IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол Брент: Прогноза за ръст до $150-$200

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kritelin
    Repoman това с "изчерпващия се ресурс" са пълни измислици
    Май съм сложил много дълъг цитат и не си го прочел целия. Те хората си го пишат, ето конкретното място:
    В доклад на агенцията се казва, че капацитетът на добив на страните от ОПЕК ще се свие до 2013 година, като през 2010 година ще бъде достигнат пик в производството – 2,5 млн. барела дневно. През следващите три години обаче се очаква предлагането да се свие до едва 1 млн. барела дневно, което ще предизвика сериозен дефицит на пазара, предава Bloomberg, позовавайки се на информации на Международната енергийна агенция.

Коментар

• Repoman това с "изчерпващия се ресурс" са пълни измислици

Коментар

• Първоначално изпратено от pernik
        Първоначално изпратено от Петър Караиванов
        Евалата Перник - ХвалЪ на таквизи титани на мисълта ! Ти с Голф 1чка ли си или с 2ка - от по-новите пърделници?
        Хайде да не се обиждаме на Голф 1-чка, много ясно че съм с 2-ка.
        И нека да не се заяждаме и на тема Голф-ове, всеки кара това което му харесва.
        Иначе, бензинът трябва да е достатъчно евтин за да караме колкото си искаме без да мислим изобщо, т.е. това важи съответно за петрола.
        Специален поздрав за всички житкащи Голфчета като невидели, малко остана, след това май ще трябва да се поздравявате с изрази от типа: "Момчиле, абе ти шегуваш ли се?"

Петролът на долар от рекорда
        02.07.2008 08:39

Цената на суровия петрол заличи минималното си понижение от борсовата сесия в Ню Йорк от понеделник и вчера отново тръгна нагоре. Причина за това стана прогноза на Международната енергийна агенция, според която през следващите години предлагането на петрол няма да може дa задоволи търсенето му.
        В доклад на агенцията се казва, че капацитетът на добив на страните от ОПЕК ще се свие до 2013 година, като през 2010 година ще бъде достигнат пик в производството – 2,5 млн. барела дневно. През следващите три години обаче се очаква предлагането да се свие до едва 1 млн. барела дневно, което ще предизвика сериозен дефицит на пазара, предава Bloomberg, позовавайки се на информации на Международната енергийна агенция.
        Тази новина доведе до ръст в цената на петролните контракти с доставка през август на борсата в Ню Йорк и вчерашната сесия приключи с повишение от 0,7 на сто (97 цента) до 140,97 долара за барел. В електронната търговия черното злато продължи да поскъпва и към момента се търгува с 0,97 на сто по-скъпо при 142,34 долара за барел. Това ниво е само с долар под регистрирания на 30 юни рекорд от 143,67 долара за барел американски лек суров петрол.
        На борсата в Лондон вчера Брентът поскъпна с 84 цента до 140,67 долара за барел. В часовете на електронна търговия петролните контракти с доставка през август поскъпват с 1,58 долара и по време на азиатската сесия барел Брент струва 142,25 долара.
        Значи след 2010г. ще е шоуто, ако това което пише е вярно за ограниченията по добива и изчерпващия се ресурс от 2.5 на 1 млн. барела на ден, то всеки тук може да си направи сметката за цената на петрола тогава
        Успех.

Коментар

• Едва ли някой от тук пишещите не е наясно къде се инвестират петродоларите.
          Гаранция не в арабските пясъци всичките.
          Арабите сигурно знаят поговорката "като печелиш какво губиш" и дипломатично на срещата на ОПЕК казаха, че не те са виновни за ситуацията.
          Реве една друга мечка,по страшна от всички мечки на света.Кой и как може да я омилостиви или...-не знам :-(
          Тази вечер в новините казаха,че една държава е вдигнала с четиристотини отгоре долара експотрното мито на тон нефт.Ако някой го преизчисли през барели ,ще се получи и някаква себестойност и предположения за причините.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD

Аз мисля по същия начин ФОРД и им се чудя на акъла на спекулантчетата по форума как може да се радват на покачването на тази жизнено важна суровина като тези пари пак ще излязат от техния джоб и те няма да са по-богати !!!
            Да не говорим, че много други хора ще са още по-бедни от вчера.
            Дори приятелите им и роднините им също ще понесът сериозения удар, и какво те ще се радват за това че се е покачил петрола, ами нека се радват тогава като не се замислят върху сериозните последствия от това!
            Някой се радват на големите печалби на банките, който пък идват от джобовете на кредитополучателите, към които най-вероятно са и те. Обаче хич не му мислят. Други купуват и продават с печалба имоти на хора, потънали в дългове и пак не се замислят. Айде моля ви се..

