Optic
            Мислех повече да не пиша все едно и също нещо в тази тема,но бях провокиран от този хубавец - ето,искам да ви покажа и на вас какво представляват днешните интелектуално развити младежи с големи претенции...Да оставим настрана езика,който използват,отнася се към хора доста по-възрастни от него - в случая към мен - с епитети и обидни квалификации,които са валидни единствено и само за него.Но,нека не обсъждаме това,вижте какво е най-най-важното за него - какъв телевизор имаш,каква кола имаш,какво ядеш,климатик имаш ли,нямаш ли...ОООООООООООффффф,оф,оф,оф...Нямам думи,нямам думи...Толкова ми е жал за вас,момченца...
            Защо изобщо му се връзваш да му отговаряш на тоя агент-провокатор. Явно е безработен щом по цял ден кисне да пише глупости, обаче защо трябва да губи и нашето време да ги четем и отговаряме? На простотията единствения начин за противодействие е да се игнорира - убий простака с мълчание.
            Простако, агент-провокатори има само в болните ви извратени комунистически мозъци. Естествено че е важен стандарта на живот. Хубавата кола, телевизор, телефон, климатик, храна и т.н. не пречат на другите ценности. Но когато наблягаш само на духовното си просто "ЛУЗЪР", който търси пошло извинение за собствената си некадърност и невъзможност да има добър стандарт.
            Лошия ми език се дължи на ненавистта и омразата, която изпитвам към всички помияри като вас/комуноиди/. И на 200 години да си, за мен човек защитаващ най-вредния, безумен и отвратителен режим на света е НЕЩАСТНИК. Не ти дължа уважение за нищо.
            Де Ниро,ти наистина си едно много объркано дете - за какъв режим говориш,за какъв стандарт,за какви ценности,ти не си наясно дори със себе си,ти нямаш елементарни познания за живота,за смъртта,за обществото като такова,не различаваш отделните понятия като човек,род,родина,държава,организация,за теб всичко се дели на две отделни части - ти самия и всичко останало.Жалко за теб,наистина...
            Бля-бля, глупости на човек, който няма какво да каже.Жалък си...
            Кажи за кой гласуваш, ако имаш поне малко достойнство(в което аз се съмнявам)?

Коментар

Първоначално изпратено от De Niro
              Мислех повече да не пиша все едно и също нещо в тази тема,но бях провокиран от този хубавец - ето,искам да ви покажа и на вас какво представляват днешните интелектуално развити младежи с големи претенции...Да оставим настрана езика,който използват,отнася се към хора доста по-възрастни от него - в случая към мен - с епитети и обидни квалификации,които са валидни единствено и само за него.Но,нека не обсъждаме това,вижте какво е най-най-важното за него - какъв телевизор имаш,каква кола имаш,какво ядеш,климатик имаш ли,нямаш ли...ОООООООООООффффф,оф,оф,оф...Нямам думи,нямам думи...Толкова ми е жал за вас,момченца...
              Защо изобщо му се връзваш да му отговаряш на тоя агент-провокатор. Явно е безработен щом по цял ден кисне да пише глупости, обаче защо трябва да губи и нашето време да ги четем и отговаряме? На простотията единствения начин за противодействие е да се игнорира - убий простака с мълчание.
              Простако, агент-провокатори има само в болните ви извратени комунистически мозъци. Естествено че е важен стандарта на живот. Хубавата кола, телевизор, телефон, климатик, храна и т.н. не пречат на другите ценности. Но когато наблягаш само на духовното си просто "ЛУЗЪР", който търси пошло извинение за собствената си некадърност и невъзможност да има добър стандарт.
              Лошия ми език се дължи на ненавистта и омразата, която изпитвам към всички помияри като вас/комуноиди/. И на 200 години да си, за мен човек защитаващ най-вредния, безумен и отвратителен режим на света е НЕЩАСТНИК. Не ти дължа уважение за нищо.
              Де Ниро,ти наистина си едно много объркано дете - за какъв режим говориш,за какъв стандарт,за какви ценности,ти не си наясно дори със себе си,ти нямаш елементарни познания за живота,за смъртта,за обществото като такова,не различаваш отделните понятия като човек,род,родина,държава,организация,за теб всичко се дели на две отделни части - ти самия и всичко останало.Жалко за теб,наистина...

Коментар

• Кудрин: Русия ще има спад на БВП дори и при 55 долара за барел петрол

26.02.2009 12:41

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Русия за тази година ще бъде по-малък от предходната, дори и при цена на петрола от 55 долара за барел, е заявил днес вицепремиерът и министър на финансите на Русия Алексей Кудрин, цитиран от РИА Новости.

По думите му „дори ако цената на петрола през 2009 г. се покачи над 44 долара за барел, до 50-55 долара за барел, то БВП на Русия пак ще пада”.

Финансовият министър е обяснил, че „сега Русия наблюдава световната икономическа тенденция и е зависима от нея, но дори в близките три години повишението на приходите на страната няма да е голямо спрямо настоящата година”.

Кудрин е посочил, че от началото на кризата е започнала корекция в развитието на руската икономика и в течение на 3-5 години „тя бавно ще се издига”.

Същевременно финансовият министър е подчертал, че „такива високи цени на петрола като през 2008 г. не се прогнозират в близките 3-5 години”. Алексей Кудрин обаче веднага е направил уговорката, че никой и никога не може точно да предскаже цените на нефта.

http://www.investor.bg/?cat=6&id=76413

Коментар

• Navy back in Syria

Russian warships have returned to the naval base in the Syrian port of Tartus, used by the Soviet Union since the late sixties, after more than a decade of absence.

Yahoo StumbleUpon Google Live Technorati Scoop del.icio.us Digg Sphinn Furl Reddit In August 2008, Syrian president Bashar Assad, during his visit to Russia, pointed out that his country is open for talks with Russia about reactivating the use of the naval base in Tartus.

It was in 1967 that the Soviet Navy started using this Syrian port as one of its main Mediterranean stations.

Back in Soviet times about nine Russian warships used to be on constant service in the port of Tartus.

“We really helped Syria to build up its naval fleet. But it is also necessary to maintain it. Very often Syrian commanders would come to one of my ships asking to share some spare parts or oil and so on,” remembers Admiral Valeriy Selivanov – commander of the 5th Soviet Mediterranean Navy Squadron, the man who was in charge of this naval force – in regards to how warm relations were back then.

With the collapse of the Soviet Union, Russia withdrew its ships from the region, but the relations never faded. During the past few years the Russian ships of the Black Sea Fleet have started visiting Syria again. At the beginning of this year, for the first time in 13 years, the fleet dropped anchor in Tartus.

Many see it as a sign that Russia could be seeking to revive its naval influence in the region.

http://www.russiatoday.ru/Top_News/2..._in_Syria.html
                  Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• така е дениро, и всичко и нищо е важно в живота, виж какво е казал по повода един голям човек:
                    "Революционният дух е безценно съкровище. Но революцията се реализира на база и материални блага. Би било чист идеализъм, ако превъзнасяме саможертвеността за сметка на материалната изгода" . /Дън Сяопин, из реч пред ККП 1978 г., откъс от книгата "Китайският път: реформа и стабилност" ЛиК 1999 г./

Но и:

"Това че всеки трябва да има материален стимул, съвсем не означава, че трябва да насърчаваме хората да работят единствено за своя личен интерес, без да се съобразяват с интересите на държавата, колектива и другите хора, или да издигат парите в култ. Ако го направим, каква ще е разликата между социализма и капитализма. Ние отстояваме при нас общност на интересите на държавата, колектива и отделната личност. Ще утвърдим този дух на благородство сред целия народ и особено сред по-младите." /1980 г./

Роден 1904 г. в провинциално село, на 16 г. отива във Франция където учи и работи, връща се 1927 г. и като член на ККП се посвещава на великата китайска революция (продължила от 1920 до 1949 г.) , която превръща страната от феодален и колониален раздран парцал в социалистически Китай. След основаването на КНР през 1949г. ДънСяопин заема ключови позиции в държавата и се посвещава изцяло на нея. Става жертва на „Културната революция” от 1966г., и въпреки премеждията оцелява и след смъртта на МаоДзедун заема водеща роля в ККП и започва реформата с преломния пленум от 1978 г.