Коментар

• Аз консервативно съм подходил към проблема- лична кола не карам, ползвам служебна, много рядко пътувам ако не се наложи наистина, живея в центъра и рядко ползвам транспорт, т.е. почти не ползвам гориво или не го плащам лично аз. В тази връзка мен толкоз не ме притеснява скъпия бензин, колкото сте се загрижили, за което ви благодаря Колкото до БФБ- не ги бързам моите инвестиции, и аз инвестирам колкото мога да загубя, загуба на БФБ не може да ме събори Иначе, и преди съм писал, че земята си беше най- сигурното и печелившо начинание, и още е. Не виждам скоро да има промяна. А инвестиция в земя ме предпазва в голяма степен от скъп петрол ( инфлация ) нали

Коментар

• Първоначално изпратено от Ford
                Имам инвестиции на БФБ, ако това те интересува. Лошо ли е Ама и други начинания имам ,не се притеснявай.
                boogie- е, ти нали си тука да ме поправиш, не се притеснявам
                Няма лошо в инвестициите - където и да било, лошо са емоциите, покрай инвестициите - замъгляват съзнанието и бъркат трезвата преценка.

Коментар

• Ами тогава трябва да знаеш, че може да изкараш доста повече от 1000 долара от петролеца.
                  А и както каза никито, поне си прави хедж спрямо качването на петрола. Това всеки може да си го направи. Ама предпочитат вместо тва да ядат кифтета и после да реват, че им е скъпо.

Първоначално изпратено от Ford
                  Имам инвестиции на БФБ, ако това те интересува. Лошо ли е Ама и други начинания имам ,не се притеснявай.

Коментар

• Имам инвестиции на БФБ, ако това те интересува. Лошо ли е Ама и други начинания имам ,не се притеснявай.

Коментар

Радват се, защото се заблуждават, че са от печелившите, а не са. Това да си спечелил стотина или най- много хиляда долара от мизерна сделка с петрол не е печалба за мен.
                      Трябва да се направи жертва- или за сметка на шепа нагли спекуланти, или за сметка на милиони хора по света. Колкото повече време минава, толкова се приближаваме към верния избор, съдейки по изявите на кандидат- президентите на САЩ. Аз добре знам, че спекулантите не могат да се отстранят от пазара, но спецялно на пазара на петрола те трябва да бъдат сериозно затруднени със всички възможни мерки.
                      Нека позная - инвестираш на БФБ

Коментар

• :-))))))))
                        Сладур
                        Пише се спецИАлно.
                        Научи се да пишеш малко, после гони спекулантите

Радват се, защото се заблуждават, че са от печелившите, а не са. Това да си спечелил стотина или най- много хиляда долара от мизерна сделка с петрол не е печалба за мен.
                        Трябва да се направи жертва- или за сметка на шепа нагли спекуланти, или за сметка на милиони хора по света. Колкото повече време минава, толкова се приближаваме към верния избор, съдейки по изявите на кандидат- президентите на САЩ. Аз добре знам, че спекулантите не могат да се отстранят от пазара, но спецялно на пазара на петрола те трябва да бъдат сериозно затруднени със всички възможни мерки.

Коментар

• Радват се, защото се заблуждават, че са от печелившите, а не са. Това да си спечелил стотина или най- много хиляда долара от мизерна сделка с петрол не е печалба за мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD
                            Първоначално изпратено от niki5
                            Петрол на пазара има достатъчно, че и отгоре. От ОПЕК го казват много пъти, никой не ги чува. Проблема е в спекулантите ( едри и дребни ) които изстреляха цените нагоре. Заради два файтона хора страда цял свят, редно ли е? Аз се надявам новата власт в САЩ да наложи драконовски мерки върху този тип търговия с петрол, а рестрикциите ще сринат цената, защото не се посрещат добре от участниците на пазара. В момента всички участници правят само едно нещо- инвестират само в петрол. Знам, че не е правилно да има рестрикции, но вече избор няма- застрашени са много държави, правителства и т.н. Не бива шепа хора да печелят, а от глад да умират хиляди.
                            aide stiga gluposti-kat ne e petrola, ste e neshto drugo. vremeto na komunizma mina- vseki e svoboden da pravi kvoto si iska. i ako izbuhne voina megdu izrael i iran pak li spekulanitie sta sa vinovni?
                            hoarata si imat divison za market risk, da sa oprvjat,az da ne sam vionoven, 4e ne si prou4il kak moga di neutralizirash exposura kam oil
                            vzemi njakakva market position i pi4eli- ima instrumenti za vis4ko-short, long, range, up, down-aide sas zdrave