из http://www.esencia1.info/

Коментар

Коментар

• GUGLI 4ЕРНОБИЛСКИ МУТАНТЕ

НАДУМКАЛИ ЛИ ТУРБУХА С КИБАП4ЕТА -НАЛИ ЗНАЕш 4 СОЯТА ВЪТРЕ Е ОТ 4И4А САМ ВИП ГЕНЕТИ4НА СЕЛЕКЦИЯ,РАДВАМ СЕ 4Е СИ МУ НАПЪЛНИЛ И ДНЕСКА ГУ6КАТА НА ЛОшИЯ 4И4А САМ ДА ИМА ЗА ПУРИ

Коментар

• Re: CAESSER АМИ ТВА Е ИНВЕСТОР ФОРУМ

Първоначално изпратено от tarantula
                          КАТ СИ БЕДЕН КОДА ПРАА,А ИН4Е ДАИ ТОГАВА ДА СРАВНИМ РУСКТА И АМЕРИКАНСКА КУЛТУРА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ КОЯ КАК СЕ РАЗВИВА КОЛКО РУСКИ ПИСАТЕЛИ МОГАТ ДА СЕ МЕРЯТ С ЕДИН УИЛЯМ УОРТЪН,АМИ В МУЗИКАТА ЕДНА БАБА АЛА И ТАТУ ДРУГО НЕМА,ДАИ ДА СРАВНИМ КАРТИНИТЕ ГАЛЕРИИ В АМЕРИКА И РУСИА ,РУСИЯ ОСВЕН ИКОНОМИ4ЕСКИ И КУЛТУРНО ВЕ4Е Е МНОГО ЗЛЕ ТЯ Е ЕДИН СМЕшЕН САТЕЛИТ НА АМЕРИКАНСКАТА МОДЕРНА КУЛТУРА .
                          Слушай ме добре,паяк,не съм беден,дори съм доста заможен,но това за мен няма кой знае какво голямо значение.За мен богатството се състои от съвсем други неща,но не виждам никаква възможност да ви обясня това - за мен истинското ми богатство са децата ми,приятелите ми,заветите на предците ми,Родният ми край,Родината ми и ред други неща,на които не може по никакъв начин да се сложи етикет или да им се определи цена...ако можеш да ме разбереш - добре,по-елементарно не мога да го обясня!

П.П. Благодаря за съвета,колега Оптик,мисля да се възползвам от него.
                          Цезар,
                          не знам дали си наясно, че това е ник на асен12345 - най-голямото антибългарско говедо ....

Коментар

...
                            На простотията единствения начин за противодействие е да се игнорира - убий простака с мълчание.
                            +1
                            спорът има смисъл, когато опонента си струва... маргиналът просто повтаря едно и също и го подплатява с обиди..
                            ИГНОР за такиз !!!
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• АМИ ТОГАВА СИ ОТ ТЕЗИ ДЕТО ЛАПАТ АМЕРИКАНСКИ

СТОКИ ДО ПРЪСВЪНЕ ПОСЛЕ ПЛЮШ ПО ФОРУМИТЕ КОЛКО БИЛИ ЛОШИ АМЕРИКАНЦИТЕ ,АБЕ щО НЕ КОПУВАш САМО РУСКО КАТ ИМ СЕ КЕФИш

Коментар

• Re: CAESSER АМИ ТВА Е ИНВЕСТОР ФОРУМ

Първоначално изпратено от tarantula
                                КАТ СИ БЕДЕН КОДА ПРАА,А ИН4Е ДАИ ТОГАВА ДА СРАВНИМ РУСКТА И АМЕРИКАНСКА КУЛТУРА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ КОЯ КАК СЕ РАЗВИВА КОЛКО РУСКИ ПИСАТЕЛИ МОГАТ ДА СЕ МЕРЯТ С ЕДИН УИЛЯМ УОРТЪН,АМИ В МУЗИКАТА ЕДНА БАБА АЛА И ТАТУ ДРУГО НЕМА,ДАИ ДА СРАВНИМ КАРТИНИТЕ ГАЛЕРИИ В АМЕРИКА И РУСИА ,РУСИЯ ОСВЕН ИКОНОМИ4ЕСКИ И КУЛТУРНО ВЕ4Е Е МНОГО ЗЛЕ ТЯ Е ЕДИН СМЕшЕН САТЕЛИТ НА АМЕРИКАНСКАТА МОДЕРНА КУЛТУРА .
                                Слушай ме добре,паяк,не съм беден,дори съм доста заможен,но това за мен няма кой знае какво голямо значение.За мен богатството се състои от съвсем други неща,но не виждам никаква възможност да ви обясня това - за мен истинското ми богатство са децата ми,приятелите ми,заветите на предците ми,Родният ми край,Родината ми и ред други неща,на които не може по никакъв начин да се сложи етикет или да им се определи цена...ако можеш да ме разбереш - добре,по-елементарно не мога да го обясня!

П.П. Благодаря за съвета,колега Оптик,мисля да се възползвам от него.

Коментар

Working...
                                X