P.S. I pomni Contango is a bad friend (sometimes)
                            Е точно в момента проблема е петрола и не може всички да се правят, че не го виждат. Прав си, ограниченията не са характерни за пазарната икономика. Но когато се налага някаква намеса, тя трябва да бъде направена. И не си мисли, че можеш да неутрализираш високата цена- може да си спечелил от някоя сделка, но цената на петрола се отразява на всички останали и пак бърка в джоба ти. Не си толкоз независим, колкото ти се иска, освен ако не разполагаш с петролен кладенец. Не знам колко ги разбираш нещата, но от ОПЕК казват, че количество петрол да задоволи пазара има. Тогава проблема са само спекулантите и трябва да се действа срещу тях, преди световния ред да е изгърмял и много хора да гладуват или по- зле.
                            Не мисля, че да правите паралел между цени на акции и петрол е равнозначно. Акциите колкото и да са скъпи, това не вреди толкоз на такава голяма част от населението, повечето дори не знаят че има борса. Докато петрола е жизненоважен. Докато спекулираха с цената му преди, до към 100$ се търпеше някак, но тази цена е уникална. В момента според мен избора е или някакви мерки срещу тази вандалщина или разпадане на много политически системи и правителства, като се започне от най- бедните страни.
                            Аз мисля по същия начин ФОРД и им се чудя на акъла на спекулантчетата по форума как може да се радват на покачването на тази жизнено важна суровина като тези пари пак ще излязат от техния джоб и те няма да са по-богати !!!
                            Дори приятелите им и роднините им също ще понесът сериозения удар, и какво те ще се радват за това че се е покачил петрола, ами нека се радват тогава като не се замислят върху сериозните последствия от това!
                            mi to4no tva e- az si pravja njakakv natural hedge, dokato ti ne si hedgvash exposura kam petrola i samo se oplakvash. taja logika se otnasja za vsi4ki commodities- imash njakakvi o4akvanija i zaemash saotvetnata pozicija. i kvo zna4i ste izgubja - nito znaesh kva pozicija sam otkril, nito znaesh kva i e konstrukcijata. mi ako sam igral range 100-140 pak li e spekulacija ili sam kupil garantiran produkt s down 120

Коментар

Първоначално изпратено от niki5
                              Петрол на пазара има достатъчно, че и отгоре. От ОПЕК го казват много пъти, никой не ги чува. Проблема е в спекулантите ( едри и дребни ) които изстреляха цените нагоре. Заради два файтона хора страда цял свят, редно ли е? Аз се надявам новата власт в САЩ да наложи драконовски мерки върху този тип търговия с петрол, а рестрикциите ще сринат цената, защото не се посрещат добре от участниците на пазара. В момента всички участници правят само едно нещо- инвестират само в петрол. Знам, че не е правилно да има рестрикции, но вече избор няма- застрашени са много държави, правителства и т.н. Не бива шепа хора да печелят, а от глад да умират хиляди.
                              aide stiga gluposti-kat ne e petrola, ste e neshto drugo. vremeto na komunizma mina- vseki e svoboden da pravi kvoto si iska. i ako izbuhne voina megdu izrael i iran pak li spekulanitie sta sa vinovni?
                              hoarata si imat divison za market risk, da sa oprvjat,az da ne sam vionoven, 4e ne si prou4il kak moga di neutralizirash exposura kam oil
                              vzemi njakakva market position i pi4eli- ima instrumenti za vis4ko-short, long, range, up, down-aide sas zdrave

Е точно в момента проблема е петрола и не може всички да се правят, че не го виждат. Прав си, ограниченията не са характерни за пазарната икономика. Но когато се налага някаква намеса, тя трябва да бъде направена. И не си мисли, че можеш да неутрализираш високата цена- може да си спечелил от някоя сделка, но цената на петрола се отразява на всички останали и пак бърка в джоба ти. Не си толкоз независим, колкото ти се иска, освен ако не разполагаш с петролен кладенец. Не знам колко ги разбираш нещата, но от ОПЕК казват, че количество петрол да задоволи пазара има. Тогава проблема са само спекулантите и трябва да се действа срещу тях, преди световния ред да е изгърмял и много хора да гладуват или по- зле.
                              Не мисля, че да правите паралел между цени на акции и петрол е равнозначно. Акциите колкото и да са скъпи, това не вреди толкоз на такава голяма част от населението, повечето дори не знаят че има борса. Докато петрола е жизненоважен. Докато спекулираха с цената му преди, до към 100$ се търпеше някак, но тази цена е уникална. В момента според мен избора е или някакви мерки срещу тази вандалщина или разпадане на много политически системи и правителства, като се започне от най- бедните страни.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5

Коментар

Working...
                                X